Εμφάνιση απλής εγγραφής

Promotion and projection of greek wines into European Union.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΠολίτη, Μαρίαel
dc.creatorPoliti, Mariaen
dc.date.accessioned2016-07-08T11:24:44Z
dc.date.available2016-07-08T11:24:44Z
dc.date.issued2016-07-08
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7776
dc.description.abstractΓνωρίζοντας πόσο σημαντικές είναι οι εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων τόσο για κάθε μεμονωμένη επιχείρηση όσο και για την Εθνική μας Οικονομία, πρέπει κατ’ αρχή να συνειδητοποιηθούν ποιες είναι οι στοιχειώδεις απαιτήσεις μιας επιτυχημένης εξαγωγικής δραστηριότητας. Το ελληνικό κρασί είναι μία άγνωστη λέξη για ένα μεγάλο τμήμα της ευρωπαϊκής αγοράς. Όπου είναι γνωστό ως προϊόν, κατά κύριο λόγο συγχέεται με τη ρετσίνα, ακολουθούμενο από μια κακή φήμη που σαφώς το αδικεί. Σύμφωνα με την πρώτη φάση της μελέτης της PRC με θέμα «Στρατηγικός σχεδιασμός του marketing και branding του ελληνικού οίνου», που εκπονεί για λογαριασμό της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, η ελληνική παραγωγή οίνου αποτελεί μόλις το 1,3% της παγκόσμιας παραγωγής. Μάλιστα, η χώρα μας κατέχει μόνο το 0,32% των διεθνών εξαγωγών, με τον όγκο να κινείται πτωτικά. Όπως δείχνουν τα στοιχεία της μελέτης, οι πιο σημαντικές χώρες για τις εξαγωγές ελληνικών κρασιών είναι η Γερμανία, ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Κίνα και η Ρωσία. Το 31% των εξαγωγών προς αυτές προέρχεται από διάφορα οινοποιεία, ενώ πέντε οινοποιεία κατέχουν το υπόλοιπο ποσοστό εξαγωγών, δηλαδή το 69%. Λιγότερο από το 10% των εξαγωγών αφορά κρασιά Ονομασίας Προέλευσης, κυρίως Νεμέας, ενώ στο υπόλοιπο ποσοστό κυριαρχούν τα φτηνά επιτραπέζια κρασιά. Γενικώς, συγκριτικά με τα κρασιά «αντιπάλων» παραγωγών χωρών η μέση τιμή πώλησης στις χώρες που εξάγεται είναι συγκριτικά χαμηλότερη, δίνοντας και την αντίστοιχη αίσθηση για την ποιότητα του.el
dc.description.abstractKnowing how important is the export of Greek products both for each individual company and for our national economy, it should principally raise awareness of what are the minimum requirements of a successful export activity. The Greek wine is an unknown word to a large segment of the European market. Where it is known as a product, it is mainly confused with retsina, followed by a bad reputation that is clearly unfair. Under the first phase of the study by PRC on "Strategic planning of marketing and branding of Greek wine", prepared for the National Inter-professional Organization of Vine and Wine, the Greek wine production represents only 1.3% of world production. Indeed, our country has only 0.32% of international exports, and the volume moves downward. As the figures show in the study, the most important countries for exports of Greek wines are Germany, Canada, the United Kingdom, Belgium, the Netherlands, China and Russia. 31% of exports to those from different wineries, and five wineries hold the remaining share of exports, i.e. 69%. Less than 10% of the exports concerns wines appellation of Origin Nemea mainly, while the remaining percentage dominate the cheap table wines. In general, compared to the wines ''opponents'' producer countries the average sales price to countries exported are comparatively lower, and giving the same sense about the quality.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Ιεράπετρα)el
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Marketing (in Ierapetra)en
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.titleΠροβολή και προώθηση των ελληνικών οίνων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.el
dc.titlePromotion and projection of greek wines into European Union.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΠολίτη, Μαρίαel
heal.creatorNamePoliti, Mariaen
heal.publicationDate2016-07-08
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7776
heal.abstractΓνωρίζοντας πόσο σημαντικές είναι οι εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων τόσο για κάθε μεμονωμένη επιχείρηση όσο και για την Εθνική μας Οικονομία, πρέπει κατ’ αρχή να συνειδητοποιηθούν ποιες είναι οι στοιχειώδεις απαιτήσεις μιας επιτυχημένης εξαγωγικής δραστηριότητας. Το ελληνικό κρασί είναι μία άγνωστη λέξη για ένα μεγάλο τμήμα της ευρωπαϊκής αγοράς. Όπου είναι γνωστό ως προϊόν, κατά κύριο λόγο συγχέεται με τη ρετσίνα, ακολουθούμενο από μια κακή φήμη που σαφώς το αδικεί. Σύμφωνα με την πρώτη φάση της μελέτης της PRC με θέμα «Στρατηγικός σχεδιασμός του marketing και branding του ελληνικού οίνου», που εκπονεί για λογαριασμό της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, η ελληνική παραγωγή οίνου αποτελεί μόλις το 1,3% της παγκόσμιας παραγωγής. Μάλιστα, η χώρα μας κατέχει μόνο το 0,32% των διεθνών εξαγωγών, με τον όγκο να κινείται πτωτικά. Όπως δείχνουν τα στοιχεία της μελέτης, οι πιο σημαντικές χώρες για τις εξαγωγές ελληνικών κρασιών είναι η Γερμανία, ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Κίνα και η Ρωσία. Το 31% των εξαγωγών προς αυτές προέρχεται από διάφορα οινοποιεία, ενώ πέντε οινοποιεία κατέχουν το υπόλοιπο ποσοστό εξαγωγών, δηλαδή το 69%. Λιγότερο από το 10% των εξαγωγών αφορά κρασιά Ονομασίας Προέλευσης, κυρίως Νεμέας, ενώ στο υπόλοιπο ποσοστό κυριαρχούν τα φτηνά επιτραπέζια κρασιά. Γενικώς, συγκριτικά με τα κρασιά «αντιπάλων» παραγωγών χωρών η μέση τιμή πώλησης στις χώρες που εξάγεται είναι συγκριτικά χαμηλότερη, δίνοντας και την αντίστοιχη αίσθηση για την ποιότητα του.el
heal.abstractKnowing how important is the export of Greek products both for each individual company and for our national economy, it should principally raise awareness of what are the minimum requirements of a successful export activity. The Greek wine is an unknown word to a large segment of the European market. Where it is known as a product, it is mainly confused with retsina, followed by a bad reputation that is clearly unfair. Under the first phase of the study by PRC on "Strategic planning of marketing and branding of Greek wine", prepared for the National Inter-professional Organization of Vine and Wine, the Greek wine production represents only 1.3% of world production. Indeed, our country has only 0.32% of international exports, and the volume moves downward. As the figures show in the study, the most important countries for exports of Greek wines are Germany, Canada, the United Kingdom, Belgium, the Netherlands, China and Russia. 31% of exports to those from different wineries, and five wineries hold the remaining share of exports, i.e. 69%. Less than 10% of the exports concerns wines appellation of Origin Nemea mainly, while the remaining percentage dominate the cheap table wines. In general, compared to the wines ''opponents'' producer countries the average sales price to countries exported are comparatively lower, and giving the same sense about the quality.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Ιεράπετρα)el
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Marketing (in Ierapetra)en
heal.titleΠροβολή και προώθηση των ελληνικών οίνων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.el
heal.titlePromotion and projection of greek wines into European Union.en
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordκρασί, οίνος, προώθηση κρασιού, εξαγωγή, μάρκετινγκ, Ευρωπαϊκή Ένωσηel
heal.keywordwine, wine promotion, export, marketing, European Unionen
heal.advisorNameΜαστοράκης, Γεώργιοςel
heal.advisorNameMastorakis, Georgiosen
heal.advisorID.emailgmastorakis@staff.teicrete.gr
heal.academicPublisherIDΤ.Ε.Ι. Κρήτηςel
heal.academicPublisherIDT.E.I. of Creteen


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail
Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States