Προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας τυροκομίου στην Κρήτη και εφαρμογές ποιότητας στην παραγωγική διαδικασία.
Conditions for the establishment and operation of cheesemaking in Crete and quality applications in the production process.
Date
2017-05-08Author
Σμπώκου, Αμαλία
Φουντουλάκη, Ιωάννα
Smpokou, Amalia
Fountoulaki, Ioanna
Metadata
Show full item recordAbstract
Η παρούσα πτυχιακή εργασία πραγματεύεται την γενικότερη ενημέρωση σχετικά με την οργάνωση και την διοίκηση των τυροκομικών μονάδων στην Ελλάδα και ειδικότερα τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας μιας τυροκομικής μονάδας στην περιοχή της Κρήτης.
Με την εργασία αυτή επιχειρείται μια σύντομη ιστορική αναδρομή στο θεσμό της ίδρυσης μιας τυροκομικής μονάδας στη χώρα μας και παρουσιάζονται συμπεράσματα λαμβάνοντας υπόψη: τόσο την υπάρχουσα βιβλιογραφική ανασκόπηση σε θεωρητικό επίπεδο όσο και τις διάφορες κατά καιρούς ερευνητικές προσεγγίσεις του θέματος.
Το ερευνητικό ενδιαφέρον εστιάζεται στην περιοχή της Κρήτης, που αποτελεί έναυσμα καθώς είναι μία από τις ελληνικές περιοχές, που είναι φημισμένη για τα εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης τυριά, αλλά και γενικότερα τυροκομικών προϊόντων. Παράλληλα στόχος, είναι η ενημέρωση του αναγνώστη με την τήρηση διασφάλισης ποιότητας των τυροκομικών προϊόντων στην ελληνική πραγματικότητα που επικρατεί σήμερα . Τέλος, στόχος της εργασίας είναι και ο συσχετισμός των παραπάνω διαστάσεων με διάφορα παλαιότερα ερευνητικά στοιχεία ώστε να προσδιοριστεί η οργάνωση και διοίκηση των τυροκομικών μονάδων και ως κοινωνικό ζήτημα.
Με αυτή τη προσπάθεια προσέγγισης, πιστεύουμε ότι θα συμβάλλουμε με ένα "μικρό λιθαράκι" στον καλύτερο σχεδιασμό και στην αρτιότερη ενημέρωση σε ότι αφορά την οργάνωση και διοίκηση των τυροκομικών μονάδων στην Ελλάδα στα πλαίσια διεξαγωγής ερευνητικής ανασκόπησης.
Η μελέτη θα κινηθεί σε ένα ευρύ πεδίο, όπου οι ενέργειες καταγραφής των ερευνών και των στοιχείων σε θεωρητικό επίπεδο, θα διασταυρωθούν με τα διοικητικά, οικονομικά και στρατηγικά χαρακτηριστικά της επιχείρησης στο δείγμα που διερευνάται.
Στα πορίσματα της μελέτης μας θα περιλαμβάνονται κρίσεις αλλά και σχόλια τόσο των προηγούμενων μελετητών όσο και των παρόντων της μελέτης περίπτωσης.
Εκτιμάται ότι αφενός θα επιβεβαιώσουμε προηγούμενες επιστημονικές προσπάθειες, αφετέρου θα εκφραστούν χρήσιμα και ασφαλή συμπεράσματα για το μέλλον της τυροκομίας στη χώρα μας. This thesis deals with general information on the organization and management of dairy plants in Greece and in particular the conditions for the establishment and operation of a cheese plant in the region of Crete.
With this paper attempts a brief historical background to the institution of the establishment of a cheese plant in our country and presented conclusions taking into account: both the existing literature review on a theoretical level and various occasional research approaches to the issue.
The research focuses on the region of Crete, which is triggered because it is one of the Greek regions, which is renowned for its exceptional quality and taste cheeses and dairy products in general. Parallel objective is to inform the reader the fulfillment of quality assurance of dairy products in the Greek reality of today. Finally, the aim of this study is the correlation of these dimensions with various older research data to determine the organization and management of dairy units and as a social issue.
With this effort approach, we believe that we will contribute to a "little bit" to improved design and better informed with regard to the organization and management of dairy plants in Greece in the context of conducting research review.
The study will move in a wide field, where surveys and inventories of data at a theoretical level, will cross the administrative, economic and strategic characteristics of the enterprise in the sample under investigation.
The findings of our study will include judgments and comments both of the previous scholars and the present case study.
It is estimated that it will both confirm previous scientific efforts, the other will express useful and reliable conclusions about the future of cheese in our country.
Collections
The following license files are associated with this item:
This website uses cookies to ensure you get the best browsing experience.
Continue
More info