Stress και διατροφική συμπεριφορά.
Stress and nutritional behavior.
Date
2018-07-24Author
Αθανασιάδη, Ναταλία
Κασσεσιάν, Γρηγόρης
Athanasiadi, Natalia
Kassesian, Grigoris
Metadata
Show full item recordAbstract
Η διατροφική συμπεριφορά συνδέεται και επηρεάζεται κατά κύριο λόγο από τον τρόπο σκέψης του ατόμου σε σχέση με το περιβάλλον και τον εαυτό του, καθώς και από τον τρόπο που αισθάνεται για τον εαυτό του. Η κατάθλιψη σχετίζεται άμεσα με τις διατροφικές διαταραχές, καθότι συνοδεύεται από χαμηλή αυτο-εκτίμηση και υπερβολικό άγχος
Το συναισθηματικό φαγητό αφορά μια κατάσταση κατά την οποία ενώ το άτομο έχει καλύψει τις διατροφικές του ανάγκες, παρόλα αυτά συνεχίζει να επιθυμεί την περαιτέρω κατανάλωση τροφής, με σκοπό την κάλυψη κάποιου θετικού η αρνητικού συναισθήματος.
Το άγχος επηρεάζει την ποιότητα της διατροφής, μέσω της εφαρμογής ανθυγιεινών διατροφικών μοτίβων, κάτι που συχνά ενισχύει ακόμη περισσότερο το άγχος. Επιπλέον, το άτομο στο τέλος βιώνει έναν φαύλο κύκλο άγχους - ανθυγιεινής διατροφής - αλλαγής εικόνας σώματος – κατάθλιψης. Eating behavior is linked primarily influenced by the way the person's thinking in relation to the environment and himself, and by the way he feels about himself. Depression is directly related to eating disorders, as accompanied by low self-esteem and excessive stress
Emotional eating concerns a situation in which, while the person has met the nutritional needs, yet still wants to further food consumption, in order to cover a positive or negative emotion.
Stress affects the quality of the diet, through the implementation of unhealthy eating patterns, which often reinforces even more stress. Moreover, the person at the end is experiencing a vicious cycle of stress - unhealthy diet - body image change - depression.
Collections
This website uses cookies to ensure you get the best browsing experience.
Continue
More info