Διάχυση καινοτόμων προϊόντων στον κατασκευαστικό κλάδο.
Diffusion of innovative products in the construction industry.
Προβολή/ Άνοιγμα
Ημερομηνία
2020-04-09Συγγραφέας
Πετεινάκης, Ισίδωρος
Peteinakis, Isidoros
Μεταδεδομένα
Εμφάνιση πλήρους εγγραφήςΕπιτομή
Η συγκεκριμένη έρευνα έχει ως στόχο να εξετάσει τη διαδικασία επιλογής καινοτόμων,
ενεργειακά αποδοτικών τεχνολογιών, μέσα από την εμπειρία και τις απόψεις των
ενδιαφερομένων μερών, στην κατασκευή κτιρίων που δεν προορίζονται για κατοικίες. Αρχικά,
γίνεται ανάλυση του ενεργειακού συστήματος σε παγκόσμιο επίπεδο. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται
στη συμμετοχή του τριτογενούς τομέα στην ενεργειακή κατανάλωση, για το σύνολο της χώρας
και ξεχωριστά για την Κρήτη. Στη συνέχεια, γίνεται ανασκόπηση της διεθνούς βιβλιογραφίας
σχετικά με τους παράγοντες που διευκολύνουν ή περιορίζουν την εφαρμογή ενεργειακά
αποδοτικών τεχνολογιών. Τέλος, διεξάγεται ποιοτική έρευνα μέσω συνεντεύξεων για την
καταγραφή των αντιληπτών παραγόντων επηρεασμού της διάχυσης ενεργειακά αποδοτικών
τεχνολογιών, των εμποδίων, των πλεονεκτημάτων αλλά και διάφορων προτάσεων για τη
περαιτέρω διείσδυση των τεχνολογιών αυτών στον τριτογενή τομέα. This research aims to examine the process of selecting innovative, energy-efficient technologies,
through the experience and views of stakeholders, in the construction of non-residential
buildings. Initially, an analysis of the energy system at a global level is conducted. Particular
reference is made to the participation of the tertiary sector in energy consumption, for the whole
country and separately for Crete. Then an overview of the international literature on the factors
that facilitate or restrict the application of energy-efficient technologies is reviewed. Finally,
qualitative research is conducted through interviews to capture perceived factors influencing the
diffusion of energy efficient technologies, barriers, advantages and various proposals for further
penetration of these technologies in the tertiary sector.
Συλλογές
Οι παρακάτω άδειες σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο:
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την λειτουργία του.
Συνέχεια
Περισσότερες πληροφορίες