Εμφάνιση απλής εγγραφής

Agronomic evaluation of the effect of zeolite in soil growing horticultural in glasshouse conditions.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΜιχαηλίδης, Αποστόληςel
dc.creatorΠόκκια, Άρτεμιςel
dc.creatorMichailidis, Apostolisen
dc.creatorPokkia, Artemisen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:38:16Z
dc.date.available2016-03-15T12:38:16Z
dc.date.issued2008-2-29T14:43:16Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/896
dc.description.abstractΣτόχος ήταν η διαπίστωση του κατά πόσο η χρήση ζεόλιθου μπορούσε να αντικαταστήσει, υποβοηθήσει ή ακόμα και ενισχύσει και σε πιο βαθμό, τη χημική λίπανση, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή απόδοση. Πιθανή δυνατότητα μείωσης των χημικών λιπάνσεων λόγω της χρήσης ζεόλιθου: θα εξοικονομούσε σημαντικά κεφάλαια για τον καλλιεργητή θα μείωνε τις ενεργειακές απαιτήσεις παρασκευής τους (σχετίζονται με τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου) θα μείωνε τα φαινόμενα έκπλυσης που με τη σειρά τους είναι υπαίτια για μια σειρά περιβαλλοντικών προβλημάτων όπως και ο ευτροφισμός που προκαλεί η υπέρμετρη χρήση τους.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίαςel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Biofloriculture and GreenHouse Crops Departmenten
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΑγρονομική εκτίμηση της επίδρασης ζεολίθου στο εδαφικό υπόστρωμα ανάπτυξης κηπευτικών σε θερμοκηπιακές συνθήκες.el
dc.titleAgronomic evaluation of the effect of zeolite in soil growing horticultural in glasshouse conditions.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΜιχαηλίδης, Αποστόληςel
heal.creatorNameΠόκκια, Άρτεμιςel
heal.creatorNameMichailidis, Apostolisen
heal.creatorNamePokkia, Artemisen
heal.publicationDate2008-2-29T14:43:16Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/896
heal.abstractΣτόχος ήταν η διαπίστωση του κατά πόσο η χρήση ζεόλιθου μπορούσε να αντικαταστήσει, υποβοηθήσει ή ακόμα και ενισχύσει και σε πιο βαθμό, τη χημική λίπανση, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή απόδοση. Πιθανή δυνατότητα μείωσης των χημικών λιπάνσεων λόγω της χρήσης ζεόλιθου: θα εξοικονομούσε σημαντικά κεφάλαια για τον καλλιεργητή θα μείωνε τις ενεργειακές απαιτήσεις παρασκευής τους (σχετίζονται με τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου) θα μείωνε τα φαινόμενα έκπλυσης που με τη σειρά τους είναι υπαίτια για μια σειρά περιβαλλοντικών προβλημάτων όπως και ο ευτροφισμός που προκαλεί η υπέρμετρη χρήση τους.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίαςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Biofloriculture and GreenHouse Crops Departmenten
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
heal.titleΑγρονομική εκτίμηση της επίδρασης ζεολίθου στο εδαφικό υπόστρωμα ανάπτυξης κηπευτικών σε θερμοκηπιακές συνθήκες.el
heal.titleAgronomic evaluation of the effect of zeolite in soil growing horticultural in glasshouse conditions.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordκηπευτικά είδη, ζεόλιθος, θερμοκηπιακή καλλιέργειαel
heal.keywordhorticultural species, zeolite, greenhouse cropen
heal.advisorNameΜανιός, Θρασύβουλοςel
heal.advisorNameManios, Thrasyvoulosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)