Εμφάνιση απλής εγγραφής

Dietary habits of high school students in urban and semi-urban centers of island regions (case of Rhodes).

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΚαραβόλια, Ελπίδαel
dc.creatorΣυφωνιού, Μιχαλίτσαel
dc.creatorKaravolia, Elpidaen
dc.creatorSyfoniou, Michalitsaen
dc.date.accessioned2019-07-19T08:06:50Z
dc.date.available2019-07-19T08:06:50Z
dc.date.issued2019-07-17
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/9176
dc.description.abstractΣυγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες που έχουν υιοθετήσει οι μαθητές γυμνασίου σε διαφορετικές περιοχές της Ρόδου (αστική - ημιαστική). Αρχικά, θα επικεντρωθούμε στις διαφορές των διατροφικών προτύπων που υπήρχαν παλαιότερα στη Ρόδο σε σχέση με τα διατροφικά πρότυπα που έχουν υιοθετήσει οι νέοι στη σημερινή εποχή. Όσον αφορά τις διατροφικές συνήθειες παλαιότερα θα αναζητήσουμε πληροφορίες από βιβλιοθήκες και από ζωντανές μαρτυρίες κατοίκων διάφορων περιοχών της Ρόδου. Αντίθετα, όσον αφορά τα νέα δεδομένα θα χρησιμοποιήσουμε ερωτηματολόγια. Τα αποτελέσματα θα μας δείξουν μία γενικότερη αντίληψη για το διατροφικό πρότυπο που υιοθετεί ο πληθυσμός της Ρόδου. Ειδικότερα, ξεκινώντας την έρευνα στα σχολεία θα μετρήσουμε απλά ανθρωπομετρικά χαρακτηριστικά των παιδιών (βάρος, ύψος) και θα τα αξιολογήσουμε με καμπύλες ανάπτυξης. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει κατηγοριοποίηση του βάρους των παιδιών και θα συγκριθούν οι μεταξύ τους διαφορές. Έπειτα, θα μοιραστούν νέα ερωτηματολόγια για να διερευνηθεί η αντίληψη των μαθητών για την υγιεινή διατροφή. Μέσα από τα ερωτηματολόγια θα δοθούν άμεσα συμπεράσματα για το ‘τι ξέρουν’ οι μαθητές για την υγιεινή διατροφή και ‘τι τρόφιμα καταναλώνουν’. Για να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα της έρευνας μας θα κάνουμε σύγκριση με το μεσογειακό πρότυπο διατροφής. Τέλος, θα αναφερθούμε σε προτάσεις που μπορούν να υιοθετήσουν οι νέοι για να βελτιώσουν και να εντάξουν πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες στην καθημερινότητα τους.el
dc.description.abstractOur work is based on gathering information about nutritional habits by junior high school students in different regions of the island of Rhodes (urban-semi urban). To begin with, we will focus on the differences of the nutritional standards that were used to be a few years ago in Rhodes in comparison to the nutritional standards the youth has adopted nowadays. Concerning the nutritional standards that people used to have a few years ago, we will look for a testimony to be provided by different habitants of various places in Rhodes. In particular, starting the survey in schools, we will simply measure the anthropometric characteristics of children (weight, height) and we will evaluate the growth through a diagram/graph chart. This way we will categories the weight of each child and compare the differences between them. Then, we will provide questionnaires so we can explore the perception h young children have towards healthy eating habits. Through the questionnaires conclusions will be taken immediately about 'what children know' when it comes to healthy eating habits and what kind of food children consume. To evaluate the results of our research we will compare them with the kidmed score. Finally, we will provide suggestions to the youth so they can adopt these new practices and to improve and integrate healthier eating habits into their daily routine.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.titleΔιατροφικές συνήθειες μαθητών γυμνασίου αστικών και ημιαστικών κέντρων νησιωτικών περιοχών (περίπτωση Ρόδου).el
dc.titleDietary habits of high school students in urban and semi-urban centers of island regions (case of Rhodes).en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΚαραβόλια, Ελπίδαel
heal.creatorNameΣυφωνιού, Μιχαλίτσαel
heal.creatorNameKaravolia, Elpidaen
heal.creatorNameSyfoniou, Michalitsaen
heal.publicationDate2019-07-17
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/9176
heal.abstractΣυγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες που έχουν υιοθετήσει οι μαθητές γυμνασίου σε διαφορετικές περιοχές της Ρόδου (αστική - ημιαστική). Αρχικά, θα επικεντρωθούμε στις διαφορές των διατροφικών προτύπων που υπήρχαν παλαιότερα στη Ρόδο σε σχέση με τα διατροφικά πρότυπα που έχουν υιοθετήσει οι νέοι στη σημερινή εποχή. Όσον αφορά τις διατροφικές συνήθειες παλαιότερα θα αναζητήσουμε πληροφορίες από βιβλιοθήκες και από ζωντανές μαρτυρίες κατοίκων διάφορων περιοχών της Ρόδου. Αντίθετα, όσον αφορά τα νέα δεδομένα θα χρησιμοποιήσουμε ερωτηματολόγια. Τα αποτελέσματα θα μας δείξουν μία γενικότερη αντίληψη για το διατροφικό πρότυπο που υιοθετεί ο πληθυσμός της Ρόδου. Ειδικότερα, ξεκινώντας την έρευνα στα σχολεία θα μετρήσουμε απλά ανθρωπομετρικά χαρακτηριστικά των παιδιών (βάρος, ύψος) και θα τα αξιολογήσουμε με καμπύλες ανάπτυξης. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει κατηγοριοποίηση του βάρους των παιδιών και θα συγκριθούν οι μεταξύ τους διαφορές. Έπειτα, θα μοιραστούν νέα ερωτηματολόγια για να διερευνηθεί η αντίληψη των μαθητών για την υγιεινή διατροφή. Μέσα από τα ερωτηματολόγια θα δοθούν άμεσα συμπεράσματα για το ‘τι ξέρουν’ οι μαθητές για την υγιεινή διατροφή και ‘τι τρόφιμα καταναλώνουν’. Για να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα της έρευνας μας θα κάνουμε σύγκριση με το μεσογειακό πρότυπο διατροφής. Τέλος, θα αναφερθούμε σε προτάσεις που μπορούν να υιοθετήσουν οι νέοι για να βελτιώσουν και να εντάξουν πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες στην καθημερινότητα τους.el
heal.abstractOur work is based on gathering information about nutritional habits by junior high school students in different regions of the island of Rhodes (urban-semi urban). To begin with, we will focus on the differences of the nutritional standards that were used to be a few years ago in Rhodes in comparison to the nutritional standards the youth has adopted nowadays. Concerning the nutritional standards that people used to have a few years ago, we will look for a testimony to be provided by different habitants of various places in Rhodes. In particular, starting the survey in schools, we will simply measure the anthropometric characteristics of children (weight, height) and we will evaluate the growth through a diagram/graph chart. This way we will categories the weight of each child and compare the differences between them. Then, we will provide questionnaires so we can explore the perception h young children have towards healthy eating habits. Through the questionnaires conclusions will be taken immediately about 'what children know' when it comes to healthy eating habits and what kind of food children consume. To evaluate the results of our research we will compare them with the kidmed score. Finally, we will provide suggestions to the youth so they can adopt these new practices and to improve and integrate healthier eating habits into their daily routine.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΔιατροφικές συνήθειες μαθητών γυμνασίου αστικών και ημιαστικών κέντρων νησιωτικών περιοχών (περίπτωση Ρόδου).el
heal.titleDietary habits of high school students in urban and semi-urban centers of island regions (case of Rhodes).en
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordέφηβοι, διατροφικές συνήθειες, Ρόδος, αστική περιοχή, ημιαστική περιοχή.el
heal.keywordteenagers, eating habits, Rhodes, urban area, semi urban area.en
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΤσικαλάκης, Γεώργιοςel
heal.advisorNameTsikalakis, Georgiosen
heal.academicPublisherIDΤ.Ε.Ι. Κρήτηςel
heal.academicPublisherIDT.E.I. of Creteen
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής