Εμφάνιση απλής εγγραφής

Edible Berries: bioactive components and benefits on health

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΕυθυμίου, Έλεναel
dc.creatorEfthimiou, Elenaen
dc.date.accessioned2016-05-06T07:55:30Z
dc.date.available2016-05-06T07:55:30Z
dc.date.issued2016-04-20
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7579
dc.description.abstractΜια υγιεινή διατροφή θα πρέπει να περιλαμβάνει σε καθημερινή βάση φρούτα και λαχανικά σε επαρκή ποσότητα, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να προληφθούν σοβαρές ασθένειες όπως τα καρδιαγγειακά και κάποιοι τύποι καρκίνου. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στοχεύει στην επίτευξη της καθημερινής κατανάλωσης επαρκών φρούτων και λαχανικών σε όλες τις χώρες. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να δημιουργηθούν Συστάσεις για κάθε Χώρα ξεχωριστά, ώστε να αναπτυχθούν τέτοιες στρατηγικές (Agudo A., 2004). Τα μούρα είναι μια πλούσια πηγή ευρείας ποικιλίας θρεπτικών ενώσεων, καθώς και βιοδραστικών ουσιών με αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές, αντιμικροβιακές, αντί-φλεγμονώδεις, και αντινευροεκφυλιστικές ιδιότητες (Nile S.H., et al. 2014). H παρούσα εργασία εξετάζει τα φυτοχημικά συστατικά των βρώσιμων μούρων και την επίδραση τους στην ανθρώπινη υγεία βάσει της διεθνούς επιστημονικής βιβλιογραφίας. ΣΚΟΠΟΣ: Κύριος στόχος της εργασίας αυτής είναι η εξερεύνηση των θρεπτικών συστατικών των μούρων και της συνεισφοράς τους στην υγεία και την ευεξία του ανθρώπινου οργανισμού, με βάση διεθνείς βιβλιογραφικές αναφορές και τις πρόσφατες μελέτες.el
dc.description.abstractA healthy diet should include a daily consumption of fruit and vegetables in sufficient quantity, which could thereby prevent serious diseases such as cardiovascular disease and some types of cancers. The World Health Organization aims to achieve adequate daily consumption of fruits and vegetables in all countries. This implies the formulation of recommendations for each country individually to develop such strategies (Agudo A., 2004). Berries are a rich source of a wide variety of nutritive compounds, as well as bioactive substances with antioxidant, anticancer, antimicrobial, anti-inflammatory, and antineurodegenerative properties (Nile S.H., et al. 2014). The current thesis reviews the phytochemical constituents of edible berries and their effects on human health, based on international scientific literature. ΑΙΜ: The aim of this thesis is to explore the nutrients of edible berries and their contribution to the health and wellbeing of the human body, based on international bibliographic references and recent studies.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.titleΒρώσιμα Μούρα: Βιοδραστικά Συστατικά και Οφέλη στην Υγείαel
dc.titleEdible Berries: bioactive components and benefits on healthen

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΕυθυμίου, Έλεναel
heal.creatorNameEfthimiou, Elenaen
heal.publicationDate2016-04-20
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7579
heal.abstractΜια υγιεινή διατροφή θα πρέπει να περιλαμβάνει σε καθημερινή βάση φρούτα και λαχανικά σε επαρκή ποσότητα, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να προληφθούν σοβαρές ασθένειες όπως τα καρδιαγγειακά και κάποιοι τύποι καρκίνου. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στοχεύει στην επίτευξη της καθημερινής κατανάλωσης επαρκών φρούτων και λαχανικών σε όλες τις χώρες. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να δημιουργηθούν Συστάσεις για κάθε Χώρα ξεχωριστά, ώστε να αναπτυχθούν τέτοιες στρατηγικές (Agudo A., 2004). Τα μούρα είναι μια πλούσια πηγή ευρείας ποικιλίας θρεπτικών ενώσεων, καθώς και βιοδραστικών ουσιών με αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές, αντιμικροβιακές, αντί-φλεγμονώδεις, και αντινευροεκφυλιστικές ιδιότητες (Nile S.H., et al. 2014). H παρούσα εργασία εξετάζει τα φυτοχημικά συστατικά των βρώσιμων μούρων και την επίδραση τους στην ανθρώπινη υγεία βάσει της διεθνούς επιστημονικής βιβλιογραφίας. ΣΚΟΠΟΣ: Κύριος στόχος της εργασίας αυτής είναι η εξερεύνηση των θρεπτικών συστατικών των μούρων και της συνεισφοράς τους στην υγεία και την ευεξία του ανθρώπινου οργανισμού, με βάση διεθνείς βιβλιογραφικές αναφορές και τις πρόσφατες μελέτες.el
heal.abstractA healthy diet should include a daily consumption of fruit and vegetables in sufficient quantity, which could thereby prevent serious diseases such as cardiovascular disease and some types of cancers. The World Health Organization aims to achieve adequate daily consumption of fruits and vegetables in all countries. This implies the formulation of recommendations for each country individually to develop such strategies (Agudo A., 2004). Berries are a rich source of a wide variety of nutritive compounds, as well as bioactive substances with antioxidant, anticancer, antimicrobial, anti-inflammatory, and antineurodegenerative properties (Nile S.H., et al. 2014). The current thesis reviews the phytochemical constituents of edible berries and their effects on human health, based on international scientific literature. ΑΙΜ: The aim of this thesis is to explore the nutrients of edible berries and their contribution to the health and wellbeing of the human body, based on international bibliographic references and recent studies.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΒρώσιμα Μούρα: Βιοδραστικά Συστατικά και Οφέλη στην Υγείαel
heal.titleEdible Berries: bioactive components and benefits on healthen
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordμούρα, φρούτα, λαχανικά, καρδιαγγειακά προβλήματα, καρκίνος, βιοδραστικά συστατικά, αντιοξειδωτικές ιδιότητες, αντικαρκινικές ιδιότητες, αντιμικροβιακές ιδιότητες, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, αντινευροεκφυλιστικές ιδιότητες, φυτοχημικά συστατικά, υγιεινή διατροφήel
heal.keywordberries, frouits, vegetables, cardiovascular problems, cancer, bioactive components, antioxdative poperties, anticancer poperties, antimicrobial poperties, antiinflammatory poperties, antineurodegenerite poperties, phytochemicals, healthy nutritionen
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΣπυριδάκη, Ασπασίαel
heal.advisorNameSpyridaki, Aspasiaen
heal.academicPublisherIDΤ.Ε.Ι. Κρήτηςel
heal.academicPublisherIDT.E.I. of Creteen
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής