Εμφάνιση απλής εγγραφής

Hurdle technology: a novel approach for enhanced food quality and safety.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΙωαννίδου, Σοφίαel
dc.creatorIoannidou, Sofiaen
dc.date.accessioned2018-07-17T07:41:33Z
dc.date.available2018-07-17T07:41:33Z
dc.date.issued2018-07-16
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/8821
dc.description.abstractΟι συνεχώς αυξανόμενοι κίνδυνοι από τις τροφιμογενείς απειλές καθιστούν την ασφάλεια των τροφίμων ένα πολύ σημαντικό θέμα για διερεύνηση. Οι αρνητικές επιπτωσεις αυτών πλήττουν όχι μόνο τη βιομηχανία τροφίμων αλλά και την υγεία των καταναλωτών καθώς επισης και την οικονομία. Η βιομηχανία τροφίμων αυξάνει τις προσπάθειές της για την ενίσχυση της ασφάλειας των τροφίμων σε όλο τον κόσμο. Έχει εκτιμηθεί μια ποικιλία συμβατικών και καινοτόμων τεχνικών για την επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με την ασφάλεια των τροφίμων. Ωστόσο, ορισμένες από αυτές τις τεχνικές επηρεάζουν δυσμενώς την ποιότητα των τρόφιμων, τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν αλλά και τις οργανοληπτικές τους ιδιότητες. Η τεχνολογία εμποδίων αποτελεί μια νέα μέθοδο επεξεργασίας των τροφίμων με στόχο την βελτίωση της ασφάλειας αλλά και τη διασφάλιση της ποιότητας του τελικού προιόντος. Συνδιάζει τη δράση και την αποτελεσματικότητα διαφορετικών τεχνικών απολύμανσης και μελετά αρκετούς επιτυχείς συνδυασμούς θερμικών και μη θερμικών τεχνολογιών.el
dc.description.abstractIncreasing hazards and insufficient knowledge regarding foodborne threats make food safety an important issue. Foodborne threats can disrupt markets and can lead to substantial economic losses for everyone from farm input traders to customers. The food industry is increasing its efforts to enhance food safety throughout the world. Researchers have redirected their focus toward food science to conform to the issues and find feasible solutions. A variety of conventional and novel techniques have been assessed to solve food safety-related problems. However, certain of these techniques adversely affect the quality of the food, the nutrients it contains and its organoleptic properties. Hurdle technology is A novel approach for enhanced food quality and Safety. This technique highlights the effectiveness of decontamination techniques and discusses several successful combinations of thermal and nonthermal technologies.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.titleΤεχνολογια εμποδίων: μια νέα προσέγγιση της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων.el
dc.titleHurdle technology: a novel approach for enhanced food quality and safety.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΙωαννίδου, Σοφίαel
heal.creatorNameIoannidou, Sofiaen
heal.publicationDate2018-07-16
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/8821
heal.abstractΟι συνεχώς αυξανόμενοι κίνδυνοι από τις τροφιμογενείς απειλές καθιστούν την ασφάλεια των τροφίμων ένα πολύ σημαντικό θέμα για διερεύνηση. Οι αρνητικές επιπτωσεις αυτών πλήττουν όχι μόνο τη βιομηχανία τροφίμων αλλά και την υγεία των καταναλωτών καθώς επισης και την οικονομία. Η βιομηχανία τροφίμων αυξάνει τις προσπάθειές της για την ενίσχυση της ασφάλειας των τροφίμων σε όλο τον κόσμο. Έχει εκτιμηθεί μια ποικιλία συμβατικών και καινοτόμων τεχνικών για την επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με την ασφάλεια των τροφίμων. Ωστόσο, ορισμένες από αυτές τις τεχνικές επηρεάζουν δυσμενώς την ποιότητα των τρόφιμων, τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν αλλά και τις οργανοληπτικές τους ιδιότητες. Η τεχνολογία εμποδίων αποτελεί μια νέα μέθοδο επεξεργασίας των τροφίμων με στόχο την βελτίωση της ασφάλειας αλλά και τη διασφάλιση της ποιότητας του τελικού προιόντος. Συνδιάζει τη δράση και την αποτελεσματικότητα διαφορετικών τεχνικών απολύμανσης και μελετά αρκετούς επιτυχείς συνδυασμούς θερμικών και μη θερμικών τεχνολογιών.el
heal.abstractIncreasing hazards and insufficient knowledge regarding foodborne threats make food safety an important issue. Foodborne threats can disrupt markets and can lead to substantial economic losses for everyone from farm input traders to customers. The food industry is increasing its efforts to enhance food safety throughout the world. Researchers have redirected their focus toward food science to conform to the issues and find feasible solutions. A variety of conventional and novel techniques have been assessed to solve food safety-related problems. However, certain of these techniques adversely affect the quality of the food, the nutrients it contains and its organoleptic properties. Hurdle technology is A novel approach for enhanced food quality and Safety. This technique highlights the effectiveness of decontamination techniques and discusses several successful combinations of thermal and nonthermal technologies.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΤεχνολογια εμποδίων: μια νέα προσέγγιση της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων.el
heal.titleHurdle technology: a novel approach for enhanced food quality and safety.en
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordτεχνολογία εμποδίων, ποιότητα τροφίμων, ασφάλεια τροφίμων, επεξεργασία τροφίμων, φυσικά αντιμικροβιακά.el
heal.keywordhurdle technology, food quality, food safety, food processing, natural antimicrobials.en
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΛαπιδάκης, Νικόλαοςel
heal.advisorNameLapidakis, Nikolaosen
heal.academicPublisherIDΤ.Ε.Ι. Κρήτηςel
heal.academicPublisherIDT.E.I. of Creteen
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής