Εμφάνιση απλής εγγραφής

Breast cancer and nutrition.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΓκόγκογλου, Άνναel
dc.creatorΚακολύρη, Παρασκευήel
dc.creatorGkogkoglou, Annaen
dc.creatorKakolyri, Paraskevien
dc.date.accessioned2016-03-15T12:19:07Z
dc.date.available2016-03-15T12:19:07Z
dc.date.issued2010-10-22T11:57:56Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/77
dc.description.abstractΣκοπός της παρούσας μελέτης είναι να αξιολογηθεί η σχέση μεταξύ καρκίνου του μαστού και διατροφής αλλά και ο ρόλος του διαιτολόγου τόσο στην πρόληψη όσο και κατά την ανάρρωση/αποκατάσταση της ασθενούς. Στις επόμενες σελίδες περιγράφεται η σχέση-επίδραση διάφορων θρεπτικών συστατικών και στοιχείων της διατροφής με τον καρκίνο του μαστού. Ένας υγιής τρόπος ζωής και μια σωστή, ισορροπημένη διατροφή φαίνεται να προλαμβάνουν τη νόσο. Συγκεκριμένα, τακτική άσκηση με ταυτόχρονη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και επαρκούς ποσότητας φυτικών ινών, είναι δυνατό να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Προστατευτικά, επίσης, στοιχεία κατά του καρκίνου του μαστού σε μια προληπτική δίαιτα είναι οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες A, C και E και αντιοξειδωτικά στοιχεία όπως πολυφαινόλες και φυτοχημικά αλλά και η βιταμίνη D. Περαιτέρω έρευνες σχετικά με την Επιδημιολογική θεώρηση της νόσου, την φυσιολογία της, τους παράγοντες κινδύνου (γενετικούς και περιβαλλοντικούς) είναι απαραίτητες, με τελικό σκοπό την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης στα πλαίσια πρόληψης του καρκίνου του μαστού.el
dc.description.abstractThe purpose of this study is to evaluate the relationship between breast cancer and nutrition and the role of the dietitian both in prevention and during recovery – rehabilitation of the patient. The relationship and influence of different nutrients and food components with breast cancer is described on the following pages. A healthy lifestyle and a proper, balanced diet seems to prevent the disease. In particular, regular exercise, combined with fruit and vegetable intake and adequate quantity of fiber, may reduce the risk of breast cancer. Protective elements against breast cancer in a preventive diet are antioxidant vitamins A, C and E and antioxidants and phytochemicals such as polyphenols and vitamin D. Further investigations on the epidemiological approach to this disease, the physiology and the risk factors (genetic and environmental) are essential, having the ultimate goal to increase life expectancy at least in the scope of breast cancer prevention.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΚαρκίνος του μαστού και διατροφή.el
dc.titleBreast cancer and nutrition.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΓκόγκογλου, Άνναel
heal.creatorNameΚακολύρη, Παρασκευήel
heal.creatorNameGkogkoglou, Annaen
heal.creatorNameKakolyri, Paraskevien
heal.publicationDate2010-10-22T11:57:56Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/77
heal.abstractΣκοπός της παρούσας μελέτης είναι να αξιολογηθεί η σχέση μεταξύ καρκίνου του μαστού και διατροφής αλλά και ο ρόλος του διαιτολόγου τόσο στην πρόληψη όσο και κατά την ανάρρωση/αποκατάσταση της ασθενούς. Στις επόμενες σελίδες περιγράφεται η σχέση-επίδραση διάφορων θρεπτικών συστατικών και στοιχείων της διατροφής με τον καρκίνο του μαστού. Ένας υγιής τρόπος ζωής και μια σωστή, ισορροπημένη διατροφή φαίνεται να προλαμβάνουν τη νόσο. Συγκεκριμένα, τακτική άσκηση με ταυτόχρονη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και επαρκούς ποσότητας φυτικών ινών, είναι δυνατό να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Προστατευτικά, επίσης, στοιχεία κατά του καρκίνου του μαστού σε μια προληπτική δίαιτα είναι οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες A, C και E και αντιοξειδωτικά στοιχεία όπως πολυφαινόλες και φυτοχημικά αλλά και η βιταμίνη D. Περαιτέρω έρευνες σχετικά με την Επιδημιολογική θεώρηση της νόσου, την φυσιολογία της, τους παράγοντες κινδύνου (γενετικούς και περιβαλλοντικούς) είναι απαραίτητες, με τελικό σκοπό την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης στα πλαίσια πρόληψης του καρκίνου του μαστού.el
heal.abstractThe purpose of this study is to evaluate the relationship between breast cancer and nutrition and the role of the dietitian both in prevention and during recovery – rehabilitation of the patient. The relationship and influence of different nutrients and food components with breast cancer is described on the following pages. A healthy lifestyle and a proper, balanced diet seems to prevent the disease. In particular, regular exercise, combined with fruit and vegetable intake and adequate quantity of fiber, may reduce the risk of breast cancer. Protective elements against breast cancer in a preventive diet are antioxidant vitamins A, C and E and antioxidants and phytochemicals such as polyphenols and vitamin D. Further investigations on the epidemiological approach to this disease, the physiology and the risk factors (genetic and environmental) are essential, having the ultimate goal to increase life expectancy at least in the scope of breast cancer prevention.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΚαρκίνος του μαστού και διατροφή.el
heal.titleBreast cancer and nutrition.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordκαρκίνος μαστού, διατροφήel
heal.keywordbreast cancer, nutritionen
heal.advisorNameΠαπαδάκη, Αγγελικήel
heal.advisorNamePapadaki, Angelikien
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)