Αποτελέσματα 1-20 από 9874

  • Η χρήση καινοτόμων εργαλείων στρατηγικής διοίκησης στις τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΣΕΔΟ), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού
    Συγγραφείς: Tσιχλάκη, Ειρήνη-Χρυσοβαλάντη; Χαστάς, Ιωάννης
    Επιβλέπων καθηγητής: Καθαράκης, Μιχαήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-06-18
    Στα σημερινά πολύ ταραχώδη επιχειρηματικά περιβάλλοντα με τον υψηλό βαθμό αβεβαιότητας, επιβίωσης και ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) που βασίζονται στην τεχνολογία έχει γίνει αναπόφευκτη πρόκληση για τους ...
  • Οι αλλαγές που επήλθαν στη φορολογία των φυσικών και νομικών προσώπων κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και οι επιπτώσεις τους.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΕΔΟ), ΔΠΜΣ Λογιστική και Ελεγκτική
    Συγγραφείς: Σκλάβου, Μαρίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Γκίνογλου, Δημήτριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-06-18
    Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ελληνικό Κράτος με δραματικές επιπτώσεις στην Ελληνική Οικονομία και κατά συνέπεια και στο κοινωνικό σύνολο, είναι η φοροδιαφυγή. Σύμφωνα με μελέτες από τη διεθνή ...
  • Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και φοροδιαφυγή.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΕΔΟ), ΔΠΜΣ Λογιστική και Ελεγκτική
    Συγγραφείς: Κουρκούτη, Σπυριδούλα
    Επιβλέπων καθηγητής: Σαμαρά, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-06-18
    Το φαινόμενο της νομιμοποίησης των εσόδων που προέρχονται από παράνομες και εγκληματικές δραστηριότητες, οι οποίες εμπίπτουν στη σφαίρα της παραοικονομίας, δεν αποτελεί αποκλειστικό φαινόμενο των καιρών μας. Ωστόσο, οι ...
  • Ποικιλίες Κυπριακού οίνου με ιδιαίτερη έμφαση στον τοπικό οίνο Κουμανταρία. - Ποιότητα-Παραγωγή-Εμπόριο.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ξενοφώντος, Κατερίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσικαλάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-06-18
    Η πτυχιακή αυτή περιγράφει την ιστορία του κρασιού στην Κύπρο και την παράδοση που το ακολουθεί μέχρι και σήμερα. Παρουσιάζονται οι γηγενείς ποικιλίες αμπέλου του νησιού, όπου δύο από αυτές ενώνονται για να δημιουργήσουν ...
  • Επίδραση των φυσικοχημικών ιδιοτήτων των φυτικών ινών στα συμπτώματα των λειτουργικών διαταραχών του κατώτερου γαστρεντερικού: βιβλιογραφική ανασκόπηση.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Στάμου, Αικατερίνη; Χατζοπούλου, Γεωργία Ελένη
    Επιβλέπων καθηγητής: Παφίλη, Ζωή
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-06-18
    Το κοινό σημείο των ορισμών που έχουν αποδοθεί στις φυτικές ίνες από το 1953 έως σήμερα, είναι ότι αποτελούν πολυμερή υδατανθράκων που δεν πέτονται ούτε απορροφώντας από το λεπτό έντερο. Πιο πρόσφατα, το 2016 ο FDA ορίζει ...
  • Χορήγηση συµπληρωµάτων σιδήρου, ασβεστίου, µαγνησίου και καλίου στους αθλητές. Είναι τελικά απαραίτητη ή όχι;

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Νικολοπούλου, Σταµατίνα; Στόκα, Παρασκευή
    Επιβλέπων καθηγητής: Βενιαµάκης, Ελευθέριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-06-18
    Η ζήτηση στη βιοµηχανία των συµπληρωµάτων διατροφής φαίνεται πως έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα στους αθλητές, οι οποίοι έχουν αυξηµένες ανάγκες και επιδιώκουν τη βέλτιστη κατάσταση ευρωστίας ...
  • Τροφές που εμπλέκονται στην καρκινογένεση και η διαιτητική διαχείριση αυτών.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αργυροκαστρίτη, Φωτεινή Μαρία; Κατσιοπούλου, Ευδοκία
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη; Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-06-17
    Στην εποχή μας η ανησυχία για την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφών που καταναλώνει ο άνθρωπος είναι μεγάλη, καθώς οι διαιτητικές συνήθειες φαίνεται να αποτελούν το 30-40% των παραγόντων για την ανάπτυξη του καρκίνου. ...
  • Αιτιολογία παχυσαρκίας και συμμόρφωση στη Μεσογειακού τύπου διατροφή: Διερεύνηση μέσω ερωτηματολογίων.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Δημουλά, Παρασκευή; Δουμάνη, Σταματίνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-06-17
    Πρώτον, η καταγραφή διαφόρων χαρακτηριστικών και η συσχέτισή τους με την παχυσαρκία, ούτως ώστε να εκτιμηθούν τα αίτια που συμβάλλουν σε αυτήν. Δεύτερον, η εκτίμηση – με τη χρήση του Mediterranean Diet Score – του βαθμού ...
  • Διατροφικές συνήθειες και σύσταση σώματος φοιτητών του Τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας ΕΛΜΕΠΑ.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Λορέντζου, Αγγελική; Πανταζάρα, Σάρρα; Παπαδάκη, Νίκη; Pantazara, Sarra; Papadaki, Niki
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-06-17
    Η φοιτητική ζωή αποτελεί αναμφίβολα μια μεγάλη αλλαγή στον τρόπο ζωής και στις συνήθειες των νέων. Η απομάκρυνση από την οικογενειακή εστία και η έλλειψη προγράμματος μπορεί να οδηγήσουν τους φοιτητές σε μια ανεπαρκή ...
  • Η σπατάλη τροφίμων και οι στόχοι για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κούρτελλος, Γιάννης; Χυσόλι, Φιόνα
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσικαλάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-06-01
    Η σπατάλη τροφίμων και το φαινόμενο της απώλειας τροφίμων αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα με ποικίλες επιπτώσεις. Η σπατάλη τροφίμων αποτελεί μία πολύπλοκη κατάσταση που επηρεάζει όλους τους τομείς της αλυσίδας εφοδιασμού ...
  • Οσίες με αναβολική δράση και η επίδρασή τους στην υγεία.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ευσταθίου, Μάριος; Παναγιωτίδου, Σεβαστή
    Επιβλέπων καθηγητής: Τσαγκαράκης, Κωνσταντίνος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-06-01
    Η κατάκτηση δόξας, φήμης και η απόκτηση υλικών κερδών ως συνέπειες του πρωταθλητισμού, θεωρούνται τα τελευταία χρόνια συνώνυμο της χρήσης αναβολικών ουσιών. Η χρήση από τους αθλητές είτε εκούσια είτε ακούσια απαγορευμένων ...
  • Αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες και στη σύσταση σώματος αθλητών καράτε πριν και μετά τον αγώνα, προκειμένου να επιτευχθεί η κατηγορία στόχος.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ψαρρά, Αικατερίνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Βενιαμάκης, Ελευθέριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-06-01
    Οι αθλητές καράτε προκαλούν βίαιη απώλεια βάρους πριν τους αγώνες, προκειμένου προκειμένου να πετύχουν την κατηγορία που επιθυμούν. Στην έρευνα αυτή, σκοπός είναι να είναι να παρατηρηθεί η αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες ...
  • Κριτήρια επιλογής τροφίμων και Μεσογειακή Διατροφή.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κουζάλη, Δήμητρα; Πυλαρινού, Αικατερίνη Ιωάννα; Σαμαρτζή, Αικατερίνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-06-01
    Ο σκοπός της παρούσης πτυχιακής εργασίας είναι η διερεύνηση των παραγόντων που καθορίζουν τις διατροφικές επιλογές των ανθρώπων και του βαθμού συμμόρφωσης στη μεσογειακή διατροφή ανάλογα με ορισμένα δημογραφικά χαρακτηριστικά. ...
  • Διατροφικές συνήθειες μαθητών Στ΄ δημοτικού σε δυο διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας (Κομοτηνή- Χανιά).

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αρμεντζίδου, Ειρήνη; Πολυχρονάκη, Δέσποινα
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-05-27
    Τα τελευταία χρόνια, το ενδιαφέρον για την υιοθέτηση ενός υγιεινού προτύπου διατροφής έχει αυξηθεί σημαντικά. Είναι γνωστό ότι οι διατροφικές συνήθειες αλλά και οι διατροφικές γνώσεις που παρατηρούνται κατά την παιδική και ...
  • Προτίμηση και συμπεριφορά του καταναλωτή προς τα βιολογικά τρόφιμα και παράγοντες που επηρεάζουν την αγορά αυτών.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κιοσελάκη, Ελένη; Μαυραντωνάκη, Φωτεινή
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-05-27
    Η δημοτικότητα των βιολογικών προϊόντων αυξάνεται, καθώς γίνονται γνωστά τα οφέλη που παρέχουν στην υγεία, το περιβάλλον, τα ζώα, την ασφάλεια τροφίμων και την τοπική οικονομία. Κάποιοι από τους παράγοντες που εμποδίζουν ...
  • Βαθμός προσκόλλησης στη Μεσογειακή́ διατροφή και εντερική υγεία φοιτητών του Τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γέρου, Μιχαέλλα; Μόνα, Μαρία; Φαραγγιτάκη, Φωτεινή Ιωάννα
    Επιβλέπων καθηγητής: Ανδρουλάκη, Καλλιόπη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-05-27
    Το γαστρεντερικό ή πεπτικό σύστημα αποτελείται από τον γαστρεντερικό σωλήνα που εκτείνεται από τη στοματική κοιλότητα έως το παχύ έντερο, το πάγκρεας, το ήπαρ και τη χοληδόχο κύστη και είναι υπεύθυνο για την τέλεση της ...
  • Ποσοστό αφυδάτωσης και ενεργειακή πρόσληψη ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών ανάλογα με την θέση και τις περιβαλλοντικές συνθήκες κατά την διάρκεια αγώνα και προπόνη- σης.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ποτήρη, Βαρβάρα; Τριανταφυλλάκη, Φωτεινή
    Επιβλέπων καθηγητής: Βενιαμάκης, Ελευθέριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-05-27
    Το ποδόσφαιρο θεωρείται ένα από τα πιο απαιτητικά σε ενέργεια αθλήματα. Η διαλειμματικού τύπου φυσική δραστηριότητα που το χαρακτηρίζει αποστραγγίζει τα αποθεματα γλυκογόνου στο σώμα καθώς και τα επίπεδα υγρών μέσω ...
  • Επίδραση δύο διαφορετικών ουσιών (καφεΐνης, κρεατίνης) στα υγρά του σώματος έπειτα από μέτρια αφυδάτωση (2%) που προκλήθηκε λόγω άσκησης σε αθλούμενες γυναίκες.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Καρκούλια, Δέσποινα
    Επιβλέπων καθηγητής: Βενιαμάκης, Ελευθέριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-05-27
    Η κατάλληλη ενυδάτωση του οργανισμού αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία και την ευεξία. Έχει αποδειχθεί ότι μια ελάχιστη απώλεια υγρών συνδέεται με μείωση φυσικών και γνωστικών επιδόσεων. Ένα μεγάλο πλήθος μελετών ...
  • Ο ρόλος του ηλεκτρονικού μάρκετινγκ στην ανάπτυξη των ξενοδοχειακών μονάδων της Κρήτης.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΣΕΔΟ), Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας
    Συγγραφείς: Σχοιναράκη, Ελένη
    Επιβλέπων καθηγητής: Περονικολής, Μιχαήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-05-26
    Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας ήταν η διερεύνηση του ρόλου του ηλεκτρονικού μάρκετινγκ στην ανάπτυξη των ξενοδοχειακών μονάδων της περιοχής της Κρήτης. Αρχικά πραγματοποιήθηκε η εννοιολογική προσέγγιση του τουρισμού ...
  • Εξαγορές και συγχωνεύσεις ελληνικών επιχειρήσεων.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΣΕΔΟ), Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας
    Συγγραφείς: Ζούλιας, Θεόδωρος
    Επιβλέπων καθηγητής: Πετράκης, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-05-25
    Το κύριο αντικείμενο της πτυχιακής εργασίας βασίζεται στις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις ελληνικών επιχειρήσεων. Βασικός σκοπός είναι να μελετηθούν διάφορες σχέσεις που αναφέρονται στις Ε&Σ με χρήση θεωρητικών εργαλείων ...