Συγκριτική αξιολόγηση καθαρών σειρών και f1 υβριδίων αγγουριού για ανθεκτικότητα στο ωίδιο με διαφορετικές μεθόδους ανάπτυξης της ασθένειας.
Comparative evaluation of inbred lines and hybrids f1 cucumber for resistance to mildew with different methods of developing the disease.
Dublin Core metadata
dc.creator | Μπλέτσου, Αργυρώ | el |
dc.creator | Mpletsou, Argiro | en |
dc.date.accessioned | 2016-03-15T12:39:46Z | |
dc.date.available | 2016-03-15T12:39:46Z | |
dc.date.issued | 2011-02-17T12:55:47Z | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/20.500.12688/958 | |
dc.description.abstract | Τα τελευταία χρόνια είναι επιτακτική η ανάγκη για την εφαρμογή καλλιεργητικών μεθόδων φιλικών προς το περιβάλλον. Μια τέτοια μέθοδος είναι η καλλιέργεια φυτών που παρουσιάζουν ανθεκτικότητα σε κάποια ασθένεια. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται σημαντικά η χρήση φυτοφαρμάκων. Οπότε όχι μόνο προστατεύεται το περιβάλλον από την αλόγιστη χρήση, αλλά ταυτόχρονα μειώνεται και το κόστος της καλλιέργειας, γεγονός σημαντικό για τον παραγωγό. Η καλλιέργεια ανθεκτικών ποικιλιών έχει εξαπλωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και συνεχώς κερδίζει έδαφος έναντι των συμβατικών καλλιεργειών. Το πείραμα που περιγράφεται στην παρούσα πτυχιακή, εκτελέστηκε στο αγρόκτημα του ΑΤΕΙ Ηρακλείου. Σκοπός του πειράματος είναι η αξιολόγηση καθαρών σειρών και F1 υβριδίων αγγουριού για την ανθεκτικότητά τους στο ωίδιο. Διήρκησε τρεις μήνες περίπου κατά τη διάρκεια των οποίων αξιολογήθηκαν φυτά με δύο διαφορετικές μεθόδους. Κατά τη πρώτη μέθοδο αξιολογήθηκαν τα φυτά στο θερμοκήπιο μετά την τεχνητή μόλυνσή τους με το ωίδιο. Ενώ κατά τη δεύτερη φάση του πειράματος έγινε αξιολόγηση της ανθεκτικότητας των φυτών με την μέθοδο των ροδελών στο εργαστήριο, κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες. | el |
dc.language | el | |
dc.publisher | Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας | el |
dc.publisher | Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων | el |
dc.publisher | T.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Biofloriculture and GreenHouse Crops Department | en |
dc.publisher | T.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agriculture | en |
dc.rights | Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0) | |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/ | |
dc.title | Συγκριτική αξιολόγηση καθαρών σειρών και f1 υβριδίων αγγουριού για ανθεκτικότητα στο ωίδιο με διαφορετικές μεθόδους ανάπτυξης της ασθένειας. | el |
dc.title | Comparative evaluation of inbred lines and hybrids f1 cucumber for resistance to mildew with different methods of developing the disease. | en |
healMeta
heal.creatorName | Μπλέτσου, Αργυρώ | el |
heal.creatorName | Mpletsou, Argiro | en |
heal.publicationDate | 2011-02-17T12:55:47Z | |
heal.identifier.primary | http://hdl.handle.net/20.500.12688/958 | |
heal.abstract | Τα τελευταία χρόνια είναι επιτακτική η ανάγκη για την εφαρμογή καλλιεργητικών μεθόδων φιλικών προς το περιβάλλον. Μια τέτοια μέθοδος είναι η καλλιέργεια φυτών που παρουσιάζουν ανθεκτικότητα σε κάποια ασθένεια. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται σημαντικά η χρήση φυτοφαρμάκων. Οπότε όχι μόνο προστατεύεται το περιβάλλον από την αλόγιστη χρήση, αλλά ταυτόχρονα μειώνεται και το κόστος της καλλιέργειας, γεγονός σημαντικό για τον παραγωγό. Η καλλιέργεια ανθεκτικών ποικιλιών έχει εξαπλωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και συνεχώς κερδίζει έδαφος έναντι των συμβατικών καλλιεργειών. Το πείραμα που περιγράφεται στην παρούσα πτυχιακή, εκτελέστηκε στο αγρόκτημα του ΑΤΕΙ Ηρακλείου. Σκοπός του πειράματος είναι η αξιολόγηση καθαρών σειρών και F1 υβριδίων αγγουριού για την ανθεκτικότητά τους στο ωίδιο. Διήρκησε τρεις μήνες περίπου κατά τη διάρκεια των οποίων αξιολογήθηκαν φυτά με δύο διαφορετικές μεθόδους. Κατά τη πρώτη μέθοδο αξιολογήθηκαν τα φυτά στο θερμοκήπιο μετά την τεχνητή μόλυνσή τους με το ωίδιο. Ενώ κατά τη δεύτερη φάση του πειράματος έγινε αξιολόγηση της ανθεκτικότητας των φυτών με την μέθοδο των ροδελών στο εργαστήριο, κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες. | el |
heal.language | el | |
heal.academicPublisher | Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας | el |
heal.academicPublisher | Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων | el |
heal.academicPublisher | T.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Biofloriculture and GreenHouse Crops Department | en |
heal.academicPublisher | T.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agriculture | en |
heal.title | Συγκριτική αξιολόγηση καθαρών σειρών και f1 υβριδίων αγγουριού για ανθεκτικότητα στο ωίδιο με διαφορετικές μεθόδους ανάπτυξης της ασθένειας. | el |
heal.title | Comparative evaluation of inbred lines and hybrids f1 cucumber for resistance to mildew with different methods of developing the disease. | en |
heal.type | bachelorThesis | |
heal.advisorName | Φανουράκης, Νικόλαος | el |
heal.advisorName | Fanourakis, Nikolaos | en |
heal.academicPublisherID | teicrete | |
heal.fullTextAvailability | true | |
tcd.distinguished | false | |
tcd.survey | false |