Εμφάνιση απλής εγγραφής

Consumption of food groups from Higher Education Students.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΒασάρμη, Γεωργίαel
dc.creatorVasarmi, Georgiaen
dc.date.accessioned2018-11-14T09:24:46Z
dc.date.available2018-11-14T09:24:46Z
dc.date.issued2018-11-14
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/8958
dc.description.abstractΥπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν διατροφικές συνήθειες των φοιτητών, δύο από τους κυριότερους είναι ο περιορισμένος χρόνος και το άγχος. Οι φοιτητές έχουν πολυάσχολη ζωή, αλλά συχνά πρέπει να εξισορροπήσουν πολλές διαφορετικές δραστηριότητες και ευθύνες. Εκτίθενται συχνά σε ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες οι οποίες, είναι αποτέλεσμα του στρες λόγω της ξαφνικής ανεξάρτητης διαβίωσης και έχουν αντίκτυπο στην αύξηση του σωματικού βάρους και της παχυσαρκίας. Οι επιλογές των τροφίμων προσδιορίζονται από μία ποικιλία παραγόντων συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής τάξης, του χρόνου, των άσχημων ψυχολογικών παραγόντων, των προτιμήσεων και των περιβαλλοντικών παραγόντων, όπως η έλλειψη του χρόνου ή η δυσκολία παρασκευής. Πολλές διαιτητικές συμπεριφορές και πρακτικές που παρατηρούνται συνήθως έχουν επιβλαβείς συνέπειες για την υγεία, όπως παχυσαρκία, υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης τύπου ΙΙ κ.ά.. Οι αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία από την υπερβολική πρόσληψη γλυκών, τροφίμων τύπου fast-food, καθώς και την ανεπαρκή κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών, γαλακτοκομικών και άλλων τροφίμων πλουσίων σε βιταμίνες και ασβέστιο, υποδεικνύουν την ανάγκη επανεξέτασης του τρόπου διατροφής και την εκπαίδευση πάνω σε αυτό. Είναι γνωστό ότι το είδος της τροφής επηρεάζει την ποιότητα ζωής του ατόμου, τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις και την ψυχολογική ευεξία. Σκοπός της παρούσας εργασίας ήταν η διερεύνηση της κατανάλωσης ομάδων τροφίμων από φοιτήτές/τριες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το δείγμα αποτέλεσαν φοιτητές των τμημάτων Διατροφής και Διαιτολογίας και Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης. Ως εργαλείο συλλογής δεδομένων χρησιμοποιήθηκε το ερωτηματολόγιο συχνότητας κατανάλωσης τροφίμων με συγκεκριμένες ερωτήσεις. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι, οι φοιτητές του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας τρέφονται πιο υγιεινά σε σχέση με τους φοιτητές του άλλου Τμήματος, καθώς καταναλώνουν περισσότερα λαχανικά και φρούτα, και λιγότερο κρέας και γλυκά.el
dc.description.abstractMany dietary behaviors and practices observed in adolescents usually have harmful effects on health. The negative health effects and consequences that can result from excessive intake of sweets, carbonated drinks, fast-food food, and inadequate intake of fresh fruits, vegetables, dairy products and other foods rich in calcium suggest the need to review the way nutrition and proper food consumption. The purpose of this study is to investigate the consumption of fruit and vegetables by students of higher education. The method selected to conduct the research is the quantitative approach, which is not personally the researcher and the research questions remain constant throughout the survey process.As data collection tool used in the questionnaire with specific questions and correlative questions. The questions used were closed-and the variables used showed no difficulty in their examination and statistical analysis. The results showed that the nutrition department students eat healthier and carefully compared with students attending leap parts.There are many restrictions on the eating habits of students both of which are time and stress. Students have busy lives and often have to balance many different activities and responsibilities. The food choices are determined by a variety of factors including social class, time, the bad psychological factors, preferences and environmental factors such as lack of space and the manufacturing method.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.titleΔιατροφικές συνήθειες φοιτητών/τριων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.el
dc.titleConsumption of food groups from Higher Education Students.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΒασάρμη, Γεωργίαel
heal.creatorNameVasarmi, Georgiaen
heal.publicationDate2018-11-14
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/8958
heal.abstractΥπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν διατροφικές συνήθειες των φοιτητών, δύο από τους κυριότερους είναι ο περιορισμένος χρόνος και το άγχος. Οι φοιτητές έχουν πολυάσχολη ζωή, αλλά συχνά πρέπει να εξισορροπήσουν πολλές διαφορετικές δραστηριότητες και ευθύνες. Εκτίθενται συχνά σε ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες οι οποίες, είναι αποτέλεσμα του στρες λόγω της ξαφνικής ανεξάρτητης διαβίωσης και έχουν αντίκτυπο στην αύξηση του σωματικού βάρους και της παχυσαρκίας. Οι επιλογές των τροφίμων προσδιορίζονται από μία ποικιλία παραγόντων συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής τάξης, του χρόνου, των άσχημων ψυχολογικών παραγόντων, των προτιμήσεων και των περιβαλλοντικών παραγόντων, όπως η έλλειψη του χρόνου ή η δυσκολία παρασκευής. Πολλές διαιτητικές συμπεριφορές και πρακτικές που παρατηρούνται συνήθως έχουν επιβλαβείς συνέπειες για την υγεία, όπως παχυσαρκία, υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης τύπου ΙΙ κ.ά.. Οι αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία από την υπερβολική πρόσληψη γλυκών, τροφίμων τύπου fast-food, καθώς και την ανεπαρκή κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών, γαλακτοκομικών και άλλων τροφίμων πλουσίων σε βιταμίνες και ασβέστιο, υποδεικνύουν την ανάγκη επανεξέτασης του τρόπου διατροφής και την εκπαίδευση πάνω σε αυτό. Είναι γνωστό ότι το είδος της τροφής επηρεάζει την ποιότητα ζωής του ατόμου, τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις και την ψυχολογική ευεξία. Σκοπός της παρούσας εργασίας ήταν η διερεύνηση της κατανάλωσης ομάδων τροφίμων από φοιτήτές/τριες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το δείγμα αποτέλεσαν φοιτητές των τμημάτων Διατροφής και Διαιτολογίας και Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης. Ως εργαλείο συλλογής δεδομένων χρησιμοποιήθηκε το ερωτηματολόγιο συχνότητας κατανάλωσης τροφίμων με συγκεκριμένες ερωτήσεις. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι, οι φοιτητές του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας τρέφονται πιο υγιεινά σε σχέση με τους φοιτητές του άλλου Τμήματος, καθώς καταναλώνουν περισσότερα λαχανικά και φρούτα, και λιγότερο κρέας και γλυκά.el
heal.abstractMany dietary behaviors and practices observed in adolescents usually have harmful effects on health. The negative health effects and consequences that can result from excessive intake of sweets, carbonated drinks, fast-food food, and inadequate intake of fresh fruits, vegetables, dairy products and other foods rich in calcium suggest the need to review the way nutrition and proper food consumption. The purpose of this study is to investigate the consumption of fruit and vegetables by students of higher education. The method selected to conduct the research is the quantitative approach, which is not personally the researcher and the research questions remain constant throughout the survey process.As data collection tool used in the questionnaire with specific questions and correlative questions. The questions used were closed-and the variables used showed no difficulty in their examination and statistical analysis. The results showed that the nutrition department students eat healthier and carefully compared with students attending leap parts.There are many restrictions on the eating habits of students both of which are time and stress. Students have busy lives and often have to balance many different activities and responsibilities. The food choices are determined by a variety of factors including social class, time, the bad psychological factors, preferences and environmental factors such as lack of space and the manufacturing method.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΔιατροφικές συνήθειες φοιτητών/τριων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.el
heal.titleConsumption of food groups from Higher Education Students.en
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordφρούτα, λαχανικά, μεσογειακή διατροφή, δείκτης μάζας σώματος BMIel
heal.keywordfruits, vegetables, mediterranean diet, body mass index BMIen
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΤράνακας, Βασίλειοςel
heal.advisorNameTranakas, Vasileiosen
heal.academicPublisherIDΤ.Ε.Ι. Κρήτηςel
heal.academicPublisherIDT.E.I. of Creteen
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής