Εμφάνιση απλής εγγραφής

Nutrional differences between organic and conventional wine.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΡάππου, Αθηνάel
dc.creatorRappou, Athinaen
dc.date.accessioned2019-07-25T09:30:49Z
dc.date.available2019-07-25T09:30:49Z
dc.date.issued2019-07-25
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/9193
dc.description.abstractΤο αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι ο εντοπισμός και η αξιολόγηση του εάν και κατά πόσο υπάρχουν σημαντικές διατροφικές διαφορές μεταξύ του συμβατικού και βιολογικού οίνου .Η απότομη άνοδος της εμφάνισης γενικότερα των βιολογικών προϊόντων στην αγορά τροφίμων είναι και ο λόγος που εστιάσαμε το ενδιαφέρον μας στο κρασί και ειδικότερα στους βιολογικούς οίνους και ένα και κατά πόσο και αυτό όπως και τα περισσότερα βιολογικά τρόφιμα υπερτερεί διατροφικά έναντι του συμβατικού. Σε θεωρητικό πλαίσιο αναλύθηκαν ξεχωριστά οι συμβατικοί οίνοι (ιστορική διαδρομή, συστατικά, κατηγορίες , ποικιλίες κ.ά.) και αντίστοιχα και οι βιολογικοί (Πιστοποίηση, ζήτηση στις Διεθνείς αγορές άλλα και στην Ελλάδα, ετικέτα κ.ά. ) . Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διαφορές που εντοπίστηκαν μεταξύ των συμβατικών και βιολογικών οίνων από την καλλιέργεια -παραγωγή έως την κατανάλωση του τρόφιμου – ποτού , καθώς επίσης και τα οφέλη που προκύπτουν για την ανθρώπινη υγεία από την κατανάλωση του βιολογικού οίνου καθώς επίσης και στρατηγικές αύξησης της κατανάλωσης του . Παρόλα αυτά δυσκολία παρουσιάστηκε στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν ακόμα πολλές έρευνες που να αποδεικνύουν ξεκάθαρα τις ευεργετικές ιδιότητες του βιολογικού οίνου σε σχέση με το συμβατικό , όπως επίσης παρατηρήθηκε ακόμα ότι υπάρχουν έρευνες που υποστηρίζουν το ακριβώς αντίθετο. Τέλος γίνονται μερικές προτάσεις για μελλοντική έρευνα με βάση τα συμπεράσματα που προέκυψαν.el
dc.description.abstractThe subject matter of this current project is the confinement and the evaluation of the Far – reaching Nutrional differences between conventional and biological wine. If they exist, the sudden increase of the appearance of the conventional products generally at the Food market is the reason why we focus our interest on wine and especially on conventional wine. We also focus on the question if the most of the biological food nutritionally excels to conventional food. Theoretically the conventional wine (historical journey, ingredients, categories, varieties and other.) were separately analyzed from biological wine (certification, demand not only in international markets but also in Greece, label and other). The differences that are located between conventional and biological wine , from the farming – production to , the consumption of the food – drink , present an interest as well as the benefits that result for human’s health from the consumption of biological wine and tactics of increasing its consumption .Nevertheless , a difficulty has been brought forward to the fact that there haven’t been many researches which prove clearly the beneficial qualities of biological wine in relation to conventional wine yet. It is also observed that there are researches that support exactly the opposite. Finally, some suggestions are in progress for future investigation based on the conclusions that have come up.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.titleΔιατροφικές διαφορές μεταξύ βιολογικού και συμβατικού κρασιού.el
dc.titleNutrional differences between organic and conventional wine.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΡάππου, Αθηνάel
heal.creatorNameRappou, Athinaen
heal.publicationDate2019-07-25
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/9193
heal.abstractΤο αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι ο εντοπισμός και η αξιολόγηση του εάν και κατά πόσο υπάρχουν σημαντικές διατροφικές διαφορές μεταξύ του συμβατικού και βιολογικού οίνου .Η απότομη άνοδος της εμφάνισης γενικότερα των βιολογικών προϊόντων στην αγορά τροφίμων είναι και ο λόγος που εστιάσαμε το ενδιαφέρον μας στο κρασί και ειδικότερα στους βιολογικούς οίνους και ένα και κατά πόσο και αυτό όπως και τα περισσότερα βιολογικά τρόφιμα υπερτερεί διατροφικά έναντι του συμβατικού. Σε θεωρητικό πλαίσιο αναλύθηκαν ξεχωριστά οι συμβατικοί οίνοι (ιστορική διαδρομή, συστατικά, κατηγορίες , ποικιλίες κ.ά.) και αντίστοιχα και οι βιολογικοί (Πιστοποίηση, ζήτηση στις Διεθνείς αγορές άλλα και στην Ελλάδα, ετικέτα κ.ά. ) . Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διαφορές που εντοπίστηκαν μεταξύ των συμβατικών και βιολογικών οίνων από την καλλιέργεια -παραγωγή έως την κατανάλωση του τρόφιμου – ποτού , καθώς επίσης και τα οφέλη που προκύπτουν για την ανθρώπινη υγεία από την κατανάλωση του βιολογικού οίνου καθώς επίσης και στρατηγικές αύξησης της κατανάλωσης του . Παρόλα αυτά δυσκολία παρουσιάστηκε στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν ακόμα πολλές έρευνες που να αποδεικνύουν ξεκάθαρα τις ευεργετικές ιδιότητες του βιολογικού οίνου σε σχέση με το συμβατικό , όπως επίσης παρατηρήθηκε ακόμα ότι υπάρχουν έρευνες που υποστηρίζουν το ακριβώς αντίθετο. Τέλος γίνονται μερικές προτάσεις για μελλοντική έρευνα με βάση τα συμπεράσματα που προέκυψαν.el
heal.abstractThe subject matter of this current project is the confinement and the evaluation of the Far – reaching Nutrional differences between conventional and biological wine. If they exist, the sudden increase of the appearance of the conventional products generally at the Food market is the reason why we focus our interest on wine and especially on conventional wine. We also focus on the question if the most of the biological food nutritionally excels to conventional food. Theoretically the conventional wine (historical journey, ingredients, categories, varieties and other.) were separately analyzed from biological wine (certification, demand not only in international markets but also in Greece, label and other). The differences that are located between conventional and biological wine , from the farming – production to , the consumption of the food – drink , present an interest as well as the benefits that result for human’s health from the consumption of biological wine and tactics of increasing its consumption .Nevertheless , a difficulty has been brought forward to the fact that there haven’t been many researches which prove clearly the beneficial qualities of biological wine in relation to conventional wine yet. It is also observed that there are researches that support exactly the opposite. Finally, some suggestions are in progress for future investigation based on the conclusions that have come up.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΔιατροφικές διαφορές μεταξύ βιολογικού και συμβατικού κρασιού.el
heal.titleNutrional differences between organic and conventional wine.en
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordδιατροφικές διαφορές ,συμβατικοί οίνοι, βιολογικοί οίνοι.el
heal.keywordnutritional differences, conventional wine, biological wine.en
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΛαπιδάκης, Νικόλαοςel
heal.advisorNameLapidakis, Nikolaosen
heal.academicPublisherIDΤ.Ε.Ι. Κρήτηςel
heal.academicPublisherIDT.E.I. of Creteen
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής