Εμφάνιση απλής εγγραφής

The use of mixed compustion burners for greenhouses heating.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΘεοδωρακόπουλος, Αθανάσιοςel
dc.creatorTheodorakopoulos, Athanasiosen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:39:09Z
dc.date.available2016-03-15T12:39:09Z
dc.date.issued2008-2-29T14:43:16Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/924
dc.description.abstractΟ κλάδος των θερμοκηπίων στην Ελλάδα αποτελεί έναν από τους δυναμικότερους κλάδους της γεωργίας, παρόλο ότι ο μεγάλος όγκος των θερμοκηπίων τεχνολογικά βρίσκεται ακόμα σε χαμηλό επίπεδο. Τα θερμοκήπια χρησιμοποιούνται στην παραγωγή γεωργικών προϊόντων μέσω των οποίων ο άνθρωπος επεμβαίνει στην ρύθμιση πολλών παραγόντων του περιβάλλοντος που επιδρούν στην ανάπτυξη των φυτών. Με την καλύτερη ρύθμιση του περιβάλλοντος των φυτών η παραγωγή μπορεί: Να αυξηθεί ποσοτικά, λόγω βελτίωσης των συνθηκών του περιβάλλοντος, να προγραμματιστεί χρονικά και να σταλεί το αγροτικό προϊόν στην κατανάλωση, ανεξάρτητα από τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και να βελτιωθεί ποιοτικά μια και καλλιεργείται σε χώρο προστατευμένο από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Ειδικότερα με τη χρήση του θερμοκηπίου: I.Επιτυγχάνεται αποφυγή ζημιών στο παραγόμενο αγροτικό προϊόν, από αέρα, βροχή και χαλάζι, II.Ελέγχεται σε άριστα επίπεδα η ατμοσφαιρική και εδαφική υγρασία, η θερμοκρασία και η συγκέντρωση του διοξειδίου του άνθρακα στο άμεσο περιβάλλον ανάπτυξης του φυτού, και III.Μειώνονται αλλά δεν εξαλείφονται οι ζημιές από παθογόνα και έντομα μια και ο χώρος είναι άμεσα ελεγχόμενος από τον άνθρωπο. Η ακρίβεια όμως με την οποία ρυθμίζεται το περιβάλλον ανάπτυξης των φυτών στο θερμοκήπιο προσδιορίζεται από τη σωστή κατασκευή, τον κατάλληλο εξοπλισμό και την ικανότητα του καλλιεργητή να χειριστή και να κατανέμει τα διάφορα εφόδια.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίαςel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Biofloriculture and GreenHouse Crops Departmenten
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΧρήση καυστήρων μεικτής καύσης για τη θέρμανση θερμοκηπίων.el
dc.titleThe use of mixed compustion burners for greenhouses heating.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΘεοδωρακόπουλος, Αθανάσιοςel
heal.creatorNameTheodorakopoulos, Athanasiosen
heal.publicationDate2008-2-29T14:43:16Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/924
heal.abstractΟ κλάδος των θερμοκηπίων στην Ελλάδα αποτελεί έναν από τους δυναμικότερους κλάδους της γεωργίας, παρόλο ότι ο μεγάλος όγκος των θερμοκηπίων τεχνολογικά βρίσκεται ακόμα σε χαμηλό επίπεδο. Τα θερμοκήπια χρησιμοποιούνται στην παραγωγή γεωργικών προϊόντων μέσω των οποίων ο άνθρωπος επεμβαίνει στην ρύθμιση πολλών παραγόντων του περιβάλλοντος που επιδρούν στην ανάπτυξη των φυτών. Με την καλύτερη ρύθμιση του περιβάλλοντος των φυτών η παραγωγή μπορεί: Να αυξηθεί ποσοτικά, λόγω βελτίωσης των συνθηκών του περιβάλλοντος, να προγραμματιστεί χρονικά και να σταλεί το αγροτικό προϊόν στην κατανάλωση, ανεξάρτητα από τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και να βελτιωθεί ποιοτικά μια και καλλιεργείται σε χώρο προστατευμένο από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Ειδικότερα με τη χρήση του θερμοκηπίου: I.Επιτυγχάνεται αποφυγή ζημιών στο παραγόμενο αγροτικό προϊόν, από αέρα, βροχή και χαλάζι, II.Ελέγχεται σε άριστα επίπεδα η ατμοσφαιρική και εδαφική υγρασία, η θερμοκρασία και η συγκέντρωση του διοξειδίου του άνθρακα στο άμεσο περιβάλλον ανάπτυξης του φυτού, και III.Μειώνονται αλλά δεν εξαλείφονται οι ζημιές από παθογόνα και έντομα μια και ο χώρος είναι άμεσα ελεγχόμενος από τον άνθρωπο. Η ακρίβεια όμως με την οποία ρυθμίζεται το περιβάλλον ανάπτυξης των φυτών στο θερμοκήπιο προσδιορίζεται από τη σωστή κατασκευή, τον κατάλληλο εξοπλισμό και την ικανότητα του καλλιεργητή να χειριστή και να κατανέμει τα διάφορα εφόδια.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίαςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Biofloriculture and GreenHouse Crops Departmenten
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
heal.titleΧρήση καυστήρων μεικτής καύσης για τη θέρμανση θερμοκηπίων.el
heal.titleThe use of mixed compustion burners for greenhouses heating.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordκαυστήρας μεικτής καύσης, θέρμανση θερμοκηπίουel
heal.keywordmixed combustion burner, greenhouse heatingen
heal.advisorNameΣπανάκης, Γιάννηςel
heal.advisorNameSpanakis, Giannisen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)