Εμφάνιση απλής εγγραφής

Tryptophan: Biochemical, nutritional and pharmacological parameters.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΠακιρτζή, Ειρήνηel
dc.creatorΠαπαθανασίου, Χρήστοςel
dc.creatorPakirtzi, Eirinien
dc.creatorPapathanasiou, Christosen
dc.date.accessioned2018-11-13T09:49:19Z
dc.date.available2018-11-13T09:49:19Z
dc.date.issued2018-11-13
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/8956
dc.description.abstractΤο θέμα της πτυχιακής εργασίας περιλαμβάνει την μελέτη ενός απ΄τα απαραίτητα αμινοξέα, της τρυπτοφάνης. Με τον όρο απαραίτητο εννοούμε ότι δεν μπορεί να γίνει η σύνθεση του στο σώμα και η πρόσληψη του γίνεται μέσω της τροφής. Η μελέτη αυτή περιλαμβάνει την βιοχημεία της τρυπτοφάνης, δηλαδή από τι απαρτίζεται η χημική δομή της καθώς και τα μεταβολικά μονοπάτια που ακολουθεί για τον μεταβολισμό της σε άλλες ουσίες στον ανθρώπινο οργανισμό. Αναλόγως το μεταβολικό μονοπάτι μεταβολίζεται σε άλλες ενώσεις εξίσου σημαντικές για την εύρυθμη λειτουργία και ανάπτυξη του οργανισμού όπως η νευροδραστική τρυπταμίνη, η σεροτονίνη, η νευροπροστατευτική και αντιοξειδωτική μελατονίνη και άλλες σημαντικές ενώσεις. Το κοινό όλων αυτών των ενώσεων είναι ότι έχουν σαν πρόδρομο ένωση την τρυπτοφάνη και η συνιστώμενη διατροφική της πρόσληψη είναι κατά μέσο όρο 4mg ανά κιλό σώματος. Η μειωμένη διατροφική πρόσληψη είναι πιθανόν να οδηγήσει σε έλλειψη με αποτέλεσμα ασθένειες όπως πελλάγρα, μια μεταβολική δυσλειτουργία, σε μειωμένη διάθεση ή και κατάθλιψη, αύξηση της επιθετικότητας, κυρίως λόγω μειωμένης συγκέντρωσης σεροτονίνης κ.α. Όσον αφορά επίπεδα άνω του επιθυμητού δεν παρατηρείται τοξικότητα, καθώς η περίσσεια τρυπτοφάνης οξειδώνεται στο ήπαρ. Φαρμακευτικά η τρυπτοφάνη έχει χορηγηθεί ώς συμπλήρωμα διατροφής για την θεραπεία κατάθλιψης και άλλων συμπτωμάτων, υπήρξε όμως μια επιδιμιολογική συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης των προιόντων αυτών και του συνδρόμου ηωσινοφιλίας μυαλγίας που χαρακτηρίζεται από χρόνια νευροπαθεία. Γενικότερα η τρυπτοφάνη και οι μεταβολίτες της εμπλέκονται σε διάφορους τύπους παθολογίας, θα ασχοληθούμε με τις συνθήκες στις οποίες η μειωμένη διαθεσιμότητα τρυπτοφάνης παίζει ρόλο στη συμπτωματολογία της διατροφής. Συμπερασματικά, η βιοχημεία και ο μεταβολισμός της τρυπτοφάνης βρίσκεται στο επίκεντρο των μελετών λογω της συσχέτισης με παθολογικές ασθένειες Σπουδαίο είναι λοιπόν, να γνωρίζουμε όλες τις πτυχές του αμινοξέως τρυπτοφάνη, την σπουδαιότητα του και την μεταβολική του πορεία στον ανθρώπινο οργανισμό.el
dc.description.abstractThe subject of the dissertation includes the study of one essential amino acid, tryptophan. By the necessity we mean that his composition can not be made in the body and his intake is through food. This study includes the biochemistry of tryptophan, ie its chemical structure, as well as its metabolic pathways for its metabolism to other substances in the human body. Accordingly, the metabolic pathway is metabolized to other compounds as important for the proper functioning and growth of the body as tryptamine neurotoxic, serotonin, neuroprotective and antioxidant melatonin and other important compounds. The public of all these compounds is that they have tryptophan as a precursor and its recommended dietary intake is on average 4 mg per kilogram of body weight. Reduced dietary intake is likely to lead to a deficiency resulting in diseases such as pellagra, a metabolic dysfunction, reduced mood and / or depression, increased aggression, mainly due to decreased serotonin concentration, etc. For levels above the desired level, no toxicity is observed, as excess tryptophan is oxidized in the liver. Drug of tryptophan has been administered as a dietary supplement for the treatment of depression and other symptoms, but there has been an epidemiological correlation between the consumption of these products and the myalgia eosinophilia syndrome characterized by chronic neuropathies. In general, tryptophan and its metabolites are involved in various types of pathology, we will deal with conditions in which decreased availability of tryptophan plays a role in the nutrition symptomatology. In conclusion, the biochemistry and metabolism of tryptophan is at the heart of studies due to the association with pathological diseases. It is therefore very important to know all the aspects of the amino acid tryptophan, its importance and its metabolic pathway to the human organism.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.titleΤρυπτοφάνη: Βιοχημικές, διατροφικές και φαρμακολογικές παράμετροι.el
dc.titleTryptophan: Biochemical, nutritional and pharmacological parameters.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΠακιρτζή, Ειρήνηel
heal.creatorNameΠαπαθανασίου, Χρήστοςel
heal.creatorNamePakirtzi, Eirinien
