Εμφάνιση απλής εγγραφής

Nutrition in public hospitals: The case of the General Hospital of Katerini.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΤρελλοπούλου, Σταματίαel
dc.creatorTrellopoulou, Stamatiaen
dc.date.accessioned2019-07-22T09:07:31Z
dc.date.available2019-07-22T09:07:31Z
dc.date.issued2019-07-22
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/9185
dc.description.abstractΟ ρόλος της διατροφής είναι πολύ σημαντικός στην υγεία του ανθρώπου αλλά και στην πρόληψη ασθενειών. Το Τμήμα Διατροφής είναι αρμόδιο για την σίτιση των ασθενών στο Νοσοκομείο και αποτελεί ένα σημαντικό χώρο παροχής υπηρεσιών σε κάθε νοσοκομειακή μονάδα. Υπεύθυνος του Τμήματος Διατροφής είναι ο Διαιτολόγος ο οποίος συνεργάζεται με το υπόλοιπο προσωπικό του Νοσοκομείου για την παροχή της κατάλληλης διατροφικής φροντίδας στους ασθενείς.Υπάρχει σημαντική έλλειψη Διαιτολόγων στα Δημόσια Νοσοκομεία, η οποία δημιουργεί προβλήματα στη διατροφική φροντίδα. Προβλήματα δημιουργούνται επίσης από την ελλιπή εξειδίκευση των λειτουργών υγείας σε θέματα διατροφής. Η διατροφική εκπαίδευση για τους λειτουργούς υγείας θα μπορούσε να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην αναγνώριση των προβλημάτων των ασθενών. Διαπιστώνεται μεγάλος αριθμός υποσιτιζόμενων ασθενών στα Δημόσια Νοσοκομεία. Ο υποσιτισμός οδηγεί σε εκτεταμένες παραμονές στα νοσοκομεία, χαμηλή ποιότητα ζωής και περιττές δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη, μέρος της οποίας είναι και η διατροφική φροντίδα. Η ανίχνευση διατροφικού κινδύνου βοηθά στην πρώιμη ανίχνευση διατροφικών προβλημάτων ώστε να προλαμβάνονται σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του ασθενή και στην εξοικονόμηση ανθρώπινων και οικονομικών πόρων για το νοσοκομείο.el
dc.description.abstractThe role of nutrition is very important in human health but also in the prevention of diseases. The Nutrition Department is responsible for the feeding of patients in the Hospital and is important area of providing services in each hospital unit. Head of the Department of nutrition is the dietitian who works with the rest of the hospital staff for the provision of appropriate nutritional care to patients. There is a significant shortage of Dietitians in Public Hospitals, which creates problems in nutritional care. Problems are also created by the incomplete training of health workers in nutrition Nutrition education for the health officers could play an additional role in the identification of problems of patients. There are a large number of malnourished patients in Public Hospitals. Malnutrition leads to extended hospital stays, decreased quality of life and unnecessary costs to healthcare which is and nutritional care. The dietary risk detection assists in early detection of nutritional problems in order to avoid a serious impact on the health of the patient and in saving human and financial resources for the hospital.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.titleΔιατροφή στα δημόσια νοσοκομεία: Η περίπτωση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.el
dc.titleNutrition in public hospitals: The case of the General Hospital of Katerini.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΤρελλοπούλου, Σταματίαel
heal.creatorNameTrellopoulou, Stamatiaen
heal.publicationDate2019-07-22
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/9185
heal.abstractΟ ρόλος της διατροφής είναι πολύ σημαντικός στην υγεία του ανθρώπου αλλά και στην πρόληψη ασθενειών. Το Τμήμα Διατροφής είναι αρμόδιο για την σίτιση των ασθενών στο Νοσοκομείο και αποτελεί ένα σημαντικό χώρο παροχής υπηρεσιών σε κάθε νοσοκομειακή μονάδα. Υπεύθυνος του Τμήματος Διατροφής είναι ο Διαιτολόγος ο οποίος συνεργάζεται με το υπόλοιπο προσωπικό του Νοσοκομείου για την παροχή της κατάλληλης διατροφικής φροντίδας στους ασθενείς.Υπάρχει σημαντική έλλειψη Διαιτολόγων στα Δημόσια Νοσοκομεία, η οποία δημιουργεί προβλήματα στη διατροφική φροντίδα. Προβλήματα δημιουργούνται επίσης από την ελλιπή εξειδίκευση των λειτουργών υγείας σε θέματα διατροφής. Η διατροφική εκπαίδευση για τους λειτουργούς υγείας θα μπορούσε να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην αναγνώριση των προβλημάτων των ασθενών. Διαπιστώνεται μεγάλος αριθμός υποσιτιζόμενων ασθενών στα Δημόσια Νοσοκομεία. Ο υποσιτισμός οδηγεί σε εκτεταμένες παραμονές στα νοσοκομεία, χαμηλή ποιότητα ζωής και περιττές δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη, μέρος της οποίας είναι και η διατροφική φροντίδα. Η ανίχνευση διατροφικού κινδύνου βοηθά στην πρώιμη ανίχνευση διατροφικών προβλημάτων ώστε να προλαμβάνονται σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του ασθενή και στην εξοικονόμηση ανθρώπινων και οικονομικών πόρων για το νοσοκομείο.el
heal.abstractThe role of nutrition is very important in human health but also in the prevention of diseases. The Nutrition Department is responsible for the feeding of patients in the Hospital and is important area of providing services in each hospital unit. Head of the Department of nutrition is the dietitian who works with the rest of the hospital staff for the provision of appropriate nutritional care to patients. There is a significant shortage of Dietitians in Public Hospitals, which creates problems in nutritional care. Problems are also created by the incomplete training of health workers in nutrition Nutrition education for the health officers could play an additional role in the identification of problems of patients. There are a large number of malnourished patients in Public Hospitals. Malnutrition leads to extended hospital stays, decreased quality of life and unnecessary costs to healthcare which is and nutritional care. The dietary risk detection assists in early detection of nutritional problems in order to avoid a serious impact on the health of the patient and in saving human and financial resources for the hospital.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΔιατροφή στα δημόσια νοσοκομεία: Η περίπτωση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.el
heal.titleNutrition in public hospitals: The case of the General Hospital of Katerini.en
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordδιατροφική φροντίδα, ασθενής, διατροφή, νοσοκομείο.el
heal.keywordnutritional care, patient, nutrition, hospital.en
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΣφακιανάκη, Ειρήνηel
heal.advisorNameSfakianaki, Eirinien
heal.academicPublisherIDΤ.Ε.Ι. Κρήτηςel
heal.academicPublisherIDT.E.I. of Creteen
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής