Εμφάνιση απλής εγγραφής

Information systems for hospitality places

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΚατσιώλης, Ηλίαςel
dc.creatorKatsiolis, Iliasen
dc.date.accessioned2016-06-22T10:42:14Z
dc.date.available2016-06-22T10:42:14Z
dc.date.issued2016-06-22
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7730
dc.description.abstractΗ παρούσα μελέτη ασχολήθηκε με το ζήτημα των πληροφοριακών συστημάτων στους χώρους εστίασης και φιλοξενίας και ολοκληρώθηκε μέσα από οκτώ κεφάλαια, όπου πιο συγκεκριμένα αρχικά ανέπτυξε τα εισαγωγικά στοιχεία της εργασίας μέσα από το σκοπό , τους στόχους και το αντικείμενο της μελέτης. Στη συνέχεια, έγινε εισαγωγή στις επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας τονίζοντας στοιχεία που αφορούν την τουριστική ζήτηση και προσφορά στην τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας. Βαρύτητα δόθηκε στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και τους τρόπους με τους οποίους αυτές εφαρμόζονται στο τουριστικό βιομηχανικό κλάδο. Έπειτα άξιο αναφοράς θεωρήθηκε το ERP και τα ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα και πώς αυτά εφαρμόζονται στο τουρισμό. Αξιολογήθηκαν και καταγράφηκαν τα κριτήρια επιλογής των ERP καθώς και η συνεισφορά των καινοτόμων τεχνολογιών στη μείωση κόστους. Μετέπειτα καταγράφηκε σχέδιο δράσης για τη χρήση πληροφοριακών συστημάτων στις τουριστικές επιχειρήσεις και πώς λειτουργεί το ηλεκτρονικό μάρκετινγκ στο τουρισμό. Έγινε κατάρτιση του μεθοδολογικού πλαισίου μέσα από το οποίο έγιναν γνωστοί οι τρόποι που χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να πραγματοποιηθεί η έρευνα. Τέλος καταρτίστηκε η έρευνα μέσα από την οποία καταλήξαμε σε ασφαλή συμπεράσματα σε σχέση με τη θεωρία. Η εργασία έκλεισε με τον επίλογο όπου αναφέρθηκαν τα κυριότερα πορίσματα της εργασίας.el
dc.description.abstractThe following study addressed the issue of information systems in restaurants and hospitality places and completed in eight chapters, where particular initially developed the introductory elements of working through the purpose the goals and the subject of study. This was introduced to restaurant and hospitality businesses, highlighting data relating the tourism demand and supply on the Greek tourism industry. Emphasis was placed on online services and how they apply in the tourism industry.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.titleΠληροφοριακά συστήματα στους χώρους φιλοξενίαςel
dc.titleInformation systems for hospitality placesen

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΚατσιώλης, Ηλίαςel
heal.creatorNameKatsiolis, Iliasen
heal.publicationDate2016-06-22
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7730
heal.abstractΗ παρούσα μελέτη ασχολήθηκε με το ζήτημα των πληροφοριακών συστημάτων στους χώρους εστίασης και φιλοξενίας και ολοκληρώθηκε μέσα από οκτώ κεφάλαια, όπου πιο συγκεκριμένα αρχικά ανέπτυξε τα εισαγωγικά στοιχεία της εργασίας μέσα από το σκοπό , τους στόχους και το αντικείμενο της μελέτης. Στη συνέχεια, έγινε εισαγωγή στις επιχειρήσεις εστίασης και φιλοξενίας τονίζοντας στοιχεία που αφορούν την τουριστική ζήτηση και προσφορά στην τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας. Βαρύτητα δόθηκε στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και τους τρόπους με τους οποίους αυτές εφαρμόζονται στο τουριστικό βιομηχανικό κλάδο. Έπειτα άξιο αναφοράς θεωρήθηκε το ERP και τα ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα και πώς αυτά εφαρμόζονται στο τουρισμό. Αξιολογήθηκαν και καταγράφηκαν τα κριτήρια επιλογής των ERP καθώς και η συνεισφορά των καινοτόμων τεχνολογιών στη μείωση κόστους. Μετέπειτα καταγράφηκε σχέδιο δράσης για τη χρήση πληροφοριακών συστημάτων στις τουριστικές επιχειρήσεις και πώς λειτουργεί το ηλεκτρονικό μάρκετινγκ στο τουρισμό. Έγινε κατάρτιση του μεθοδολογικού πλαισίου μέσα από το οποίο έγιναν γνωστοί οι τρόποι που χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να πραγματοποιηθεί η έρευνα. Τέλος καταρτίστηκε η έρευνα μέσα από την οποία καταλήξαμε σε ασφαλή συμπεράσματα σε σχέση με τη θεωρία. Η εργασία έκλεισε με τον επίλογο όπου αναφέρθηκαν τα κυριότερα πορίσματα της εργασίας.el
heal.abstractThe following study addressed the issue of information systems in restaurants and hospitality places and completed in eight chapters, where particular initially developed the introductory elements of working through the purpose the goals and the subject of study. This was introduced to restaurant and hospitality businesses, highlighting data relating the tourism demand and supply on the Greek tourism industry. Emphasis was placed on online services and how they apply in the tourism industry.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
heal.titleΠληροφοριακά συστήματα στους χώρους φιλοξενίαςel
heal.titleInformation systems for hospitality placesen
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordδιαχείριση επιχειρησιακών πόρων, ηλεκτρονικό εμπόριο, τουριστική επιχείρηση, εστιατόριοel
heal.keywordenterprise resource planning (ERP), e‐commerce, electronic commerce, tourism enterprise, restauranten
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΣπανάκης, Αντώνηςel
heal.advisorNameSpanakis, Antonisen
heal.academicPublisherIDΤ.Ε.Ι. Κρήτηςel
heal.academicPublisherIDT.E.I. of Creteen
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail
Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States