Πλοήγηση ανά Λέξεις κλειδιά "nutrition"
Αποτελέσματα 61-80 από 169
-
Διατροφογενετική και παχυσαρκία (με έμφαση στην παιδική παχυσαρκία)
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-06-01Πολλές ασθένειες και διαταραχές σχετίζονται με την κακή διατροφή με την έννοια της έλλειψης σημαντικών θρεπτικών συστατικών, της ανισσόροπης κατανάλωσης μακροθρεπτικών συστατικών, ή ακόμα και τις τοξικές συγκεντρώσεις ... -
Διαφορές στην κατανάλωση, πληθυσμιακές εκτιμήσεις και διατροφικές προτιμήσεις σε είδη γαστερόποδων.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 21-02-2012Η παρούσα πτυχιακή εργασία εκπονήθηκε σε περιοχή του αγροκτήματος του ΤΕΙ Ηρακλείου, καθώς και στο ερευνητικό εργαστήριο Οικολογίας, όπου και είχαν τοποθετηθεί τα δοχεία εκτροφής γαστερόποδων, συγκεκριμένα τριών ειδών ... -
Διερεύνηση της ψυχογενούς βουλιμίας στις γυναίκες κατά την περίοδο της εφηβείας- μέσης ηλικίας.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π), Τμήμα Νοσηλευτικής
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008Αναφορικά με το τι μπορεί να γίνει προκειμένου να προληφθούν περιπτώσεις βουλιμίας αλλά και για να αντιμετωπισθούν οι ήδη υπάρχουσες, θα λέγαμε ότι χρειάζεται να υπάρξει ενημέρωση γύρω από το θέμα. Η διατροφική εκπαίδευση ... -
Διερεύνηση του επιπέδου της ποιότητας ζωής ασθενών με ρευματικά νοσήματα στην περιοχή του νοτίου Αιγαίου.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Νοσηλευτικής
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-04-30Εισαγωγή: Ρευματικές παθήσεις είναι οι μη τραυματικές παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος, δηλαδή των αρθρώσεων, τενόντων, συνδέσμων, ορογόνων θυλάκων, μυών, οστών και σπονδυλικής στήλης. Είναι περισσότερες από 200 και ... -
Δυνατότητες και προοπτικές για καλύτερη ποιότητα ζωής στην τρίτη ηλικία.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π), Τμήμα Νοσηλευτικής
Συγγραφείς:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008Σκοπός της διερεύνησης του θέματος της πτυχιακής είναι αρχικά η προσέγγιση των αναγκών της γεροντικής ηλικίας και έπειτα η κατανόηση από τα νέα άτομα ότι ακολουθώντας σωστές πρακτικές (διατροφή συνήθειες προφυλάξεις ... -
Δυσφαγία μετά από Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο (ΑΕΕ): παρακολούθηση της ικανότητας κατάποσης, σίτισης, ενυδάτωσης και ποιότητας ζωής επιζώντων ασθενών από ΑΕΕ μετά από την έξοδό τους από το νοσοκομείο.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., Σχολή Επιστημών Υγείας (ΣΕΥ), ΠΜΣ Προηγμένη Κλινική Πρακτική στις Επιστήμες Υγείας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-04-21Εισαγωγή: Η δυσφαγία είναι μία από τις κυριότερες επιπλοκές από την πρόκληση Αγγειακού Εγκεφαλικού Επεισοδίου (ΑΕΕ) σύμφωνα με την American Stroke Association η οποία ευθύνεται για υψηλά ποσοστά θνησιμότητας, ιδρυματοποίησης, ... -
Έλληνες γυναικολόγοι και διατροφική συμβουλευτική: αλληλεπιδράσεις φαρμάκων τροφών.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 18-02-2015Υπόβαθρο : Η αρνητική αλληλεπίδραση φαρμάκου –τροφής είναι ένα ολοένα και πιο συχνό φαινόμενο. Για το λόγο αυτό γίνονται έρευνες ώστε να αποτραπεί αυτό το φαινόμενο και να μειωθούν οι περιπτώσεις δυσαπορρόφησης των θρεπτικών ... -
Εικόνα σώματος κατά την εφηβεία και η επιρροή της στη διατροφική συμπεριφορά.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 04-04-2011Η εφηβεία είναι μία περίοδος μεταβατική , όπου το άτομο έρχεται αντιμέτωπο με τις σωματικές , γνωστικές και κοινωνικές αλλαγές της ανάπτυξης του. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να οδηγήσουν σε ελάττωση των αισθημάτων της αυτοαξίας ... -
Εκτίμηση θρέψης ασθενών με ρευματοειδή αρθρίτιδα.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 14-09-2015Εισαγωγή: Οι ασθενείς με διαγνωσμένη ρευματοειδή αρθρίτιδα παρουσιάζουν μερικές ιδιαιτερότητες σχετικά με τη διαιτητική τους αντιμετώπιση. Οι ιδιαιτερότητες αυτές μπορεί να οφείλονται τόσο στην ίδια τη νόσο όσο και στη ... -
Εκτίμηση θρέψης ασθενών με χρόνια νεφρική νόσο του 3ου και 4ου σταδίου, σε σχέση με τους ασθενείς τελικού σταδίου νεφροπάθειας.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 05-02-2016Η Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια είναι µια κατάσταση που εκδηλώνεται, από σταδιακή απώλεια της νεφρικής λειτουργίας, µε την παρέλευση του χρόνου. Απεικονίζει µία κλινική κατάσταση, που προκαλεί βλάβη στα νεφρά και επενεργεί στη ... -
Εκτίμηση της κατάστασης υγείας παιδιών ηλικίας 6-12 ετών, στην περιοχή της Βουλιαγμένης: διατροφή, σύστασή σώματος, λιπιδαιμικό προφίλ και φυσική κατάσταση.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-10-2010Η σωστή διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στην φυσιολογική αύξηση όσο και στην ανάπτυξή του παιδιού. Πιο συγκεκριμένα, το παιδί χρειάζεται ενέργεια και θρεπτικά συστατικά προκειμένου να διατηρήσει τις φυσιολογικές ... -
Εκτίμηση της ποιότητας ζωής και διατροφής των ασθενών που υποβάλλονται σε περιτοναϊκή κάθαρση.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 20-02-2015Η Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από προοδευτική απώλεια της νεφρικής λειτουργίας με την πάροδο του χρόνου. Περιγράφει μία κλινική οντότητα, που προκαλεί βλάβη στα νεφρά και επηρεάζει την ... -
Εκτίμηση της συστηματικής χορήγησης φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας στην Ελλάδα: Η συνεργασία Ιατρών - Διαιτολόγων.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008Σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί η έκταση χρήσης ορλιστάτης και σιμπουτραμίνης από Έλληνες Γιατρούς για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και οι παρενέργειες. Επίσης, να αξιολογηθεί η συνεργασία Γιατρών και Διαιτολόγων ... -
Εκτίμηση του βαθμού συμμόρφωσης ατόμων με ψωρίαση στη Μεσογειακή Δίαιτα.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-01-31Η ψωρίαση είναι μια χρόνια, αυτοάνοση δερματοπάθεια, που προσβάλλει το 2% του γενικού πληθυσμού. Αν και η αιτιοπαθογένεια της νόσου παραμένει απροσδιόριστη, είναι αποδεκτό ότι ένας συνδυασμός περιβαλλοντικών και ψυχολογικών ... -
Εκτίμηση των διατροφικών συνηθειών και συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης αντιοξειδωτικών ουσιών και της ποιότητας σπέρματος σε δείγμα ενήλικων επιληπτικών ασθενών.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 15-09-2015Η επιληψία αποτελεί μία χρόνια νόσο με κύριο φαινότυπο την εμφάνιση επιληπτικών κρίσεων. Η νόσος δεν θεραπεύεται και στη αντιμετώπιση της κυρίως χρησιμοποιούνται τα αντιεπιληπτικά φάρμακα, ενώ η διατροφή έχει δειχθεί ότι ... -
Επίδραση της ποιότητας του προσλαμβανόμενου λίπους στη ρευματοειδή αρθρίτιδα: μελέτη κλινικής περίπτωσης.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 24-02-2015Ο ρόλος της διατροφής είναι σημαντικός σε διάφορες παθήσεις και συγκεκριμένα στις αυτοάνοσες, όπως η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα, καθώς αυτό έχει αποδειχθεί από πληθώρα μελετών. Υπάρχουν ενδείξεις ότι συγκεκριμένα συστατικά ... -
Επίδραση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media) στις διατροφικές επιλογές, τα συναισθήματα γύρω από την κατανάλωση τροφής και την εικόνα σώματος σε εφήβους και νέους ενήλικες.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-06-20Τα τελευταία χρόνια οι χρήστες των social media συχνά έρχονται σε επαφή με περιεχόμενο που σχετίζεται με την διατροφή και το σώμα, τόσο από επαγγελματικούς όσο και μη επαγγελματικούς λογαριασμούς. Σκοπός της παρούσας μελέτης ... -
Επιπτώσεις της παχυσαρκίας στην εφηβεία.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008Οι παχύσαρκοι έφηβοι είναι μια πληθυσμιακοί ομάδα που θεωρείται ως χρονίως πάσχοντες. Πέρα από τα συμπτώματα της παχυσαρκίας που επιβαρύνουν την υγεία τους, βιώνουν έντονα ψυχοσυναισθηματικές αλλαγές, οι οποίες παρατείνουν ... -
Εργογόνα βοηθήματα και αθλητική απόδοση, 21ος αιώνας.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-02-05Η έντονη εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, τις τελευταίες δεκαετίες, σε συνδυασμό με την πρόοδο, κυρίως στις βιολογικές επιστήμες, έχουν αλλάξει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο οι αθλητές/τριες επιτυγχάνουν τους αγωνιστικούς ... -
Η διατροφή στην παιδική και εφηβική ηλικία και η επίδρασή της στη σχολική απόδοση.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2012Η διατροφή κατά την παιδική και εφηβική ηλικία είναι πολύ σημαντικό να είναι σωστή και ισορροπημένη, καθώς συμβάλλει στη σωστή ανάπτυξη και επιδρά στη σχολική απόδοσή των παιδιών και των εφήβων. Ο άνθρωπος, σε κάθε ηλικιακό ...