Εμφάνιση απλής εγγραφής

Biological control of vineyard downy mildew.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΑνδρέου, Μαρίναel
dc.creatorΒαθυλάκη, Βασιλικήel
dc.creatorAndreou, Marinaen
dc.creatorVathylaki, Vasilikien
dc.date.accessioned2016-03-15T12:38:15Z
dc.date.available2016-03-15T12:38:15Z
dc.date.issued2008-2-29T14:43:16Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/894
dc.description.abstractΗ πτυχιακή αυτή εργασία αναφέρεται στην βιολογική αντιμετώπιση του περονόσπορου του αμπελιού. Ο περονόσπορος είναι η πιο καταστρεπτική ασθένεια του αμπελιού που το όνομά του σε μερικές αμπελουργικές περιοχές της χώρας μας έχει συνδεθεί με μορφή θεομηνίας. Ο περονόσπορος προκαλεί τόσο άμεση μείωση της παραγωγής, προσβάλλοντας τις ταξιανθίες, τους βότρεις και τους νεαρούς βλαστούς, όσο και έμμεση ζημιά προκαλώντας πρόωρη φυλλόπτωση έχοντας ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην ωρίμαση των βοτρύων και την αύξηση της ευαισθησίας του ξύλου στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα. Όταν ο περονόσπορος δεν αντιμετωπισθεί έγκαιρα και αποτελεσματικά μπορεί να προκαλέσει σημαντικές απώλειες της παραγωγής του αμπελιού σε περιοχές όπου κατά τη διάρκεια της βλαστικής περιόδου επικρατούν κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες. Τα κυριότερα μέτρα αντιμετώπισης του περονόσπορου του αμπελιού είναι τα εξής: χρησιμοποίηση ανθεκτικών ποικιλιών, καλλιεργητικά (κατάλληλο κλάδεμα, απομάκρυνση μολυσμένων φύλλων, σωστή άρδευση, ισορροπημένη λίπανση κ.ά.), χημικά ( χρησιμοποίηση χημικών υλικών φυσικής προέλευσης), χρησιμοποίηση εμπορικών φυσικών φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων (εμπορικών και ιδιοσκευασμάτων), χρησιμοποίηση διάφορων εκχυλισμάτων, εμπορικά βιολογικά σκευάσματα που ενισχύουν την άμυνα του αμπελιού στο περονόσπορο και βιολογικά σκευάσματα (ανταγωνιστικά στελέχη μυκήτων και βακτηρίων).el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίαςel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Biofloriculture and GreenHouse Crops Departmenten
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΗ βιολογική αντιμετώπιση του περονόσπορου του αμπελιού.el
dc.titleBiological control of vineyard downy mildew.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΑνδρέου, Μαρίναel
heal.creatorNameΒαθυλάκη, Βασιλικήel
heal.creatorNameAndreou, Marinaen
heal.creatorNameVathylaki, Vasilikien
heal.publicationDate2008-2-29T14:43:16Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/894
heal.abstractΗ πτυχιακή αυτή εργασία αναφέρεται στην βιολογική αντιμετώπιση του περονόσπορου του αμπελιού. Ο περονόσπορος είναι η πιο καταστρεπτική ασθένεια του αμπελιού που το όνομά του σε μερικές αμπελουργικές περιοχές της χώρας μας έχει συνδεθεί με μορφή θεομηνίας. Ο περονόσπορος προκαλεί τόσο άμεση μείωση της παραγωγής, προσβάλλοντας τις ταξιανθίες, τους βότρεις και τους νεαρούς βλαστούς, όσο και έμμεση ζημιά προκαλώντας πρόωρη φυλλόπτωση έχοντας ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην ωρίμαση των βοτρύων και την αύξηση της ευαισθησίας του ξύλου στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα. Όταν ο περονόσπορος δεν αντιμετωπισθεί έγκαιρα και αποτελεσματικά μπορεί να προκαλέσει σημαντικές απώλειες της παραγωγής του αμπελιού σε περιοχές όπου κατά τη διάρκεια της βλαστικής περιόδου επικρατούν κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες. Τα κυριότερα μέτρα αντιμετώπισης του περονόσπορου του αμπελιού είναι τα εξής: χρησιμοποίηση ανθεκτικών ποικιλιών, καλλιεργητικά (κατάλληλο κλάδεμα, απομάκρυνση μολυσμένων φύλλων, σωστή άρδευση, ισορροπημένη λίπανση κ.ά.), χημικά ( χρησιμοποίηση χημικών υλικών φυσικής προέλευσης), χρησιμοποίηση εμπορικών φυσικών φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων (εμπορικών και ιδιοσκευασμάτων), χρησιμοποίηση διάφορων εκχυλισμάτων, εμπορικά βιολογικά σκευάσματα που ενισχύουν την άμυνα του αμπελιού στο περονόσπορο και βιολογικά σκευάσματα (ανταγωνιστικά στελέχη μυκήτων και βακτηρίων).el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίαςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Biofloriculture and GreenHouse Crops Departmenten
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
heal.titleΗ βιολογική αντιμετώπιση του περονόσπορου του αμπελιού.el
heal.titleBiological control of vineyard downy mildew.en
heal.typebachelorThesis
heal.advisorNameΛιγοξυγκάκης, Ελευθέριοςel
heal.advisorNameLigoxigkakis, Eleftheriosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)