heal.creatorNamePapathanasiou, Christosen
heal.publicationDate2018-11-13
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/8956
heal.abstractΤο θέμα της πτυχιακής εργασίας περιλαμβάνει την μελέτη ενός απ΄τα απαραίτητα αμινοξέα, της τρυπτοφάνης. Με τον όρο απαραίτητο εννοούμε ότι δεν μπορεί να γίνει η σύνθεση του στο σώμα και η πρόσληψη του γίνεται μέσω της τροφής. Η μελέτη αυτή περιλαμβάνει την βιοχημεία της τρυπτοφάνης, δηλαδή από τι απαρτίζεται η χημική δομή της καθώς και τα μεταβολικά μονοπάτια που ακολουθεί για τον μεταβολισμό της σε άλλες ουσίες στον ανθρώπινο οργανισμό. Αναλόγως το μεταβολικό μονοπάτι μεταβολίζεται σε άλλες ενώσεις εξίσου σημαντικές για την εύρυθμη λειτουργία και ανάπτυξη του οργανισμού όπως η νευροδραστική τρυπταμίνη, η σεροτονίνη, η νευροπροστατευτική και αντιοξειδωτική μελατονίνη και άλλες σημαντικές ενώσεις. Το κοινό όλων αυτών των ενώσεων είναι ότι έχουν σαν πρόδρομο ένωση την τρυπτοφάνη και η συνιστώμενη διατροφική της πρόσληψη είναι κατά μέσο όρο 4mg ανά κιλό σώματος. Η μειωμένη διατροφική πρόσληψη είναι πιθανόν να οδηγήσει σε έλλειψη με αποτέλεσμα ασθένειες όπως πελλάγρα, μια μεταβολική δυσλειτουργία, σε μειωμένη διάθεση ή και κατάθλιψη, αύξηση της επιθετικότητας, κυρίως λόγω μειωμένης συγκέντρωσης σεροτονίνης κ.α. Όσον αφορά επίπεδα άνω του επιθυμητού δεν παρατηρείται τοξικότητα, καθώς η περίσσεια τρυπτοφάνης οξειδώνεται στο ήπαρ. Φαρμακευτικά η τρυπτοφάνη έχει χορηγηθεί ώς συμπλήρωμα διατροφής για την θεραπεία κατάθλιψης και άλλων συμπτωμάτων, υπήρξε όμως μια επιδιμιολογική συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης των προιόντων αυτών και του συνδρόμου ηωσινοφιλίας μυαλγίας που χαρακτηρίζεται από χρόνια νευροπαθεία. Γενικότερα η τρυπτοφάνη και οι μεταβολίτες της εμπλέκονται σε διάφορους τύπους παθολογίας, θα ασχοληθούμε με τις συνθήκες στις οποίες η μειωμένη διαθεσιμότητα τρυπτοφάνης παίζει ρόλο στη συμπτωματολογία της διατροφής. Συμπερασματικά, η βιοχημεία και ο μεταβολισμός της τρυπτοφάνης βρίσκεται στο επίκεντρο των μελετών λογω της συσχέτισης με παθολογικές ασθένειες Σπουδαίο είναι λοιπόν, να γνωρίζουμε όλες τις πτυχές του αμινοξέως τρυπτοφάνη, την σπουδαιότητα του και την μεταβολική του πορεία στον ανθρώπινο οργανισμό.el
heal.abstractThe subject of the dissertation includes the study of one essential amino acid, tryptophan. By the necessity we mean that his composition can not be made in the body and his intake is through food. This study includes the biochemistry of tryptophan, ie its chemical structure, as well as its metabolic pathways for its metabolism to other substances in the human body. Accordingly, the metabolic pathway is metabolized to other compounds as important for the proper functioning and growth of the body as tryptamine neurotoxic, serotonin, neuroprotective and antioxidant melatonin and other important compounds. The public of all these compounds is that they have tryptophan as a precursor and its recommended dietary intake is on average 4 mg per kilogram of body weight. Reduced dietary intake is likely to lead to a deficiency resulting in diseases such as pellagra, a metabolic dysfunction, reduced mood and / or depression, increased aggression, mainly due to decreased serotonin concentration, etc. For levels above the desired level, no toxicity is observed, as excess tryptophan is oxidized in the liver. Drug of tryptophan has been administered as a dietary supplement for the treatment of depression and other symptoms, but there has been an epidemiological correlation between the consumption of these products and the myalgia eosinophilia syndrome characterized by chronic neuropathies. In general, tryptophan and its metabolites are involved in various types of pathology, we will deal with conditions in which decreased availability of tryptophan plays a role in the nutrition symptomatology. In conclusion, the biochemistry and metabolism of tryptophan is at the heart of studies due to the association with pathological diseases. It is therefore very important to know all the aspects of the amino acid tryptophan, its importance and its metabolic pathway to the human organism.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΤρυπτοφάνη: Βιοχημικές, διατροφικές και φαρμακολογικές παράμετροι.el
heal.titleTryptophan: Biochemical, nutritional and pharmacological parameters.en
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordτρυπτοφάνη, αμινοξέα, σεροτονίνη, σύνδρομο ηωσινοφιλίας μυαλγίας, κατάθλιψη, πελλάγραel
heal.keywordtryptophan, amino acids, serotonin, eosinophilia myalgia syndrome, depression, pellagra en
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΣφακιανάκη, Ειρήνηel
heal.advisorNameSfakianaki, Eirinien
heal.academicPublisherIDΤ.Ε.Ι. Κρήτηςel
heal.academicPublisherIDT.E.I. of Creteen
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής