Εμφάνιση απλής εγγραφής

Recording the environmental conditions during the cultivation and wholesale disposal of cut roses: potential effects on sustainability.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΣκουτέλη, Εμμανουέλαel
dc.creatorSkouteli, Emmanouelaen
dc.date.accessioned2016-07-05T11:05:43Z
dc.date.available2016-07-05T11:05:43Z
dc.date.issued2016-07-05
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7764
dc.description.abstractΗ μικρή διάρκεια ζωής των κομμένων τριαντάφυλλων αποτελεί ένα από τα κυριότερα προβλήματα του κλάδου της ανθοκομίας, με συνέπεια τις χαμηλές τιμές και την μείωση των εξαγωγών. Είναι πιθανό το πρόβλημα αυτό να ξεκινάει ή να επιδεινώνεται από μη ενδεδειγμένους μετασυλλεκτικούς χειρισμούς του παραγωγού ή του έμπορα χονδρικής πώλησης. Ο σκοπός της παρούσας μελέτης είναι: (1) να εντοπίσει εάν πράγματι υποβαθμίζεται η ποιότητα του ανθοκομικού προϊόντος μετά την συγκομιδή του από το μητρικό φυτό και (2) να παραθέσει πρακτικές λύσεις για την βελτίωση των συνθηκών συντήρησης. Έγινε καταγραφή των μετασυλλεκτικών χειρισμών σε 20 παραγωγούς δρεπτών τριαντάφυλλων και 40 επιχειρηματιών χονδρικής πώλησης, κατά κύριο λόγο μέσω προσωπικών συνεντεύξεων. Το 60% της παραγωγικής βάσης και το 67% του τομέα της χονδρικής πώλησης παρέχει λουλούδια τα οποία διατηρούνται από έξι έως δέκα ημέρες στο βάζο. Παρατηρήσαμε ότι πλήθος μετασυλλεκτικών χειρισμών χρήζει βελτιώσεων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν ο έλεγχος της σχετικής υγρασίας στο χώρο αποθήκευσης μαζί με την καθαρότητα του νερού, στο οποίο τοποθετούνται τα λουλούδια. Διαπιστώσαμε ότι πάνω από το 60% των φορέων αυτών δεν έχουν λάβει ενημέρωση για τους παράγοντες που επηρεάζουν την διατηρησιμότητα των δρεπτών ανθέων και πως μπορεί αυτή να βελτιωθεί. Ένα εντυπωσιακά μεγάλο ποσοστό των παραγωγών και των χονδρεμπόρων της τάξεως του 50%, δεδομένου της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας, είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν για την βελτίωση της διατηρησιμότητας των λουλουδιών που παράγουν ή εμπορεύονται, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εκπαιδευτικά σεμινάρια πάνω στο ζήτημα αυτό.el
dc.description.abstractThe short vase life of cut roses is one of the main problems of the flower farming, resulting in lower prices and reduced exports. It is possible that this problem is initiated or exacerbated by inappropriate postharvest handling of the grower or the wholesaler. The aims of this study were: (1) identify if indeed the quality of cut flowers is deteriorated after harvest from the mother plant at both the grower and wholesaler levels, and (2) to set out practical solutions for improving these (postharvest) conditions. We recorded postharvest handling of 20 cut rose growers and 40 cut flower wholesalers, primarily through personal interviews. The 60% of the growers and 67% of the wholesale sector provides flowers which are kept from six to ten days in the vase. We noticed that a large portion of the postharvest conditions can (and must) be improved. Examples are the control of relative air humidity in the storage rooms as well as the purity of the water in which the flowers are placed. We found that over 60% of these bodies has not been informed about the factors affecting the vase life of cut flowers and how this can be improved. A surprisingly large proportion of the growers and wholesalers (i.e., in the order of 50%), given the current economic situation, is willing to invest towards improvement of the vase life of cut flowers that are produced or marketed, respectively, showing particular interest in educational seminars on this issue.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.titleΚαταγραφή των περιβαλλοντικών συνθηκών κατά τη καλλιέργεια και χονδρική διάθεση των δρεπτών τριαντάφυλλων : δυνητικές επιδράσεις στη διατηρησιμότητα.el
dc.titleRecording the environmental conditions during the cultivation and wholesale disposal of cut roses: potential effects on sustainability.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΣκουτέλη, Εμμανουέλαel
heal.creatorNameSkouteli, Emmanouelaen
heal.publicationDate2016-07-05
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7764
heal.abstractΗ μικρή διάρκεια ζωής των κομμένων τριαντάφυλλων αποτελεί ένα από τα κυριότερα προβλήματα του κλάδου της ανθοκομίας, με συνέπεια τις χαμηλές τιμές και την μείωση των εξαγωγών. Είναι πιθανό το πρόβλημα αυτό να ξεκινάει ή να επιδεινώνεται από μη ενδεδειγμένους μετασυλλεκτικούς χειρισμούς του παραγωγού ή του έμπορα χονδρικής πώλησης. Ο σκοπός της παρούσας μελέτης είναι: (1) να εντοπίσει εάν πράγματι υποβαθμίζεται η ποιότητα του ανθοκομικού προϊόντος μετά την συγκομιδή του από το μητρικό φυτό και (2) να παραθέσει πρακτικές λύσεις για την βελτίωση των συνθηκών συντήρησης. Έγινε καταγραφή των μετασυλλεκτικών χειρισμών σε 20 παραγωγούς δρεπτών τριαντάφυλλων και 40 επιχειρηματιών χονδρικής πώλησης, κατά κύριο λόγο μέσω προσωπικών συνεντεύξεων. Το 60% της παραγωγικής βάσης και το 67% του τομέα της χονδρικής πώλησης παρέχει λουλούδια τα οποία διατηρούνται από έξι έως δέκα ημέρες στο βάζο. Παρατηρήσαμε ότι πλήθος μετασυλλεκτικών χειρισμών χρήζει βελτιώσεων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν ο έλεγχος της σχετικής υγρασίας στο χώρο αποθήκευσης μαζί με την καθαρότητα του νερού, στο οποίο τοποθετούνται τα λουλούδια. Διαπιστώσαμε ότι πάνω από το 60% των φορέων αυτών δεν έχουν λάβει ενημέρωση για τους παράγοντες που επηρεάζουν την διατηρησιμότητα των δρεπτών ανθέων και πως μπορεί αυτή να βελτιωθεί. Ένα εντυπωσιακά μεγάλο ποσοστό των παραγωγών και των χονδρεμπόρων της τάξεως του 50%, δεδομένου της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας, είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν για την βελτίωση της διατηρησιμότητας των λουλουδιών που παράγουν ή εμπορεύονται, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εκπαιδευτικά σεμινάρια πάνω στο ζήτημα αυτό.el
heal.abstractThe short vase life of cut roses is one of the main problems of the flower farming, resulting in lower prices and reduced exports. It is possible that this problem is initiated or exacerbated by inappropriate postharvest handling of the grower or the wholesaler. The aims of this study were: (1) identify if indeed the quality of cut flowers is deteriorated after harvest from the mother plant at both the grower and wholesaler levels, and (2) to set out practical solutions for improving these (postharvest) conditions. We recorded postharvest handling of 20 cut rose growers and 40 cut flower wholesalers, primarily through personal interviews. The 60% of the growers and 67% of the wholesale sector provides flowers which are kept from six to ten days in the vase. We noticed that a large portion of the postharvest conditions can (and must) be improved. Examples are the control of relative air humidity in the storage rooms as well as the purity of the water in which the flowers are placed. We found that over 60% of these bodies has not been informed about the factors affecting the vase life of cut flowers and how this can be improved. A surprisingly large proportion of the growers and wholesalers (i.e., in the order of 50%), given the current economic situation, is willing to invest towards improvement of the vase life of cut flowers that are produced or marketed, respectively, showing particular interest in educational seminars on this issue.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
heal.titleΚαταγραφή των περιβαλλοντικών συνθηκών κατά τη καλλιέργεια και χονδρική διάθεση των δρεπτών τριαντάφυλλων : δυνητικές επιδράσεις στη διατηρησιμότητα.el
heal.titleRecording the environmental conditions during the cultivation and wholesale disposal of cut roses: potential effects on sustainability.en
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordμετασυλλεκτική φυσιολογία, διατηρησιμότητα, τεμαχισμένο τριαντάφυλλο, θερμοκρασία, φωτισμός, υγρασία, χονδρικό εμπόριοel
heal.keywordpostharvest physiology, sustainability, cut rose, temperature, lighting, humidity, wholesaleen
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΦανουράκης, Δημήτριοςel
heal.advisorNameFanourakis, Dimitriosen
heal.advisorID.emaildfanourakis@staff.teicrete.gr
heal.academicPublisherIDΤ.Ε.Ι. Κρήτηςel
heal.academicPublisherIDT.E.I. of Creteen
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail
Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States