Παιδική παχυσαρκία και διατροφή σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Child obesity and nutrition of students in primary Education.
Προβολή/ Άνοιγμα
Ημερομηνία
2017-02-16Συγγραφέας
Πεταλίδου, Αριάννα
Στιβακτάκη, Μαρία
Petalidou, Arianna
Stivaktaki, Maria
Μεταδεδομένα
Εμφάνιση πλήρους εγγραφήςΕπιτομή
Η παρούσα εργασία είναι μια απλή προσπάθεια στο να προσεγγίσουμε το φαινόμενο, να
παρακινήσουμε τους συνανθρώπους μας να ενδιαφερθούν και να αντιληφθούμε από
κοινού πως εφόσον αφορά και τα παιδιά, πρέπει να υπάρξει μέριμνα. Η μετάβαση στην
ανάλυση του κεντρικού θέματος γίνεται ομαλά, καθώς στην αρχή προηγείται η ενότητα
της εισαγωγής, όπου δίνονται κάποιες γενικές πληροφορίες, έπειτα αφιερώνεται ένα
μεγάλος μέρος σχετικά με το τι ορίζουμε ως παχυσαρκία, ποιες βασικές μορφές υπάρχουν,
επεξηγήσει σχετικά με τον ανθρώπινο μεταβολισμό, συνέπειες, επιπλοκές, γενετική
προδιάθεση και βέβαια αναλύονται πολλά ακόμη επιμέρους θέματα. Σε επόμενα κεφάλαια
γίνονται εκτενής αναφορές σε βασικούς αιτιολογικού παράγοντες του φαινομένου, σε
επιπτώσεις που ακολουθούν και δεν παραλείπουμε να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει σε
παγκόσμιο επίπεδο και στην χώρα μας. Εξετάζουμε τα σημερινά δεδομένα, μαθαίνουμε
ποιες παθήσεις είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την νόσο, τι ανωμαλίες συνεπάγει η
παχυσαρκία για την υγεία ενός παιδιού, ποια διατροφή είναι ευνοϊκή για να μην υπάρξουν
ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Επίσης θα δούμε τι ρόλο παίζει η φυσική δραστηριότητα και
ποιες είναι οι κατάλληλες οδηγίες για τη δημιουργία σωστών προγραμμάτων για την
θρέψη των παιδιών.
Η εργασία αυτή έγινε με σκοπό την εκτίμηση του βάρους και της διατροφικής κατάστασης
των παιδιών ηλικίας 11-12 ετών στο νομό Χανίων, σε δείγμα 101 ατόμων. Έγινε μέτρηση
του βάρους και του ύψους των παιδιών, καθώς απάντησαν και τα ερωτηματολόγια. Για την
ανάλυση των απαντήσεων του ερωτηματολογίου χρησιμοποιήθηκε το στατιστικό εργαλείο
IBM SPSS Statistics.
Τα περισσότερα παιδιά που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν φυσιολογικό βάρος. Επίσης, οι
περισσότεροι καταναλώνουν πρωινό στο σπίτι, δεκατιανό στο σχολείο και μεσημεριανό
μετά το σχολείο. Το μεγαλύτερο ποσοστό δεν τρώει εκτός σπιτιού περισσότερες από 1-2
φορές/ εβδομάδα. The present essay is an effort to approximate the phenomenon of obesity and motivate
human being to take action. The transition of analysis of the main theme is made smoothly,
since the begging precedes the section of introduction, where some general information is
given. Then a general part gives the definition of obesity, what kind of forms exist, and
explanations of human metabolism, consequences, implications, genetic preposition and
certainly much more analyzed issues. In the following chapters are going to be much more
reports about the causative factors of this phenomenon. We will examine the current
situation and learn what conditions are inextricably linked with the disease, what obesity
entails defects for a child's health, what diet is beneficial to avoid any unwanted effects.
Also we will see what is the role of physical activity and what is the appropriate instruction
of food intake. This work was done in order to estimate the weight the height and
nutritional status of children ages 11-12 years old on Chania in a sample of 101 people.
Measurements had been followed and a questionnaire was given. For the data analysis was
used a specific statistic program called SPSS. Most of the children who had been
participated, had a normal weight, also most of them were eating breakfast at home brunch
and lunch after school. The largest percentage is not eating away from home more than 1-
2 times per week.
Συλλογές
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την λειτουργία του.
Συνέχεια
Περισσότερες πληροφορίες