Εμφάνιση απλής εγγραφής

Consuming and trading of biological olive oil.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΔρυμούσης, Μιχάληςel
dc.creatorΛαπιδάκης, Ματθαίοςel
dc.creatorDrymousis, Michalisen
dc.creatorLapidakis, Matthaiosen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:33:54Z
dc.date.available2016-03-15T12:33:54Z
dc.date.issued2008-2-29T14:43:16Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/743
dc.description.abstractΗ βιολογική καλλιέργεια της ελιάς και η παραγωγή του βιολογικού ελαιόλαδου αποτελεί έναν από τους πιο ραγδαία αναπτυσσόμενους αλλά και ελπιδοφόρους τομείς στη χώρα μας. Η βιολογική ελαιοκαλλιέργεια άρχισε στην Ελλάδα πριν δύο δεκαετίες και σήμερα αποτελεί την ναυαρχίδα των βιολογικών καλλιεργειών καταλαμβάνοντας σχεδόν το 50% της συνολικής βιολογικής παραγωγής. Το βιολογικό ελαιόλαδο είναι ένα από τα λίγα προϊόντα που παράγει η χώρα μας και που έχει την δυνατότητα λόγο της πολύ καλής ποιότητας του, κάτω από κατάλληλες προϋποθέσεις, να το εξάγει. Παρότι όμως οι προδιαγραφές του βιολογικού λαδιού μας είναι εξαιρετικές, η εγχώρια κατανάλωση του βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. Ενώ και η εμπορία, του τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων είναι πολύ προβληματική. Στην παρούσα πτυχιακή θα παρουσιαστεί η στάση των καταναλωτών απέναντι στην αγορά βιολογικών προϊόντων και κυρίως του βιολογικού ελαιόλαδου. Επίσης θα προσπαθήσουμε να καταγράψουμε τα προβλήματα εμπορίας στην Ελλάδα καθώς και τον τρόπο διακίνησης, τυποποίησης και πώλησης των βιολογικών προϊόντων και κυρίως του βιολογικού ελαιόλαδου. Αρχικά γίνεται μία γενική παρουσίαση για την βιολογική καλλιέργεια ελιάς, την εμπορία βιολογικού λαδιού στην χώρα μας, καθώς επίσης και το θεσμικό πλαίσιο ελέγχου στην Ελλάδα. Στη συνέχεια και στο δεύτερο τμήμα της πτυχιακής γίνεται έρευνα της στάσης των καταναλωτών απέναντι στην αγορά βιολογικών προϊόντων. Τέλος μέσω μίας ενδεικτικής συνέντευξης με ένα μεγαλέμπορο βιολογικών προϊόντων προσεγγίζουμε τα προβλήματα της εμπορίας στην Ελλάδα.el
dc.description.abstractThe biological growth of olive tree and the production of olive oil is one of the most developing and promising sections in agriculture in our country. The biological growth of olive tree has began in Hellas the last tow degates, and today is in the lead of biological products in the market with a production which consists almost 50% of the biological production. The biological olive oil is one of the few products of our country, that has the ability under the right circumstances to be exported, because of the fine quality of the product .However despite fine quality biological oil has a very small part of the oil market in Hellas and the exports are very low. In this study we will present the consumer s opinion to wad s the biological products and especially to ward s biological olive oil. Also we will try to record the problems of trading biological products and especially biological olive oil. In the beginning of this study there is a general presentation of the biological oil in Hellas and also the low legislation concerning the supervising of the production in Hellas. In the second part, there is a research in the consumer s behavior to ward s to the market of biological products. Finally through an interview which is measured as an indication of the market view, the problems of trading biological products are being approached.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίαςel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Biofloriculture and GreenHouse Crops Departmenten
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΚατανάλωση και εμπορία βιολογικού ελαιόλαδου.el
dc.titleConsuming and trading of biological olive oil.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΔρυμούσης, Μιχάληςel
heal.creatorNameΛαπιδάκης, Ματθαίοςel
heal.creatorNameDrymousis, Michalisen
heal.creatorNameLapidakis, Matthaiosen
heal.publicationDate2008-2-29T14:43:16Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/743
heal.abstractΗ βιολογική καλλιέργεια της ελιάς και η παραγωγή του βιολογικού ελαιόλαδου αποτελεί έναν από τους πιο ραγδαία αναπτυσσόμενους αλλά και ελπιδοφόρους τομείς στη χώρα μας. Η βιολογική ελαιοκαλλιέργεια άρχισε στην Ελλάδα πριν δύο δεκαετίες και σήμερα αποτελεί την ναυαρχίδα των βιολογικών καλλιεργειών καταλαμβάνοντας σχεδόν το 50% της συνολικής βιολογικής παραγωγής. Το βιολογικό ελαιόλαδο είναι ένα από τα λίγα προϊόντα που παράγει η χώρα μας και που έχει την δυνατότητα λόγο της πολύ καλής ποιότητας του, κάτω από κατάλληλες προϋποθέσεις, να το εξάγει. Παρότι όμως οι προδιαγραφές του βιολογικού λαδιού μας είναι εξαιρετικές, η εγχώρια κατανάλωση του βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. Ενώ και η εμπορία, του τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων είναι πολύ προβληματική. Στην παρούσα πτυχιακή θα παρουσιαστεί η στάση των καταναλωτών απέναντι στην αγορά βιολογικών προϊόντων και κυρίως του βιολογικού ελαιόλαδου. Επίσης θα προσπαθήσουμε να καταγράψουμε τα προβλήματα εμπορίας στην Ελλάδα καθώς και τον τρόπο διακίνησης, τυποποίησης και πώλησης των βιολογικών προϊόντων και κυρίως του βιολογικού ελαιόλαδου. Αρχικά γίνεται μία γενική παρουσίαση για την βιολογική καλλιέργεια ελιάς, την εμπορία βιολογικού λαδιού στην χώρα μας, καθώς επίσης και το θεσμικό πλαίσιο ελέγχου στην Ελλάδα. Στη συνέχεια και στο δεύτερο τμήμα της πτυχιακής γίνεται έρευνα της στάσης των καταναλωτών απέναντι στην αγορά βιολογικών προϊόντων. Τέλος μέσω μίας ενδεικτικής συνέντευξης με ένα μεγαλέμπορο βιολογικών προϊόντων προσεγγίζουμε τα προβλήματα της εμπορίας στην Ελλάδα.el
heal.abstractThe biological growth of olive tree and the production of olive oil is one of the most developing and promising sections in agriculture in our country. The biological growth of olive tree has began in Hellas the last tow degates, and today is in the lead of biological products in the market with a production which consists almost 50% of the biological production. The biological olive oil is one of the few products of our country, that has the ability under the right circumstances to be exported, because of the fine quality of the product .However despite fine quality biological oil has a very small part of the oil market in Hellas and the exports are very low. In this study we will present the consumer s opinion to wad s the biological products and especially to ward s biological olive oil. Also we will try to record the problems of trading biological products and especially biological olive oil. In the beginning of this study there is a general presentation of the biological oil in Hellas and also the low legislation concerning the supervising of the production in Hellas. In the second part, there is a research in the consumer s behavior to ward s to the market of biological products. Finally through an interview which is measured as an indication of the market view, the problems of trading biological products are being approached.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίαςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Biofloriculture and GreenHouse Crops Departmenten
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
heal.titleΚατανάλωση και εμπορία βιολογικού ελαιόλαδου.el
heal.titleConsuming and trading of biological olive oil.en
heal.typebachelorThesis
heal.advisorNameΣωτηροπούλου, Μ.el
heal.advisorNameSotiropoulou, M.en
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)