Εμφάνιση απλής εγγραφής

The importance of wine consumption on our health

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΜπαρμπαλιά, Γεωργίαel
dc.creatorBarmpalia, Georgiaen
dc.creatorΡηγάκη, Αικατερίνηel
dc.creatorRigaki, Aikaterinien
dc.date.accessioned2016-07-29T08:07:31Z
dc.date.available2016-07-29T08:07:31Z
dc.date.issued2016-07-27
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7824
dc.description.abstractΤα τελευταία χρόνια, γίνεται μεγάλη συζήτηση, σχετικά με το κρασί και πιο εμπεριστατωμένα με το κόκκινο κρασί, καθώς και την ευεργετική ιδιότητα αυτού, στην υγεία του ανθρώπου. Παρατηρείται, μάλιστα, μία έντονη διαμάχη στον επιστημονικό χώρο, σχετικά με το αν το κρασί ή κάποιο άλλο αλκοολούχο ποτό, είναι εκείνο που τελικά οδηγεί σε αυτές τις ευεργετικές ιδιότητες ή αλλιώς, αν το ίδιο το αλκοόλ ή κάποιες άλλες περιεχόμενες ουσίες των αλκοολούχων ποτών, είναι εκείνες που εν τέλει, ασκούν προστατευτική δράση. Ωστόσο, αν σκεφτεί κανείς, ότι το κρασί και συγκεκριμένα το κόκκινο κρασί, εκτός από το αλκοόλ, περιέχει και εκατοντάδες άλλες ουσίες, στις οποίες προσδίδονται ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιικές δράσεις, τότε είναι πολύ πιθανό, οι ευεργετικές αυτές δράσεις, να οφείλονται όχι μόνο στο περιεχόμενο ποτό, αλλά παράλληλα και στις αντιοξειδωτικές αυτές ουσίες. Παρ' όλα αυτά, η σύσταση τόσο των διαιτολόγων, όσο και των γιατρών, και εφόσον δεν αντενδείκνυται ο οίνος για τον οποιονδήποτε λόγο, είναι η κατανάλωση 2 ποτηριών κρασιού την ημέρα για τους άνδρες και 1 ποτηριού την ημέρα για τις γυναίκες. Για τον λόγο αυτό, λοιπόν, στην πτυχιακή αυτή, γίνεται μία ενδελεχής ανασκόπηση σχετικά με την σπουδαιότητα του οίνου, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, καθώς και το πώς επηρέασε αυτός την ζωή και την υγεία του σύγχρονου ανθρώπου. Στην συνέχεια, της πτυχιακής μας εργασίας, αναφερόμαστε τόσο στην ταξινόμηση, όσο και στις διάφορες κατηγορίες και ποικιλίες του κρασιού, που υπάρχουν. Αναφορά γίνεται, μάλιστα και στην σύσταση και στην διατροφική αξία του οίνου. Στο τελευταίο κεφάλαιο, εξετάζονται αναλυτικά, οι ευεργετικές επιδράσεις του κρασιού, στην ανθρώπινη υγεία. Ειδικότερα, μελετάται αρχικά, η βιοδιαθεσιμότητα των φαινολικών συστατικών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, παρουσιάζουν οι παράγοντες κινδύνου και η θετική επίδραση του κρασιού, στα καρδιαγγειακά νοσήματα. Συνεχίζουμε με τον μεταβολισμό των υδατανθράκων και την εμφάνιση ή όχι του διαβήτη. Αναφορά, γίνεται και στην ευεργετική επίδραση του οίνου, το οποίο μπορεί να δράσει εναντίον του καρκίνου. Εξέχον υποκεφάλαιο, παρουσιάζει και αυτό, το οποίο πραγματεύεται την κατανάλωση ή όχι του κρασιού και την εμφάνιση των νευροεκφυλιστικών νοσημάτων. Μεγάλη έκταση, καταλαμβάνει και το υποκεφάλαιο, στο οποίο παρουσιάζεται η σχέση της κατανάλωσης του οίνου και της εμφάνισης ή της πρόληψης της οστεοπόρωσης. Κλείνουμε, με ένα γενικότερο περιεχόμενο, που αφορά το κρασί και την μακροζωία.el
dc.description.abstractIn recent years, there is great debate on the wine and more closely with the red wine and the beneficial quality of this, on human health. There is, indeed, an intense controversy in the scientific field, as to whether the wine or other alcoholic drink is one that ultimately leads to these beneficial effects or otherwise, if the same alcohol or any other ingredients of alcoholic beverages are those ultimately exert a protective effect. However, if you consider that in wine, particularly red wine, other than alcohol, containing hundreds of other substances which impart strong antioxidant and antiviral action, then it is very likely that these beneficial actions, due not only to content drink, but also in these antioxidants. Nevertheless, the creation of both dietitians, and doctors, and if the wine is not contraindicated for any reason, is the consumption of two glasses of wine a day for men and 1 glass per day for women. For this reason, then, in this dissertation, is one thorough overview on the importance of wine from antiquity to the present, and how this has affected the life and health of modern people. Then, our diplomatic work, we refer both to the classification, and the different categories and varieties of wine available. Reference is made, even in the composition and nutritional value of the wine. In the last chapter, we discussed in detail, the beneficial effects of wine on human health. Specifically, initially studied, the bioavailability of phenolic compounds. Of particular interest, present the risk factors and the positive effect of wine on cardiovascular disease. We continue with carbohydrate metabolism and the appearance or not of diabetes. Reference is made, and the beneficial effect of wine, which can act against the cancer. A prominent section, presents it, which deals with the use or not of wine and the emergence of neurodegenerative diseases. Great area, occupies the section, which shows the relative consumption of wine and occurrence or prevention of osteoporosis. We close with a general description, on wine and longevity.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.titleH σημασία της κατανάλωσης κρασιού στην υγεία μαςel
dc.titleThe importance of wine consumption on our healthen

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΜπαρμπαλιά, Γεωργίαel
heal.creatorNameBarmpalia, Georgiaen
heal.creatorNameΡηγάκη, Αικατερίνηel
heal.creatorNameRigaki, Aikaterinien
heal.publicationDate2016-07-27
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7824
heal.abstractΤα τελευταία χρόνια, γίνεται μεγάλη συζήτηση, σχετικά με το κρασί και πιο εμπεριστατωμένα με το κόκκινο κρασί, καθώς και την ευεργετική ιδιότητα αυτού, στην υγεία του ανθρώπου. Παρατηρείται, μάλιστα, μία έντονη διαμάχη στον επιστημονικό χώρο, σχετικά με το αν το κρασί ή κάποιο άλλο αλκοολούχο ποτό, είναι εκείνο που τελικά οδηγεί σε αυτές τις ευεργετικές ιδιότητες ή αλλιώς, αν το ίδιο το αλκοόλ ή κάποιες άλλες περιεχόμενες ουσίες των αλκοολούχων ποτών, είναι εκείνες που εν τέλει, ασκούν προστατευτική δράση. Ωστόσο, αν σκεφτεί κανείς, ότι το κρασί και συγκεκριμένα το κόκκινο κρασί, εκτός από το αλκοόλ, περιέχει και εκατοντάδες άλλες ουσίες, στις οποίες προσδίδονται ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιικές δράσεις, τότε είναι πολύ πιθανό, οι ευεργετικές αυτές δράσεις, να οφείλονται όχι μόνο στο περιεχόμενο ποτό, αλλά παράλληλα και στις αντιοξειδωτικές αυτές ουσίες. Παρ' όλα αυτά, η σύσταση τόσο των διαιτολόγων, όσο και των γιατρών, και εφόσον δεν αντενδείκνυται ο οίνος για τον οποιονδήποτε λόγο, είναι η κατανάλωση 2 ποτηριών κρασιού την ημέρα για τους άνδρες και 1 ποτηριού την ημέρα για τις γυναίκες. Για τον λόγο αυτό, λοιπόν, στην πτυχιακή αυτή, γίνεται μία ενδελεχής ανασκόπηση σχετικά με την σπουδαιότητα του οίνου, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, καθώς και το πώς επηρέασε αυτός την ζωή και την υγεία του σύγχρονου ανθρώπου. Στην συνέχεια, της πτυχιακής μας εργασίας, αναφερόμαστε τόσο στην ταξινόμηση, όσο και στις διάφορες κατηγορίες και ποικιλίες του κρασιού, που υπάρχουν. Αναφορά γίνεται, μάλιστα και στην σύσταση και στην διατροφική αξία του οίνου. Στο τελευταίο κεφάλαιο, εξετάζονται αναλυτικά, οι ευεργετικές επιδράσεις του κρασιού, στην ανθρώπινη υγεία. Ειδικότερα, μελετάται αρχικά, η βιοδιαθεσιμότητα των φαινολικών συστατικών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, παρουσιάζουν οι παράγοντες κινδύνου και η θετική επίδραση του κρασιού, στα καρδιαγγειακά νοσήματα. Συνεχίζουμε με τον μεταβολισμό των υδατανθράκων και την εμφάνιση ή όχι του διαβήτη. Αναφορά, γίνεται και στην ευεργετική επίδραση του οίνου, το οποίο μπορεί να δράσει εναντίον του καρκίνου. Εξέχον υποκεφάλαιο, παρουσιάζει και αυτό, το οποίο πραγματεύεται την κατανάλωση ή όχι του κρασιού και την εμφάνιση των νευροεκφυλιστικών νοσημάτων. Μεγάλη έκταση, καταλαμβάνει και το υποκεφάλαιο, στο οποίο παρουσιάζεται η σχέση της κατανάλωσης του οίνου και της εμφάνισης ή της πρόληψης της οστεοπόρωσης. Κλείνουμε, με ένα γενικότερο περιεχόμενο, που αφορά το κρασί και την μακροζωία.el
heal.abstractIn recent years, there is great debate on the wine and more closely with the red wine and the beneficial quality of this, on human health. There is, indeed, an intense controversy in the scientific field, as to whether the wine or other alcoholic drink is one that ultimately leads to these beneficial effects or otherwise, if the same alcohol or any other ingredients of alcoholic beverages are those ultimately exert a protective effect. However, if you consider that in wine, particularly red wine, other than alcohol, containing hundreds of other substances which impart strong antioxidant and antiviral action, then it is very likely that these beneficial actions, due not only to content drink, but also in these antioxidants. Nevertheless, the creation of both dietitians, and doctors, and if the wine is not contraindicated for any reason, is the consumption of two glasses of wine a day for men and 1 glass per day for women. For this reason, then, in this dissertation, is one thorough overview on the importance of wine from antiquity to the present, and how this has affected the life and health of modern people. Then, our diplomatic work, we refer both to the classification, and the different categories and varieties of wine available. Reference is made, even in the composition and nutritional value of the wine. In the last chapter, we discussed in detail, the beneficial effects of wine on human health. Specifically, initially studied, the bioavailability of phenolic compounds. Of particular interest, present the risk factors and the positive effect of wine on cardiovascular disease. We continue with carbohydrate metabolism and the appearance or not of diabetes. Reference is made, and the beneficial effect of wine, which can act against the cancer. A prominent section, presents it, which deals with the use or not of wine and the emergence of neurodegenerative diseases. Great area, occupies the section, which shows the relative consumption of wine and occurrence or prevention of osteoporosis. We close with a general description, on wine and longevity.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleH σημασία της κατανάλωσης κρασιού στην υγεία μαςel
heal.titleThe importance of wine consumption on our healthen
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordκρασί, οίνος, φαινολικές ενώσεις, αντιοξειδωτικές ιδιότητες, γαλλικό παράδοξο, αντιθρεπτικές ουσίες, οφέλη, μεσογειακή διατροφήel
heal.keywordwine, phenolic compounds, antioxidative properties, French paradox, antinutritional substances, benefits, mediterranean dieten
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΨυλινάκης, Εμμανουήλel
heal.advisorNamePsylinakis, Emmanouilen
heal.academicPublisherIDΤ.Ε.Ι. Κρήτηςel
heal.academicPublisherIDT.E.I. of Creteen
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής