Εμφάνιση απλής εγγραφής

Dietetic confrontation of disease of laryngeal cancer.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΚριαράς, Νικόλαοςel
dc.creatorKriaras, Nikolaosen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:19:26Z
dc.date.available2016-03-15T12:19:26Z
dc.date.issued2010-10-22T12:07:38Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/95
dc.description.abstractΗ παρούσα πτυχιακή, σχεδιάστηκε και εκπονήθηκε με σκοπό την μελέτη και αναγνώριση της ανατομίας και φυσιολογίας του λάρυγγα, τον ενδελεχή έλεγχο στην νόσο του καρκίνου του λάρυγγα και την αντιμετώπιση της δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην διαιτητική αντιμετώπιση. Ο καρκίνος του λάρυγγα είναι μια σοβαρή ασθένεια που απειλεί τη ζωή για την οποία όμως υπάρχει μια αποτελεσματική πρόληψη. Οι περισσότερες περιπτώσεις καρκίνου του λάρυγγα όπως επίσης και το 90% των καρκίνων της κεφαλής και του λαιμού, οφείλονται σε γνωστούς παράγοντες που προκαλούν καρκίνο. Για το λόγο αυτό, η πρόληψη είναι δυνατή χάρις σε μια αλλαγή του τρόπου ζωής που στόχο έχει την αποφυγή της έκθεσης στους νοσηρούς καρκινογόνους παράγοντες. Τα συχνότερα σημεία και συμπτώματα του καρκίνου του λάρυγγα, είναι τα εξής: •Επίμονη βραχνάδα της φωνής που εγκαθίσταται προοδευτικά •Δυσκολία στην κατάποση •Επίμονος πόνος στο λαιμό ή πόνος που εκδηλώνεται κατά την κατάποση •Πόνος στο αυτί •Εμφάνιση μάζας στο λαιμό •Αλλαγές στη φωνή. Η παρούσα πτυχιακή εργασία, δίνει ιδιαίτερη βάση στην διατροφική αντιμετώπιση του καρκίνου του λάρυγγα. Η διατροφική αντιμετώπιση, σε ασθενείς με καρκίνο του λάρυγγα, εξάγεται με βάση την ορθή σύνταξη των ποσοστών σε μακροθρεπτικά και μικροθρεπτικά συστατικά. Πιο συγκεκριμένα, συντάσσονται τα εξής: • Διατροφικές ανάγκες σε πρωτεΐνες για ασθενείς με καρκίνο. • Διατροφικές ανάγκες σε υγρά για ασθενείς με καρκίνο. Στον σχεδιασμό της διατροφικής αντιμετώπισης στην κατηγορία των μικροθρεπτικών συστατικών, δίδεται βάση το τι επηρεάζεται από το είδος του καρκίνου. Στην παρούσα πτυχιακή εργασία, για τον καρκίνο του λάρυγγα, θα ελεγχθούν τα μικροθρεπτικά συστατικά τα οποία απορροφούνται όσο το δυνατόν λιγότερο και όσα επηρεάζονται από την συγκεκριμένη ασθένεια. Τέλος, στην διατροφική αντιμετώπιση των ασθενών με καρκίνο του λάρυγγα θα δοθεί βάση στην παρουσία ορισμένων ειδικών ιατρικών προϊόντων – σκευασμάτων, τα οποία δίδονται στους νοσηλευόμενους ασθενείς για την ποιοτική αντιμετώπιση των διαφόρων συμπτωμάτων της ασθένειας.el
dc.description.abstractThis work was written and worked out aiming at the study and recognition of anatomy and physiology of larynx, the regular control in the illness of cancer of larynx and her confrontation giving particular weight in the dietetic confrontation. The cancer of larynx is a serious illness that threatens the life for which however exists an effective prevention. Most cases of cancer of larynx as also and the 90% of cancers of head and neck are owed in known factors that cause cancer. For this reason, the prevention is possible thanks to a change of way of life that objective has the evasion of report in the morbid cancer-causing factors. The more frequent points and symptoms of cancer of larynx are following: •Insistence hoarseness of voice that is installed progressively •Difficulty in the ingestion •Insistent pain in the neck or pain that is expressed at the ingestion •Pain in the ear •Appearance of mass in the neck •Changes in the voice. The present final work, gives particular base in the alimentary confrontation of cancer of larynx. The alimentary confrontation, in patients with cancer of larynx, is exported with base equitable syntax of percentages in macronutrients and micronutrients components. More concretely, are drawn up the followings: • Alimentary needs in proteins for patients with cancer. • Alimentary needs in liquids for patients with cancer. In the planning of alimentary confrontation in the category of micronutrients components, is given base what is influenced by the type of cancer. In the present final work, for the cancer of larynx, will be checked the micronutrients components which be absorbed as much as possible least and that are influenced by the particular illness. Finally, in the alimentary confrontation of patients with cancer of larynx will be given base in the presence of certain special medical products - preparation, which is given in their in-patient patients for the qualitative confrontation of various symptoms of illness.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΔιαιτητική αντιμετώπιση της νόσου του καρκίνου του λάρυγγα.el
dc.titleDietetic confrontation of disease of laryngeal cancer.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΚριαράς, Νικόλαοςel
heal.creatorNameKriaras, Nikolaosen
heal.publicationDate2010-10-22T12:07:38Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/95
heal.abstractΗ παρούσα πτυχιακή, σχεδιάστηκε και εκπονήθηκε με σκοπό την μελέτη και αναγνώριση της ανατομίας και φυσιολογίας του λάρυγγα, τον ενδελεχή έλεγχο στην νόσο του καρκίνου του λάρυγγα και την αντιμετώπιση της δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην διαιτητική αντιμετώπιση. Ο καρκίνος του λάρυγγα είναι μια σοβαρή ασθένεια που απειλεί τη ζωή για την οποία όμως υπάρχει μια αποτελεσματική πρόληψη. Οι περισσότερες περιπτώσεις καρκίνου του λάρυγγα όπως επίσης και το 90% των καρκίνων της κεφαλής και του λαιμού, οφείλονται σε γνωστούς παράγοντες που προκαλούν καρκίνο. Για το λόγο αυτό, η πρόληψη είναι δυνατή χάρις σε μια αλλαγή του τρόπου ζωής που στόχο έχει την αποφυγή της έκθεσης στους νοσηρούς καρκινογόνους παράγοντες. Τα συχνότερα σημεία και συμπτώματα του καρκίνου του λάρυγγα, είναι τα εξής: •Επίμονη βραχνάδα της φωνής που εγκαθίσταται προοδευτικά •Δυσκολία στην κατάποση •Επίμονος πόνος στο λαιμό ή πόνος που εκδηλώνεται κατά την κατάποση •Πόνος στο αυτί •Εμφάνιση μάζας στο λαιμό •Αλλαγές στη φωνή. Η παρούσα πτυχιακή εργασία, δίνει ιδιαίτερη βάση στην διατροφική αντιμετώπιση του καρκίνου του λάρυγγα. Η διατροφική αντιμετώπιση, σε ασθενείς με καρκίνο του λάρυγγα, εξάγεται με βάση την ορθή σύνταξη των ποσοστών σε μακροθρεπτικά και μικροθρεπτικά συστατικά. Πιο συγκεκριμένα, συντάσσονται τα εξής: • Διατροφικές ανάγκες σε πρωτεΐνες για ασθενείς με καρκίνο. • Διατροφικές ανάγκες σε υγρά για ασθενείς με καρκίνο. Στον σχεδιασμό της διατροφικής αντιμετώπισης στην κατηγορία των μικροθρεπτικών συστατικών, δίδεται βάση το τι επηρεάζεται από το είδος του καρκίνου. Στην παρούσα πτυχιακή εργασία, για τον καρκίνο του λάρυγγα, θα ελεγχθούν τα μικροθρεπτικά συστατικά τα οποία απορροφούνται όσο το δυνατόν λιγότερο και όσα επηρεάζονται από την συγκεκριμένη ασθένεια. Τέλος, στην διατροφική αντιμετώπιση των ασθενών με καρκίνο του λάρυγγα θα δοθεί βάση στην παρουσία ορισμένων ειδικών ιατρικών προϊόντων – σκευασμάτων, τα οποία δίδονται στους νοσηλευόμενους ασθενείς για την ποιοτική αντιμετώπιση των διαφόρων συμπτωμάτων της ασθένειας.el
heal.abstractThis work was written and worked out aiming at the study and recognition of anatomy and physiology of larynx, the regular control in the illness of cancer of larynx and her confrontation giving particular weight in the dietetic confrontation. The cancer of larynx is a serious illness that threatens the life for which however exists an effective prevention. Most cases of cancer of larynx as also and the 90% of cancers of head and neck are owed in known factors that cause cancer. For this reason, the prevention is possible thanks to a change of way of life that objective has the evasion of report in the morbid cancer-causing factors. The more frequent points and symptoms of cancer of larynx are following: •Insistence hoarseness of voice that is installed progressively •Difficulty in the ingestion •Insistent pain in the neck or pain that is expressed at the ingestion •Pain in the ear •Appearance of mass in the neck •Changes in the voice. The present final work, gives particular base in the alimentary confrontation of cancer of larynx. The alimentary confrontation, in patients with cancer of larynx, is exported with base equitable syntax of percentages in macronutrients and micronutrients components. More concretely, are drawn up the followings: • Alimentary needs in proteins for patients with cancer. • Alimentary needs in liquids for patients with cancer. In the planning of alimentary confrontation in the category of micronutrients components, is given base what is influenced by the type of cancer. In the present final work, for the cancer of larynx, will be checked the micronutrients components which be absorbed as much as possible least and that are influenced by the particular illness. Finally, in the alimentary confrontation of patients with cancer of larynx will be given base in the presence of certain special medical products - preparation, which is given in their in-patient patients for the qualitative confrontation of various symptoms of illness.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΔιαιτητική αντιμετώπιση της νόσου του καρκίνου του λάρυγγα.el
heal.titleDietetic confrontation of disease of laryngeal cancer.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordκαρκίνος λάρυγγα, διαιτητική αντιμετώπιση, διατροφήel
heal.keywordlaryngeal cancer, nutrition, dietary treatmenten
heal.advisorNameΣταίκος, Νικηφόροςel
heal.advisorNameStaikos, Nikiforosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)