Εμφάνιση απλής εγγραφής

Bioactive components of white vegetables & health benefits.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΤσιμπλούλη, Σοφίαel
dc.creatorTsimplouli, Sofiaen
dc.date.accessioned2020-04-03T08:49:45Z
dc.date.available2020-04-03T08:49:45Z
dc.date.issued2020-04-03
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/9323
dc.description.abstractΣκοπός της εργασίας ήταν η διερεύνηση της πρόσφατης βιβλιογραφίας για τα βιοδραστικά συστατικά των λευκών λαχανικών, καθώς και τα οφέλη τους στην ανθρώπινη υγεία, ώστε να γίνει κατανοητή η διατροφική τους αξία. Μέσα από τη βιβλιογραφική ανασκόπηση τονίστηκαν τα σημαντικότερα σημεία σχετικά με τα βιοδραστικά συστατικά των λευκών λαχανικών, καθώς και τα οφέλη τους στην ανθρώπινη υγεία, μελετώντας και αναλύοντας τη διεθνή βιβλιογραφία και αρθρογραφία των τελευταίων 15 ετών. Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, τα λευκά λαχανικά (σκόρδο, λευκό κρεμμύδι, μανιτάρια, λευκές πατάτες, κουνουπίδι), έχουν σημαντική βιοδραστικότητα. Η κατανάλωση λευκών λαχανικών δρα προστατευτικά στις χρόνιες παθήσεις, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, ο καρκίνος, η καρδιαγγειακή νόσος και η οστεοπόρωση.el
dc.description.abstractThe purpose of the thesis was the investigation of the recent literature on the bioactive components of white vegetables, as well as their benefits to human health, in order to understand their nutritional value. The literature review highlighted the main points about the bioactive ingredients of white vegetables, as well as their benefits to human health, by studying and analyzing international literature and journalism of the last 15 years. According to the literature, the white vegetables (garlic, white onion, mushrooms, white potatoes, cauliflower), have significant bioactivity. Consumption of white vegetable acts as a protector factor on chronic diseases such as obesity, diabetes, cancer, cardiovascular disease and osteoporosis.en
dc.languageΕλληνικάel
dc.languageGreeken
dc.publisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherΗ.Μ.U, School of Health Sciences (SHS), Nutrition and Dietetics Sciences Dept.en
dc.titleΒιοδραστικά συστατικά λευκών λαχανικών & οφέλη στην υγεία.el
dc.titleBioactive components of white vegetables & health benefits.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΤσιμπλούλη, Σοφίαel
heal.creatorNameTsimplouli, Sofiaen
heal.publicationDate2020-04-03
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/9323
heal.abstractΣκοπός της εργασίας ήταν η διερεύνηση της πρόσφατης βιβλιογραφίας για τα βιοδραστικά συστατικά των λευκών λαχανικών, καθώς και τα οφέλη τους στην ανθρώπινη υγεία, ώστε να γίνει κατανοητή η διατροφική τους αξία. Μέσα από τη βιβλιογραφική ανασκόπηση τονίστηκαν τα σημαντικότερα σημεία σχετικά με τα βιοδραστικά συστατικά των λευκών λαχανικών, καθώς και τα οφέλη τους στην ανθρώπινη υγεία, μελετώντας και αναλύοντας τη διεθνή βιβλιογραφία και αρθρογραφία των τελευταίων 15 ετών. Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, τα λευκά λαχανικά (σκόρδο, λευκό κρεμμύδι, μανιτάρια, λευκές πατάτες, κουνουπίδι), έχουν σημαντική βιοδραστικότητα. Η κατανάλωση λευκών λαχανικών δρα προστατευτικά στις χρόνιες παθήσεις, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, ο καρκίνος, η καρδιαγγειακή νόσος και η οστεοπόρωση.el
heal.abstractThe purpose of the thesis was the investigation of the recent literature on the bioactive components of white vegetables, as well as their benefits to human health, in order to understand their nutritional value. The literature review highlighted the main points about the bioactive ingredients of white vegetables, as well as their benefits to human health, by studying and analyzing international literature and journalism of the last 15 years. According to the literature, the white vegetables (garlic, white onion, mushrooms, white potatoes, cauliflower), have significant bioactivity. Consumption of white vegetable acts as a protector factor on chronic diseases such as obesity, diabetes, cancer, cardiovascular disease and osteoporosis.en
heal.languageΕλληνικάel
heal.languageGreeken
heal.academicPublisherΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherΗ.Μ.U, School of Health Sciences (SHS), Nutrition and Dietetics Sciences Dept.en
heal.titleΒιοδραστικά συστατικά λευκών λαχανικών & οφέλη στην υγεία.el
heal.titleBioactive components of white vegetables & health benefits.en
heal.typeΠτυχιακή Εργασίαel
heal.typeBachelor thesisen
heal.keywordσκόρδο, λευκό κρεμμύδι, μανιτάρια, λευκές πατάτες, κουνουπίδι, διατροφική αξία.el
heal.keywordgarlic, white onion, mushrooms, white potatoes, cauliflower, nutritional value.en
heal.accessfreeel
heal.advisorNameΣπυριδάκη, Ασπασίαel
heal.advisorNameSpyridaki, Aspasiaen
heal.academicPublisherIDΤ.Ε.Ι. Κρήτηςel
heal.academicPublisherIDT.E.I. of Creteen
heal.fullTextAvailabilitytrueel
tcd.distinguishedfalseel
tcd.surveyfalseel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής