Εμφάνιση απλής εγγραφής

Interaction of genetic resistance to cucumber powdery mildew and applying fungus and harpin for the combined treatment of the disease.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΚεντριστάκη, Μαρίαel
dc.creatorΝύκταρη, Καλλιόπηel
dc.creatorKentristaki, Mariaen
dc.creatorNyktari, Kalliopien
dc.date.accessioned2016-03-15T12:37:45Z
dc.date.available2016-03-15T12:37:45Z
dc.date.issued2009-03-09T12:16:54Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/871
dc.description.abstractΣτην παρούσα πτυχιακή εργασία ασχοληθήκαμε με την ασθένεια του ωιδίου στα κολοκυνθοειδή και συγκεκριμένα στο αγγούρι Cucumis sativus. Το κίνητρο αυτού του πειράματος είναι η μείωση της χρήσης μυκητοκτόνων μυκητοκτόνων στις καλλιέργειες μια και είναι ο μόνος σύγχρονος τρόπος αντιμετώπισης των ασθενειών. Με την εφαρμογή μυκήτων που μπορούν να ανταγωνιστούν την ασθένεια θα υπάρξει λιγότερο κόστος εισρροών, μειωμένη μόλυνση και ιδανικότερες συνθήκες παραγωγής για τους καλλιεργητές. Επιπλέον δεν επιβαρύνεται η υγεία τους αλλά κυρίως η υγεία των καταναλωτών. Σκοπός του πειράματος αυτού ήταν η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των βιολογικών παραγόντων Acremonium alternatum και Fusarium sp (με τη μορφή ζωντανών και νεκρών σπορίων) και της χαρπίνης, , εναντίον του ωιδίου της αγγουριάς Sphaerotheca fuligineaσε ανθεκτικές και ευπαθείς ποικιλίες. Το πείραμα πραγματοποιήθηκε την ανοιξιάτικη καλλιεργητική περίοδο που ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκές οι συνθήκες για την αυξημένη εξάπλωση της ασθένειας στην καλλιέργεια. Λήφθηκαν μετρήσεις (ποσοστό προσβεβλημένης φυλλικής επιφάνειας) ανάπτυξης της ασθένειας σε εβδομαδιαία βάση. Τα αποτελέσματα έδειξαν σημαντική διαφορά των βιολογικών παραγόντων και της χαρπίνης με το μάρτυρα τις πρώτες εβδομάδες παρατήρησης αλλά μείωση της αποτελεσματικότητά τους στη συνέχεια. Η ανθεκτική ποικιλία φάνηκε να διαφέρει σημαντικά σε σχέση με την ευπαθή για την αντιμετώπιση της ασθένειας.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίαςel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Biofloriculture and GreenHouse Crops Departmenten
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΑλληλεπίδραση της γενετικής ανθεκτικότητας στο ωίδιο του αγγουριού και της εφαρμογής υπερπαράσιτων (μυκήτων) και χαρπίνης για την συνδυασμένη αντιμετώπιση της ασθένειας.el
dc.titleInteraction of genetic resistance to cucumber powdery mildew and applying fungus and harpin for the combined treatment of the disease.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΚεντριστάκη, Μαρίαel
heal.creatorNameΝύκταρη, Καλλιόπηel
heal.creatorNameKentristaki, Mariaen
heal.creatorNameNyktari, Kalliopien
heal.publicationDate2009-03-09T12:16:54Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/871
heal.abstractΣτην παρούσα πτυχιακή εργασία ασχοληθήκαμε με την ασθένεια του ωιδίου στα κολοκυνθοειδή και συγκεκριμένα στο αγγούρι Cucumis sativus. Το κίνητρο αυτού του πειράματος είναι η μείωση της χρήσης μυκητοκτόνων μυκητοκτόνων στις καλλιέργειες μια και είναι ο μόνος σύγχρονος τρόπος αντιμετώπισης των ασθενειών. Με την εφαρμογή μυκήτων που μπορούν να ανταγωνιστούν την ασθένεια θα υπάρξει λιγότερο κόστος εισρροών, μειωμένη μόλυνση και ιδανικότερες συνθήκες παραγωγής για τους καλλιεργητές. Επιπλέον δεν επιβαρύνεται η υγεία τους αλλά κυρίως η υγεία των καταναλωτών. Σκοπός του πειράματος αυτού ήταν η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των βιολογικών παραγόντων Acremonium alternatum και Fusarium sp (με τη μορφή ζωντανών και νεκρών σπορίων) και της χαρπίνης, , εναντίον του ωιδίου της αγγουριάς Sphaerotheca fuligineaσε ανθεκτικές και ευπαθείς ποικιλίες. Το πείραμα πραγματοποιήθηκε την ανοιξιάτικη καλλιεργητική περίοδο που ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκές οι συνθήκες για την αυξημένη εξάπλωση της ασθένειας στην καλλιέργεια. Λήφθηκαν μετρήσεις (ποσοστό προσβεβλημένης φυλλικής επιφάνειας) ανάπτυξης της ασθένειας σε εβδομαδιαία βάση. Τα αποτελέσματα έδειξαν σημαντική διαφορά των βιολογικών παραγόντων και της χαρπίνης με το μάρτυρα τις πρώτες εβδομάδες παρατήρησης αλλά μείωση της αποτελεσματικότητά τους στη συνέχεια. Η ανθεκτική ποικιλία φάνηκε να διαφέρει σημαντικά σε σχέση με την ευπαθή για την αντιμετώπιση της ασθένειας.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίαςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Biofloriculture and GreenHouse Crops Departmenten
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
heal.titleΑλληλεπίδραση της γενετικής ανθεκτικότητας στο ωίδιο του αγγουριού και της εφαρμογής υπερπαράσιτων (μυκήτων) και χαρπίνης για την συνδυασμένη αντιμετώπιση της ασθένειας.el
heal.titleInteraction of genetic resistance to cucumber powdery mildew and applying fungus and harpin for the combined treatment of the disease.en
heal.typebachelorThesis
heal.advisorNameΦανουράκης, Νικόλαοςel
heal.advisorNameFanourakis, Nikolaosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)