Εμφάνιση απλής εγγραφής

The wine tourism as a driver of development of alternative tourism in Heraklion.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΣφακιανάκη, Χρυσούλαel
dc.creatorΦανουράκη, Μαρίαel
dc.creatorSfakianaki, Chrysoulaen
dc.creatorFanouraki, Mariaen
dc.date.accessioned2016-03-15T17:21:49Z
dc.date.available2016-03-15T17:21:49Z
dc.date.issued2013-11-29T17:47:56Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7414
dc.description.abstractΣτην παρούσα πτυχιακή εργασία θα αναφερθούμε στην νέα μορφή εναλλακτικού τουρισμού, τον οινοτουρισμό, που αποκτά μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα μέρα με τη μέρα στην χώρα μας και υπόσχεται μια ήπια και βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού στην ύπαιθρο. Στο πρώτο κεφάλαιο αναφερόμαστε στο τουρισμό και στις επιπτώσεις που επιφέρει στις περιοχές που συντελείται ενώ στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύουμε το εναλλακτικό τουρισμό, τα οφέλη του έναντι του μαζικού τουρισμού και τις μορφές του. Στο τρίτο κεφάλαιο μιλάμε για τον οινοτουρισμό, γνωρίζουμε το κρασί και την ιστορία του. Στο τέταρτο κεφάλαιο γνωρίζουμε την Κρήτη και την ιστορία του κρασιού στο νησί. Επίσης αναλύουμε την υφιστάμενη κατάσταση στο Νομό Ηρακλείου σε σχέση με τον οινοτουρισμό, μιλάμε για τους «Δρόμους του Κρασιού» και για άλλες πρωτοβουλίες που έχουν σχέση με τον οινοτουρισμό. Στο πέμπτο και τελευταίο κεφάλαιο αναλύουμε την οικονομική κατάσταση της χώρας και πως αυτή έχει επηρεάσει τον τουρισμό εν γένει, αναλύουμε τα αποτελέσματα της έρευνας μας και επισημαίνουμε την ανάγκη για αλλαγή και πως αυτή θα επιτευχθεί. Ο οινοτουρισμός, τον οποίο μελετάμε, κέρδισε πολύ γρήγορα την αγάπη μας. Ήρθαμε σε επαφή με τη φύση, εξερευνήσαμε άγνωστες περιοχές, γνωρίσαμε νέους ανθρώπους που αγαπούν την δουλειά τους και σέβονται το περιβάλλον, δοκιμάσαμε νέες «μεθυστικές» γεύσεις και αρώματα. Όλα όσο προαναφέραμε μας έδωσαν δύναμη και έμπνευση για να ολοκληρώσουμε αυτή τη μελέτη.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Managementen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΟ οινοτουρισμός ως μοχλός ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού στο νομό Ηρακλείου.el
dc.titleThe wine tourism as a driver of development of alternative tourism in Heraklion.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΣφακιανάκη, Χρυσούλαel
heal.creatorNameΦανουράκη, Μαρίαel
heal.creatorNameSfakianaki, Chrysoulaen
heal.creatorNameFanouraki, Mariaen
heal.publicationDate2013-11-29T17:47:56Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7414
heal.abstractΣτην παρούσα πτυχιακή εργασία θα αναφερθούμε στην νέα μορφή εναλλακτικού τουρισμού, τον οινοτουρισμό, που αποκτά μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα μέρα με τη μέρα στην χώρα μας και υπόσχεται μια ήπια και βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού στην ύπαιθρο. Στο πρώτο κεφάλαιο αναφερόμαστε στο τουρισμό και στις επιπτώσεις που επιφέρει στις περιοχές που συντελείται ενώ στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύουμε το εναλλακτικό τουρισμό, τα οφέλη του έναντι του μαζικού τουρισμού και τις μορφές του. Στο τρίτο κεφάλαιο μιλάμε για τον οινοτουρισμό, γνωρίζουμε το κρασί και την ιστορία του. Στο τέταρτο κεφάλαιο γνωρίζουμε την Κρήτη και την ιστορία του κρασιού στο νησί. Επίσης αναλύουμε την υφιστάμενη κατάσταση στο Νομό Ηρακλείου σε σχέση με τον οινοτουρισμό, μιλάμε για τους «Δρόμους του Κρασιού» και για άλλες πρωτοβουλίες που έχουν σχέση με τον οινοτουρισμό. Στο πέμπτο και τελευταίο κεφάλαιο αναλύουμε την οικονομική κατάσταση της χώρας και πως αυτή έχει επηρεάσει τον τουρισμό εν γένει, αναλύουμε τα αποτελέσματα της έρευνας μας και επισημαίνουμε την ανάγκη για αλλαγή και πως αυτή θα επιτευχθεί. Ο οινοτουρισμός, τον οποίο μελετάμε, κέρδισε πολύ γρήγορα την αγάπη μας. Ήρθαμε σε επαφή με τη φύση, εξερευνήσαμε άγνωστες περιοχές, γνωρίσαμε νέους ανθρώπους που αγαπούν την δουλειά τους και σέβονται το περιβάλλον, δοκιμάσαμε νέες «μεθυστικές» γεύσεις και αρώματα. Όλα όσο προαναφέραμε μας έδωσαν δύναμη και έμπνευση για να ολοκληρώσουμε αυτή τη μελέτη.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Managementen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
heal.titleΟ οινοτουρισμός ως μοχλός ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού στο νομό Ηρακλείου.el
heal.titleThe wine tourism as a driver of development of alternative tourism in Heraklion.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordοινοτουρισμός, εναλλακτικός τουρισμόςel
heal.keywordwine tourism, alternative tourismen
heal.advisorNameΓιαννουλίδου, Παρασκευήel
heal.advisorNameGiannoulidou, Paraskevien
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)