Εμφάνιση απλής εγγραφής

Financial analysis of dairy industry

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΒιδάκη, Ειρήνηel
dc.creatorVidaki, Eirinien
dc.creatorΖαχαριάκης, Γιώργοςel
dc.creatorZachariakis, Giorgosen
dc.creatorΜπελούλης, Ανδρέαςel
dc.creatorBeloulis, Andreasen
dc.date.accessioned2016-06-06T09:54:12Z
dc.date.available2016-06-06T09:54:12Z
dc.date.issued2016-06-03
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7681
dc.description.abstractΗ βιομηχανία τροφίμων και ποτών κατέχει βασικό ρόλο στην ελληνική οικονομία και γενικότερα στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία, σε όρους απασχόλησης και προστιθέμενης αξίας, ακόμα και σε δύσκολες περιόδους, όπως την οικονομική κρίση που διανύει τα τελευταία έτη η χώρα μας. Η παραγωγή και η διακίνηση ποικίλων αγροτικών προϊόντων και τροφίμων για την κάλυψη επισιτιστικών αναγκών ήταν ανέκαθεν πεδίο έντονης επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπου πραγματοποιείται άμεση ή έμμεση εμπλοκή μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων, με διαφορετικά ενδιαφέροντα και στόχους. Επί δεκαετίες, η δομή και η οργάνωση του συστήματος παραγωγής τροφίμων, διαμορφώνονταν σύμφωνα με τις ισχύουσες παραγωγικές δυνατότητες. Όμως, τις δύο τελευταίες δεκαετίες, στράφηκε προς την ικανοποίηση των αναγκών και των απαιτήσεων των καταναλωτών, ως αποτέλεσμα διαφόρων οικονομικών, κοινωνικών και τεχνολογικών εξελίξεων. Έτσι, τονώθηκαν οι αλληλεξαρτήσεις και οι διασυνδέσεις των επιμέρους τμημάτων του συστήματος παραγωγής τροφίμων. Με τον αποτελεσματικό συντονισμό των εκπροσώπων του κλάδου τροφίμων και ποτών και την ορθότερη συνεργασία τους, υπάρχει η δυνατότητα συμβολής τους για να βελτιωθεί η αποδοτικότητα και η αποτελεσματικότητα της ανάδειξης των ελληνικών προϊόντων, να εξασφαλιστεί η επιλογή μιας ορθής στρατηγικής και να σταθεροποιηθεί η υλοποίηση μακροπρόθεσμου σχεδιασμού της. Η σύνδεση του κλάδου τροφίμων και ποτών με τον τριτογενή τομέα υπηρεσιών στα εστιατόρια, στα ξενοδοχεία και γενικότερα στον τουρισμό, είναι ένα ακόμα μέσο προώθησης των ελληνικών προϊόντων, καθώς προσθέτουν αξία και εξαγωγική δυναμική στον κλάδο αυτό. Η βιομηχανία τροφίμων διακρίνεται σε διάφορους εξίσου σημαντικούς υποκλάδους, όπως η αρτοποιία, η ποτοποιία, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το κρέας, τα φρούτα και τα λαχανικά κτλ. Ο υποκλάδος των γαλακτοκομικών προϊόντων συμμετέχει με μεγάλο ποσοστό στην σύνθεση της βιομηχανίας τροφίμων σε σχέση με τους άλλους υποκλάδους.el
dc.description.abstractThe food and drink industry has a key role in the Greek economy and generally in Greek manufacturing industry in terms of employment and added value, even in difficult times like the current economic crisis in recent years our country. The production and trafficking of various agricultural products and food to cover food needs has always field strong business, which is carried out direct or indirect involvement of large number of companies with different interests and goals. For decades, the structure and organization of the food production system, modeled on the existing production capacities. But the past two decades, turned to meeting the needs and consumer demand as a result of various economic, social and technological developments. So, the interdependencies and interconnections of individual parts of the food production system were invigorated. With effective coordination of representatives of the food and beverage sector and their better cooperation, there is the contribution possibility to improve the efficiency and effectiveness of the promotion of Greek products to ensure selection of a proper strategy and to stabilize the implementation of long-term planning of. The linking the food and beverage sector to the tertiary sector of services in restaurants, hotels and tourism in general, is another means of promoting Greek products, add value and export dynamics in this industry. The food industry is divided into several equally important sub-sectors, such as bakeries, the beverage, dairy products, meat, fruits and vegetables etc. The sub-sector of dairy products has a large paritcipation in the composition of the food industry in relation to others subsectors.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικήςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Accounting and Financeen
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.titleΧρηματοοικονομική ανάλυση του κλάδου γαλακτοκομικών προϊόντωνel
dc.titleFinancial analysis of dairy industryen

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΒιδάκη, Ειρήνηel
heal.creatorNameVidaki, Eirinien
heal.creatorNameΖαχαριάκης, Γιώργοςel
heal.creatorNameZachariakis, Giorgosen
heal.creatorNameΜπελούλης, Ανδρέαςel
heal.creatorNameBeloulis, Andreasen
heal.publicationDate2016-06-03
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7681
heal.abstractΗ βιομηχανία τροφίμων και ποτών κατέχει βασικό ρόλο στην ελληνική οικονομία και γενικότερα στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία, σε όρους απασχόλησης και προστιθέμενης αξίας, ακόμα και σε δύσκολες περιόδους, όπως την οικονομική κρίση που διανύει τα τελευταία έτη η χώρα μας. Η παραγωγή και η διακίνηση ποικίλων αγροτικών προϊόντων και τροφίμων για την κάλυψη επισιτιστικών αναγκών ήταν ανέκαθεν πεδίο έντονης επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπου πραγματοποιείται άμεση ή έμμεση εμπλοκή μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων, με διαφορετικά ενδιαφέροντα και στόχους. Επί δεκαετίες, η δομή και η οργάνωση του συστήματος παραγωγής τροφίμων, διαμορφώνονταν σύμφωνα με τις ισχύουσες παραγωγικές δυνατότητες. Όμως, τις δύο τελευταίες δεκαετίες, στράφηκε προς την ικανοποίηση των αναγκών και των απαιτήσεων των καταναλωτών, ως αποτέλεσμα διαφόρων οικονομικών, κοινωνικών και τεχνολογικών εξελίξεων. Έτσι, τονώθηκαν οι αλληλεξαρτήσεις και οι διασυνδέσεις των επιμέρους τμημάτων του συστήματος παραγωγής τροφίμων. Με τον αποτελεσματικό συντονισμό των εκπροσώπων του κλάδου τροφίμων και ποτών και την ορθότερη συνεργασία τους, υπάρχει η δυνατότητα συμβολής τους για να βελτιωθεί η αποδοτικότητα και η αποτελεσματικότητα της ανάδειξης των ελληνικών προϊόντων, να εξασφαλιστεί η επιλογή μιας ορθής στρατηγικής και να σταθεροποιηθεί η υλοποίηση μακροπρόθεσμου σχεδιασμού της. Η σύνδεση του κλάδου τροφίμων και ποτών με τον τριτογενή τομέα υπηρεσιών στα εστιατόρια, στα ξενοδοχεία και γενικότερα στον τουρισμό, είναι ένα ακόμα μέσο προώθησης των ελληνικών προϊόντων, καθώς προσθέτουν αξία και εξαγωγική δυναμική στον κλάδο αυτό. Η βιομηχανία τροφίμων διακρίνεται σε διάφορους εξίσου σημαντικούς υποκλάδους, όπως η αρτοποιία, η ποτοποιία, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το κρέας, τα φρούτα και τα λαχανικά κτλ. Ο υποκλάδος των γαλακτοκομικών προϊόντων συμμετέχει με μεγάλο ποσοστό στην σύνθεση της βιομηχανίας τροφίμων σε σχέση με τους άλλους υποκλάδους.el
heal.abstractThe food and drink industry has a key role in the Greek economy and generally in Greek manufacturing industry in terms of employment and added value, even in difficult times like the current economic crisis in recent years our country. The production and trafficking of various agricultural products and food to cover food needs has always field strong business, which is carried out direct or indirect involvement of large number of companies with different interests and goals. For decades, the structure and organization of the food production system, modeled on the existing production capacities. But the past two decades, turned to meeting the needs and consumer demand as a result of various economic, social and technological developments. So, the interdependencies and interconnections of individual parts of the food production system were invigorated. With effective coordination of representatives of the food and beverage sector and their better cooperation, there is the contribution possibility to improve the efficiency and effectiveness of the promotion of Greek products to ensure selection of a proper strategy and to stabilize the implementation of long-term planning of. The linking the food and beverage sector to the tertiary sector of services in restaurants, hotels and tourism in general, is another means of promoting Greek products, add value and export dynamics in this industry. The food industry is divided into several equally important sub-sectors, such as bakeries, the beverage, dairy products, meat, fruits and vegetables etc. The sub-sector of dairy products has a large paritcipation in the composition of the food industry in relation to others subsectors.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικήςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Accounting and Financeen
heal.titleΧρηματοοικονομική ανάλυση του κλάδου γαλακτοκομικών προϊόντωνel
heal.titleFinancial analysis of dairy industryen
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordχρηματοοικονομική, οικονομική ανάλυση, γαλακτοβιομηχανίαel
heal.keywordfinance, economic analysis, dairy industryen
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΑρβανίτης, Σταύροςel
heal.advisorNameArvanitis, Stavrosen
heal.advisorID.emailstarvan@staff.teicrete.gr
heal.academicPublisherIDΤ.Ε.Ι. Κρήτηςel
heal.academicPublisherIDT.E.I. of Creteen
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail
Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States