Show simple item record

Χαρακτηρισμός των γονιδίων με πιθανή συμμετοχή στην κυτταρική επιμήκυνση της ρίζας του Arabidopsis thaliana.

Dublin Core metadata

dc.creatorΣμυρνάκη, Ροδάνθηel
dc.creatorSmyrnaki, Rodanthien
dc.date.accessioned2016-03-15T12:37:01Z
dc.date.available2016-03-15T12:37:01Z
dc.date.issued2012-06-26T11:16:23Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/847
dc.description.abstractΣτη βιολογία, ένας οργανισμός είναι οποιοδήποτε ζωντανό σύστημα, όπως ο άνθρωπος, τα ζώα και τα φυτά. Κύριο χαρακτηριστικό των οργανισμών είναι η ικανότητα τους να αναπαράγονται, αναπτύσσονται ανάπτυξη και να διατηρούνται κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Όλοι οι οργανισμοί είναι αποτέλεσμα μίας μοριακής ένωσης κληρονομικότητας που ονομάζεται γονίδιο. Τα γονίδια είναι επεκτάσεις του DNA τα οποία όταν εκδηλώνονται, μετατρέπονται σε RNA και μεταφράζονται σε πρωτεΐνες. Όλες οι απαραίτητες γενετικές πληροφορίες για την ανάπτυξη και συντήρηση των κυττάρων ενός οργανισμού περιλαμβάνονται στα γονίδια και αυτές οι πληροφορίες διαβιβάζονται στις μελλοντικές γενιές (Watson και Crick, 1953? Pearson κ.α., 2006).el
dc.description.abstractIn biology, an organism is any living system such as humans, animals and plants. The main characteristic of the organisms is the ability to reproduce, develop and maintain life during their living time. All organisms are the result from a molecular unit of heredity called genes. Genes are stretches of DNA that, when expressed, transcribed into RNA will be translated to proteins. In genes all the necessary genetic information for the development and maintenance of an organism’s cell is included and this information is passed to the future generations (Watson and Crick, 1953; Pearson et al., 2006).en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίαςel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Biofloriculture and GreenHouse Crops Departmenten
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleCharacterization of genes with potential involvement in the cell elongation of the root of Arabidopsis thaliana.el
dc.titleΧαρακτηρισμός των γονιδίων με πιθανή συμμετοχή στην κυτταρική επιμήκυνση της ρίζας του Arabidopsis thaliana.en

healMeta

heal.creatorNameΣμυρνάκη, Ροδάνθηel
heal.creatorNameSmyrnaki, Rodanthien
heal.publicationDate2012-06-26T11:16:23Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/847
heal.abstractΣτη βιολογία, ένας οργανισμός είναι οποιοδήποτε ζωντανό σύστημα, όπως ο άνθρωπος, τα ζώα και τα φυτά. Κύριο χαρακτηριστικό των οργανισμών είναι η ικανότητα τους να αναπαράγονται, αναπτύσσονται ανάπτυξη και να διατηρούνται κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Όλοι οι οργανισμοί είναι αποτέλεσμα μίας μοριακής ένωσης κληρονομικότητας που ονομάζεται γονίδιο. Τα γονίδια είναι επεκτάσεις του DNA τα οποία όταν εκδηλώνονται, μετατρέπονται σε RNA και μεταφράζονται σε πρωτεΐνες. Όλες οι απαραίτητες γενετικές πληροφορίες για την ανάπτυξη και συντήρηση των κυττάρων ενός οργανισμού περιλαμβάνονται στα γονίδια και αυτές οι πληροφορίες διαβιβάζονται στις μελλοντικές γενιές (Watson και Crick, 1953? Pearson κ.α., 2006).el
heal.abstractIn biology, an organism is any living system such as humans, animals and plants. The main characteristic of the organisms is the ability to reproduce, develop and maintain life during their living time. All organisms are the result from a molecular unit of heredity called genes. Genes are stretches of DNA that, when expressed, transcribed into RNA will be translated to proteins. In genes all the necessary genetic information for the development and maintenance of an organism’s cell is included and this information is passed to the future generations (Watson and Crick, 1953; Pearson et al., 2006).en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίαςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Biofloriculture and GreenHouse Crops Departmenten
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
heal.titleCharacterization of genes with potential involvement in the cell elongation of the root of Arabidopsis thaliana.el
heal.titleΧαρακτηρισμός των γονιδίων με πιθανή συμμετοχή στην κυτταρική επιμήκυνση της ρίζας του Arabidopsis thaliana.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordArabidopsis thaliana, γονίδιοel
heal.keywordArabidopsis thaliana, geneen
heal.advisorNameΒιζενμπέργκ, Κριςel
heal.advisorNameΛουλακάκης, Κωνσταντίνοςel
heal.advisorNameΜαρκάκης, Νεκτάριοςel
heal.advisorNameVissenberg, Krisen
heal.advisorNameLoulakakis, Konstantinosen
heal.advisorNameMarkakis, Nektariosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)