Εμφάνιση απλής εγγραφής

Evaluation of different strains of the genus Bacillus for combating Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis in tomato seed.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΚλαράκη, Αικατερίνηel
dc.creatorKlaraki, Aikaterinien
dc.date.accessioned2016-03-15T12:34:54Z
dc.date.available2016-03-15T12:34:54Z
dc.date.issued2010-10-12T10:51:37Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/787
dc.description.abstractΈνα μεγάλο μέρος των καλλιεργούμενων φυτών προσβάλλονται από βακτήρια τα οποία προκαλούν συχνά σημαντικές ασθένειες. Η τομάτα Lycopersicum esculentum είναι ένα από τα πλέον ευπαθή λαχανικά με συνέπεια να προκαλούνται μεγάλες απώλειες σε υπαίθριες και θερμοκηπιακές καλλιέργειες. Η αντιμετώπιση των περισσότερων βακτηριολογικών ασθενειών και ειδικότερα των αδροβακτηριώσεων μετά την εγκατάσταση του παθογόνου στην καλλιέργεια είναι δύσκολή κυρίως λόγω της απουσίας δραστικών ουσιών αλλά και λόγω της βιολογίας των μικροοργανισμών αυτών. Έτσι σήμερα η αντιμετώπιση των ασθενειών αυτών βασίζεται στην χρησιμοποίηση προληπτικών μέτρων, το πιο βασικό ίσως από τα οποία είναι η χρησιμοποίηση υγιούς πολλαπλασιαστικού υλικού και πιο συγκεκριμένα για την τομάτα, σπόρου απαλλαγμένου από παθογόνα βακτήρια. Σκοπός της πειραματικής εργασίας μας ήταν να εξετάσουμε τη δυνατότητα αντιμετώπισης του βακτηρίου Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis που προκαλεί το βακτηριακό έλκος της τομάτας, σε σπόρους του φυτού με την εφαρμογή βιολογικών ανταγωνιστών του παθογόνου.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίαςel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Biofloriculture and GreenHouse Crops Departmenten
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΑξιολόγηση διαφόρων στελεχών του γένους Bacillus για την καταπολέμηση του Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis σε σπόρο τομάτας.el
dc.titleEvaluation of different strains of the genus Bacillus for combating Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis in tomato seed.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΚλαράκη, Αικατερίνηel
heal.creatorNameKlaraki, Aikaterinien
heal.publicationDate2010-10-12T10:51:37Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/787
heal.abstractΈνα μεγάλο μέρος των καλλιεργούμενων φυτών προσβάλλονται από βακτήρια τα οποία προκαλούν συχνά σημαντικές ασθένειες. Η τομάτα Lycopersicum esculentum είναι ένα από τα πλέον ευπαθή λαχανικά με συνέπεια να προκαλούνται μεγάλες απώλειες σε υπαίθριες και θερμοκηπιακές καλλιέργειες. Η αντιμετώπιση των περισσότερων βακτηριολογικών ασθενειών και ειδικότερα των αδροβακτηριώσεων μετά την εγκατάσταση του παθογόνου στην καλλιέργεια είναι δύσκολή κυρίως λόγω της απουσίας δραστικών ουσιών αλλά και λόγω της βιολογίας των μικροοργανισμών αυτών. Έτσι σήμερα η αντιμετώπιση των ασθενειών αυτών βασίζεται στην χρησιμοποίηση προληπτικών μέτρων, το πιο βασικό ίσως από τα οποία είναι η χρησιμοποίηση υγιούς πολλαπλασιαστικού υλικού και πιο συγκεκριμένα για την τομάτα, σπόρου απαλλαγμένου από παθογόνα βακτήρια. Σκοπός της πειραματικής εργασίας μας ήταν να εξετάσουμε τη δυνατότητα αντιμετώπισης του βακτηρίου Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis που προκαλεί το βακτηριακό έλκος της τομάτας, σε σπόρους του φυτού με την εφαρμογή βιολογικών ανταγωνιστών του παθογόνου.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίαςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Biofloriculture and GreenHouse Crops Departmenten
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
heal.titleΑξιολόγηση διαφόρων στελεχών του γένους Bacillus για την καταπολέμηση του Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis σε σπόρο τομάτας.el
heal.titleEvaluation of different strains of the genus Bacillus for combating Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis in tomato seed.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordβακτήριο Clavibacter, ντομάταel
heal.keywordtomato, bacterium Clavibacteren
heal.advisorNameΚασελάκη, Άνναel
heal.advisorNameKaselaki, Annaen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)