Εμφάνιση απλής εγγραφής

Nutritional value of pumpkin seed and its health benefits.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΚαραγκούνη, Άννα-Βιολέταel
dc.creatorKaragkouni, Anna-Violetaen
dc.date.accessioned2018-07-25T07:28:42Z
dc.date.available2018-07-25T07:28:42Z
dc.date.issued2018-07-24
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/8830
dc.description.abstractΟ κολοκυθόσπορος είναι ένας ελαιούχος σπόρος, που ανήκει στην οικογένεια των Cucubitaceae και στο γένος Curcubita L.Από την αρχαιότητα χρησιμοποιούταν για την θεραπεία ασθενειών ,όπως ο διαβήτης, ο προστάτης αλλά και για επούλωση πληγών. Σήμερα ο σπόρος αυτός βρίσκει πολλές εφαρμογές σε τομείς όπως η βιομηχανία τροφίμων, η φαρμακευτική και η διαιτολογία με την παραγωγή εμπλουτισμένων προϊόντων, συμπληρωμάτων διατροφής και φαρμάκων. Στη διατριβή αυτή παρουσιάζονται τα μορφολογικά χαρακτηριστικά της κολοκύθας , τα θρεπτικά συστατικά του κολοκυθόσπορου και ο ρόλος του στην πρόληψη και αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης ,τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο προστάτης, ο καρκίνος και άλλες παθήσεις.el
dc.description.abstractPumpkin seed is an oil seed belonging to the family of Cucubitaceae and the genus Curcubita L. Since antiquity it has been used to treat diseases such as diabetes, prostate and wound healing. Today, this seed has many applications in areas like food industry, pharmaceuticals and dietetics, production of fortified products, dietary supplements and medicines. This thesis presents the morphological characteristics of pumpkin, the nutrients of pumpkin seeds and its role in the prevention and treatment of pathological conditions, such as diabetes mellitus, cardiovascular diseases, prostate, cancer and other illnesses.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.titleΔιατροφική αξία του κολοκυθόσπορου και συμβολή του στην υγεία μας.el
dc.titleNutritional value of pumpkin seed and its health benefits.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΚαραγκούνη, Άννα-Βιολέταel
heal.creatorNameKaragkouni, Anna-Violetaen
heal.publicationDate2018-07-24
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/8830
heal.abstractΟ κολοκυθόσπορος είναι ένας ελαιούχος σπόρος, που ανήκει στην οικογένεια των Cucubitaceae και στο γένος Curcubita L.Από την αρχαιότητα χρησιμοποιούταν για την θεραπεία ασθενειών ,όπως ο διαβήτης, ο προστάτης αλλά και για επούλωση πληγών. Σήμερα ο σπόρος αυτός βρίσκει πολλές εφαρμογές σε τομείς όπως η βιομηχανία τροφίμων, η φαρμακευτική και η διαιτολογία με την παραγωγή εμπλουτισμένων προϊόντων, συμπληρωμάτων διατροφής και φαρμάκων. Στη διατριβή αυτή παρουσιάζονται τα μορφολογικά χαρακτηριστικά της κολοκύθας , τα θρεπτικά συστατικά του κολοκυθόσπορου και ο ρόλος του στην πρόληψη και αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης ,τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο προστάτης, ο καρκίνος και άλλες παθήσεις.el
heal.abstractPumpkin seed is an oil seed belonging to the family of Cucubitaceae and the genus Curcubita L. Since antiquity it has been used to treat diseases such as diabetes, prostate and wound healing. Today, this seed has many applications in areas like food industry, pharmaceuticals and dietetics, production of fortified products, dietary supplements and medicines. This thesis presents the morphological characteristics of pumpkin, the nutrients of pumpkin seeds and its role in the prevention and treatment of pathological conditions, such as diabetes mellitus, cardiovascular diseases, prostate, cancer and other illnesses.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΔιατροφική αξία του κολοκυθόσπορου και συμβολή του στην υγεία μας.el
heal.titleNutritional value of pumpkin seed and its health benefits.en
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordκολοκυθόσπορος, κολοκύθα, λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες, διαβήτης, προστάτης.el
heal.keywordpumpkin seed, pumpkin, lipid acids, proteins, diabetes, prostate.en
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΦραγκιαδάκης, Γεώργιοςel
heal.advisorNameFragkiadakis, Georgiosen
heal.academicPublisherIDΤ.Ε.Ι. Κρήτηςel
heal.academicPublisherIDT.E.I. of Creteen
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής