Εμφάνιση απλής εγγραφής

Infant eating habits and the factors that affect them: Study at Sitia's daycare center.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΚαλογεράκη, Ειρήνηel
dc.creatorΣημαιάκη, Εμμανουέλαel
dc.creatorKalogeraki, Eirinien
dc.creatorSimaiaki, Emmanouelaen
dc.date.accessioned2019-10-03T06:35:04Z
dc.date.available2019-10-03T06:35:04Z
dc.date.issued2019-10-03
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/9222
dc.description.abstractΣκοπός της έρευνας είναι η συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών του παιδικού σταθμού της Σητείας. Θα μελετηθούν επίσης οι παράγοντες που επηρεάζουν τις διατροφικές τους επιλογές και θα αξιολογηθούν δείκτες της ανάπτυξή τους. Στην έρευνα αυτή συμμετείχαν συνολικά 37 παιδιά με μέσο όρο ηλικίας 3 ετών εκ των οποίων τα 16 ήταν κορίτσια και τα 21 αγόρια. Έγινε καταγραφή ανθρωπομετρικών χαρακτηριστικών βάρος και ύψος, καθώς και του διαιτολογίου του παιδικού σταθμού. Επίσης δόθηκαν στους κηδεμόνες τους ένα ερωτηματολόγιο που συμπεριλάμβανε βασικές ερωτήσεις προς ανάλυση και το ερωτηματολόγιο KIDMED. Το ποσοστό των αγοριών ήταν 56,8% ενώ των κοριτσιών ήταν 43,2%. Το βάρος των παιδιών κυμαίνεται από 12 κιλά και φτάνει έως τα 21 κιλά με μέσο όρο τα 16,5 κιλά και το ύψος τους από 0,88 cm και φτάνει το 1,15 cm και μέσο όρο τα 1,0181 cm. Ο μέσος όρος του ΔΜΣ των παιδιών είναι 16,97 kg/m2. Η κατανάλωση πρωινού των νηπίων ανερχόταν στο 100%, καθώς ίδιο ποσοστό υπήρχε και στην κατανάλωση δεκατιανού, μεσημεριανού και βραδινού ενώ η κατανάλωση απογευματινού καταγράφηκε στο 91,9%. Σύμφωνα με το KIDMED score, υπήρχε 0% χαμηλή ποιότητα διατροφής, 70,27% ποιότητα διατροφής και 29,73% υγιής ποιότητα διατροφής. Η παρακολούθηση τηλεόρασης κατά τη διάρκεια του φαγητού υπήρχε σε ποσοστό 59,5%. Επιπλέον, φάνηκε ότι το 48,6% των γονέων/κηδεμόνων φαίνεται να έχουν επιρροές για το διαιτολόγιο του νηπίου από τον παιδίατρό του, το 27,0% από την μητέρα τους, το 16,2% από φίλους και το υπόλοιπο 8,1% από την τηλεόραση και τα περιοδικά. Τέλος, παρατηρήθηκε ότι το 48,6% των παιδιών καταναλώνει γλυκά αρκετές φορές την εβδομάδα. Το οικογενειακό περιβάλλον, το σχολείο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης επηρεάζουν σημαντικά τις διατροφικές επιλογές των νηπίων και κατά συνέπεια την ανάπτυξή τους.el
dc.description.abstractThe purpose of the research is to collect information about the children's eating habits in Sitia's childcare facility. The factors influencing their dietary choices will also be studied and their development indicators assessed. A total of 37 children, with an average age of 3 years, of whom 16 were girls and 21 boys, participated in the survey. The anthropometric features of body weight and height, as well as the diet of the nursery, were recorded. Respondents also submitted questionnaires containing key questions for analysis and the KIDMED questionnaire. The boys were 56.8% while the girls were 43.2%. Children's weight ranges from 12 to 21 kilos with an average of 16.5 kilos and their height from 0.88 cm to 1.15 cm and an average of 1.0181 cm. The average BMI for children is 16.97 kg / m2. Children's breakfast consumption amounted to 100%, as the same amount was also used for the deira, lunch and dinner consumption, while the afternoon consumption was 91.9%. According to the KIDMED score, there was 0% low quality food, 70.27% quality food and 29.73% healthy food quality. Watching TV during the meal was 59.5%. In addition, it appears that 48.6% of parents / caregivers seem to have influences on the child's child's diet, 27.0% of their mother, 16.2% of friends, and the remaining 8.1% television and magazines. Finally, it was noted that 48.6% of children consume sweets several times a week. The family environment, school and the media significantly influence the nutritional choices of infants and, consequently, their development.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.titleΟι διατροφικές συνήθειες νηπίων και οι παράγοντες που τις επηρεάζουν: Μελέτη σε παιδικό σταθμό της Σητείας.el
dc.titleInfant eating habits and the factors that affect them: Study at Sitia's daycare center.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΚαλογεράκη, Ειρήνηel
heal.creatorNameΣημαιάκη, Εμμανουέλαel
heal.creatorNameKalogeraki, Eirinien
heal.creatorNameSimaiaki, Emmanouelaen
heal.publicationDate2019-10-03
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/9222
heal.abstractΣκοπός της έρευνας είναι η συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών του παιδικού σταθμού της Σητείας. Θα μελετηθούν επίσης οι παράγοντες που επηρεάζουν τις διατροφικές τους επιλογές και θα αξιολογηθούν δείκτες της ανάπτυξή τους. Στην έρευνα αυτή συμμετείχαν συνολικά 37 παιδιά με μέσο όρο ηλικίας 3 ετών εκ των οποίων τα 16 ήταν κορίτσια και τα 21 αγόρια. Έγινε καταγραφή ανθρωπομετρικών χαρακτηριστικών βάρος και ύψος, καθώς και του διαιτολογίου του παιδικού σταθμού. Επίσης δόθηκαν στους κηδεμόνες τους ένα ερωτηματολόγιο που συμπεριλάμβανε βασικές ερωτήσεις προς ανάλυση και το ερωτηματολόγιο KIDMED. Το ποσοστό των αγοριών ήταν 56,8% ενώ των κοριτσιών ήταν 43,2%. Το βάρος των παιδιών κυμαίνεται από 12 κιλά και φτάνει έως τα 21 κιλά με μέσο όρο τα 16,5 κιλά και το ύψος τους από 0,88 cm και φτάνει το 1,15 cm και μέσο όρο τα 1,0181 cm. Ο μέσος όρος του ΔΜΣ των παιδιών είναι 16,97 kg/m2. Η κατανάλωση πρωινού των νηπίων ανερχόταν στο 100%, καθώς ίδιο ποσοστό υπήρχε και στην κατανάλωση δεκατιανού, μεσημεριανού και βραδινού ενώ η κατανάλωση απογευματινού καταγράφηκε στο 91,9%. Σύμφωνα με το KIDMED score, υπήρχε 0% χαμηλή ποιότητα διατροφής, 70,27% ποιότητα διατροφής και 29,73% υγιής ποιότητα διατροφής. Η παρακολούθηση τηλεόρασης κατά τη διάρκεια του φαγητού υπήρχε σε ποσοστό 59,5%. Επιπλέον, φάνηκε ότι το 48,6% των γονέων/κηδεμόνων φαίνεται να έχουν επιρροές για το διαιτολόγιο του νηπίου από τον παιδίατρό του, το 27,0% από την μητέρα τους, το 16,2% από φίλους και το υπόλοιπο 8,1% από την τηλεόραση και τα περιοδικά. Τέλος, παρατηρήθηκε ότι το 48,6% των παιδιών καταναλώνει γλυκά αρκετές φορές την εβδομάδα. Το οικογενειακό περιβάλλον, το σχολείο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης επηρεάζουν σημαντικά τις διατροφικές επιλογές των νηπίων και κατά συνέπεια την ανάπτυξή τους.el
heal.abstractThe purpose of the research is to collect information about the children's eating habits in Sitia's childcare facility. The factors influencing their dietary choices will also be studied and their development indicators assessed. A total of 37 children, with an average age of 3 years, of whom 16 were girls and 21 boys, participated in the survey. The anthropometric features of body weight and height, as well as the diet of the nursery, were recorded. Respondents also submitted questionnaires containing key questions for analysis and the KIDMED questionnaire. The boys were 56.8% while the girls were 43.2%. Children's weight ranges from 12 to 21 kilos with an average of 16.5 kilos and their height from 0.88 cm to 1.15 cm and an average of 1.0181 cm. The average BMI for children is 16.97 kg / m2. Children's breakfast consumption amounted to 100%, as the same amount was also used for the deira, lunch and dinner consumption, while the afternoon consumption was 91.9%. According to the KIDMED score, there was 0% low quality food, 70.27% quality food and 29.73% healthy food quality. Watching TV during the meal was 59.5%. In addition, it appears that 48.6% of parents / caregivers seem to have influences on the child's child's diet, 27.0% of their mother, 16.2% of friends, and the remaining 8.1% television and magazines. Finally, it was noted that 48.6% of children consume sweets several times a week. The family environment, school and the media significantly influence the nutritional choices of infants and, consequently, their development.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΟι διατροφικές συνήθειες νηπίων και οι παράγοντες που τις επηρεάζουν: Μελέτη σε παιδικό σταθμό της Σητείας.el
heal.titleInfant eating habits and the factors that affect them: Study at Sitia's daycare center.en
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordπαιδικός σταθμός, διατροφή, μεσογειακή διατροφή, παχυσαρκία, έρευνα, KIDMED, διατροφικές συνήθειεςel
heal.keywordkidengarden, diet, Mediterranean diet, obesity, research, KIDMED, food habitsen
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΣφακιανάκη, Ειρήνηel
heal.advisorNameΘαλασσινός, Νικόλαοςel
heal.advisorNameSfakianaki, Eirinien
heal.advisorNameThalassinos, Nikolaosen
heal.academicPublisherIDΤ.Ε.Ι. Κρήτηςel
heal.academicPublisherIDT.E.I. of Creteen
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής