Εμφάνιση απλής εγγραφής

Crocus- A valuable spice.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΠλαστρά, Βίβιανel
dc.creatorPlastra, Vivianen
dc.date.accessioned2018-03-16T12:16:59Z
dc.date.available2018-03-16T12:16:59Z
dc.date.issued2018-03-14
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/8632
dc.description.abstractΤα μπαχαρικά είναι γνωστά από την αρχαιότητα και χρησιμοποιούνται για πολλούς σκοπούς από όλους τους πολιτισμούς. Η παρούσα εργασία αναφέρεται στα μπαχαρικά γενικότερα, στην ιστορία τους, στις χρήσεις τους και στη σημασία τους, ενώ εστιάζει στον κρόκο, ένα από τα πιο σημαντικά μπαχαρικά, όχι μόνο για τις ιδιότητες του, αλλά και για την καλλιέργεια του στη χώρα μας. Η εργασία αποτελείται από τέσσερα βασικά μέρη. Στην Εισαγωγή γίνεται λόγος για τα μπαχαρικά γενικά, στο Πρώτο Κεφάλαιο γίνεται λόγος για τα Αντιοξειδωτικά, το Δεύτερο Κεφάλαιο είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στον Κρόκο ή Σαφράν και αναπτύσσονται τόσο η ιστορία του, η καλλιέργεια του παγκοσμίως, αλλά και ιδιαίτερα στη χώρα μας, όσο και οι ιδιότητες του και η σημασία του, ενώ το Τρίτο Κεφάλαιο περιλαμβάνει αναφορές στην επίδραση του του κρόκου σε διάφορους τομείς της ανθρώπινης υγείας.el
dc.description.abstractSpices are known since ancient times and have been used for various reasons by all civilizations. The present thesis deals with spices in general, their history, uses and importance, while it focuses on saffron, one of the most important spices, not only because of its properties, but also due to its cultivation in our country. The thesis consists of four basic parts. The introduction refers to spices in general. The First Chapter talks about antioxidants, the Second Chapter deals with Crocus or Saffron, its history and cultivation across the universe and especially in Greece, its properties and its importance, while the Third Chapter contains references to the effect of saffron on various areas of human health.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.titleΚρόκος-Ένα πολύτιμο μπαχαρικό.el
dc.titleCrocus- A valuable spice.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΠλαστρά, Βίβιανel
heal.creatorNamePlastra, Vivianen
heal.publicationDate2018-03-14
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/8632
heal.abstractΤα μπαχαρικά είναι γνωστά από την αρχαιότητα και χρησιμοποιούνται για πολλούς σκοπούς από όλους τους πολιτισμούς. Η παρούσα εργασία αναφέρεται στα μπαχαρικά γενικότερα, στην ιστορία τους, στις χρήσεις τους και στη σημασία τους, ενώ εστιάζει στον κρόκο, ένα από τα πιο σημαντικά μπαχαρικά, όχι μόνο για τις ιδιότητες του, αλλά και για την καλλιέργεια του στη χώρα μας. Η εργασία αποτελείται από τέσσερα βασικά μέρη. Στην Εισαγωγή γίνεται λόγος για τα μπαχαρικά γενικά, στο Πρώτο Κεφάλαιο γίνεται λόγος για τα Αντιοξειδωτικά, το Δεύτερο Κεφάλαιο είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στον Κρόκο ή Σαφράν και αναπτύσσονται τόσο η ιστορία του, η καλλιέργεια του παγκοσμίως, αλλά και ιδιαίτερα στη χώρα μας, όσο και οι ιδιότητες του και η σημασία του, ενώ το Τρίτο Κεφάλαιο περιλαμβάνει αναφορές στην επίδραση του του κρόκου σε διάφορους τομείς της ανθρώπινης υγείας.el
heal.abstractSpices are known since ancient times and have been used for various reasons by all civilizations. The present thesis deals with spices in general, their history, uses and importance, while it focuses on saffron, one of the most important spices, not only because of its properties, but also due to its cultivation in our country. The thesis consists of four basic parts. The introduction refers to spices in general. The First Chapter talks about antioxidants, the Second Chapter deals with Crocus or Saffron, its history and cultivation across the universe and especially in Greece, its properties and its importance, while the Third Chapter contains references to the effect of saffron on various areas of human health.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΚρόκος-Ένα πολύτιμο μπαχαρικό.el
heal.titleCrocus- A valuable spice.en
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordμπαχαρικά, καρύκευμα, μυρωδικό, αρωματικά φυτά, αντιοξειδωτικά, κρόκος, σαφράνel
heal.keywordspices, flavourings, aromatic plants, antioxidants, crocus, saffronen
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΣπυριδάκη, Ασπασίαel
heal.advisorNameSpyridaki, Aspasiaen
heal.academicPublisherIDΤ.Ε.Ι. Κρήτηςel
heal.academicPublisherIDT.E.I. of Creteen
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής