Εμφάνιση απλής εγγραφής

The influence of marketing in the food and beverage departments of hotel industry.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΔιαλυνά, Ναντίν Σαμπρίναel
dc.creatorDialyna, Nantin Samprinaen
dc.date.accessioned2016-03-15T17:22:38Z
dc.date.available2016-03-15T17:22:38Z
dc.date.issued2013-07-22T09:40:29Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7447
dc.description.abstractΤο πρώτο κεφάλαιο της παρούσας εργασίας ασχολείται με την εισαγωγή του αναγνώστη στο Μάρκετινγκ Υπηρεσιών. Αφού γίνει μια αναφορά στα χαρακτηριστικά των υπηρεσιών και το κατά πόσο αυτά επηρεάζουν τη φύση και τη λειτουργία των επιχειρήσεων της Βιομηχανίας των υπηρεσιών, αναλύεται συγκεκριμένα το Μάρκετινγκ των Υπηρεσιών και το κατά πόσο αυτό διαφέρει από εκείνο των προϊόντων. Αναφέρονται τα 7p’s του Μάρκετινγκ των Υπηρεσιών και οι έννοιες του Εσωτερικού Μάρκετινγκ και του Μάρκετινγκ Αλληλεπίδρασης. Τέλος, στο συγκεκριμένο κεφάλαιο παρουσιάζονται βιβλιογραφικές αναφορές σχετικές με τις έννοιες της ποιότητας των υπηρεσιών, της εξυπηρέτησης και της ικανοποίησης του πελάτη. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύεται το γενικότερο ξενοδοχειακό Μάρκετινγκ και παρουσιάζονται τα στοιχεία του μίγματός του (προϊόν, τιμή, διανομή, προώθηση, διαδικασία, άνθρωποι και φυσική υπόσταση), διαφορετικά τα 7p’s του μίγματος Μάρκετινγκ όπως αυτά εφαρμόζονται στον ξενοδοχειακό κλάδο. Επίσης, στο συγκεκριμένο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι στόχοι και η αποτελεσματικό του Μάρκετινγκ, αλλά και οι παράγοντες που επηρεάζουν τους στόχους που θέτουν οι ιθύνοντες αυτού. Ακολουθώντας το τρίτο κεφάλαιο, αφού γίνει μια αναφορά στον κλάδο της εστίασης και το πώς αυτός διαμορφώνεται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζονται τα είδη των εστιατορίων (fast food, παραδοσιακά,gourmet κτλ), καθώς επίσης και τα κριτήρια με τα οποία επιλέγει ο κάθε καταναλωτής το εστιατόριο. Τα κριτήρια αυτά μπορεί να είναι το φαγητό, το περιβάλλον, η τιμή των προϊόντων ακόμα και τα δημογραφικά χαρακτηριστικά του ατόμου παρουσιάζεται να παίζουν ρόλο στην επιλογή του εστιατορίου. Στο τέταρτο κεφάλαιο, παρουσιάζεται ο τρόπος οργάνωσης των επισιτιστικών τμημάτων μέσα στις ξενοδοχειακές μονάδες και παρουσιάζονται αναλυτικά ένα ένα εξ αυτών (κουζίνα, εστιατόριο, bar κτλ). Τέλος, αναλύεται ο ρόλος και η οικονομική σημασία αυτών για το ξενοδοχείο στο οποίο στεγάζονται. Το τελευταίο κεφάλαιο του βασικού κορμού της εργασίας εφαρμόζει τις Αρχές του Μάρκετινγκ στις επισιτιστικές επιχειρήσεις (7p’s) και αναλύονται οι λόγοι που είναι σημαντικός ο στρατηγικός σχεδιασμός του για την επιχείρηση.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Managementen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΟ ρόλος και η σημασία του μάρκετινγκ στα τμήματα επισιτισμού των ξενοδοχειακών μονάδων.el
dc.titleThe influence of marketing in the food and beverage departments of hotel industry.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΔιαλυνά, Ναντίν Σαμπρίναel
heal.creatorNameDialyna, Nantin Samprinaen
heal.publicationDate2013-07-22T09:40:29Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7447
heal.abstractΤο πρώτο κεφάλαιο της παρούσας εργασίας ασχολείται με την εισαγωγή του αναγνώστη στο Μάρκετινγκ Υπηρεσιών. Αφού γίνει μια αναφορά στα χαρακτηριστικά των υπηρεσιών και το κατά πόσο αυτά επηρεάζουν τη φύση και τη λειτουργία των επιχειρήσεων της Βιομηχανίας των υπηρεσιών, αναλύεται συγκεκριμένα το Μάρκετινγκ των Υπηρεσιών και το κατά πόσο αυτό διαφέρει από εκείνο των προϊόντων. Αναφέρονται τα 7p’s του Μάρκετινγκ των Υπηρεσιών και οι έννοιες του Εσωτερικού Μάρκετινγκ και του Μάρκετινγκ Αλληλεπίδρασης. Τέλος, στο συγκεκριμένο κεφάλαιο παρουσιάζονται βιβλιογραφικές αναφορές σχετικές με τις έννοιες της ποιότητας των υπηρεσιών, της εξυπηρέτησης και της ικανοποίησης του πελάτη. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύεται το γενικότερο ξενοδοχειακό Μάρκετινγκ και παρουσιάζονται τα στοιχεία του μίγματός του (προϊόν, τιμή, διανομή, προώθηση, διαδικασία, άνθρωποι και φυσική υπόσταση), διαφορετικά τα 7p’s του μίγματος Μάρκετινγκ όπως αυτά εφαρμόζονται στον ξενοδοχειακό κλάδο. Επίσης, στο συγκεκριμένο κεφάλαιο παρουσιάζονται οι στόχοι και η αποτελεσματικό του Μάρκετινγκ, αλλά και οι παράγοντες που επηρεάζουν τους στόχους που θέτουν οι ιθύνοντες αυτού. Ακολουθώντας το τρίτο κεφάλαιο, αφού γίνει μια αναφορά στον κλάδο της εστίασης και το πώς αυτός διαμορφώνεται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζονται τα είδη των εστιατορίων (fast food, παραδοσιακά,gourmet κτλ), καθώς επίσης και τα κριτήρια με τα οποία επιλέγει ο κάθε καταναλωτής το εστιατόριο. Τα κριτήρια αυτά μπορεί να είναι το φαγητό, το περιβάλλον, η τιμή των προϊόντων ακόμα και τα δημογραφικά χαρακτηριστικά του ατόμου παρουσιάζεται να παίζουν ρόλο στην επιλογή του εστιατορίου. Στο τέταρτο κεφάλαιο, παρουσιάζεται ο τρόπος οργάνωσης των επισιτιστικών τμημάτων μέσα στις ξενοδοχειακές μονάδες και παρουσιάζονται αναλυτικά ένα ένα εξ αυτών (κουζίνα, εστιατόριο, bar κτλ). Τέλος, αναλύεται ο ρόλος και η οικονομική σημασία αυτών για το ξενοδοχείο στο οποίο στεγάζονται. Το τελευταίο κεφάλαιο του βασικού κορμού της εργασίας εφαρμόζει τις Αρχές του Μάρκετινγκ στις επισιτιστικές επιχειρήσεις (7p’s) και αναλύονται οι λόγοι που είναι σημαντικός ο στρατηγικός σχεδιασμός του για την επιχείρηση.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Managementen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
heal.titleΟ ρόλος και η σημασία του μάρκετινγκ στα τμήματα επισιτισμού των ξενοδοχειακών μονάδων.el
heal.titleThe influence of marketing in the food and beverage departments of hotel industry.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordεπισιτιστική μονάδα, επισιτιστικό τμήμα, ξενοδοχείο, ξενοδοχειακό μάρκετιγκel
heal.keywordfood catering unit, food section, hotel, hotel managementen
heal.advisorNameΦραγκούλης, Αντώνιοςel
heal.advisorNameFragkoulis, Antoniosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)