Πλοήγηση ανά Λέξεις κλειδιά "διατροφή"
Αποτελέσματα 121-140 από 186
-
Ο ρόλος της διατροφής στην προδιάθεση, πρόληψη και θεραπευτική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 24-02-2015Η παρούσα πτυχιακή εργασία παραθέτει στηριζόμενη στα πλέον πρόσφατα δεδομένα , τους παράγοντες κινδύνους που σχετίζονται με τον καρκίνο του μαστού, τους τρόπους διάγνωσης και αντιμετώπισης της νόσου, το ρόλο της διατροφής ... -
Ο ρόλος της καφεΐνης - ως συμπλήρωμα διατροφής - σαν μέσο βελτίωσης της αθλητικής απόδοσης.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 15-05-2009Τον τελευταίο καιρό, τα αθλητιατρικά πορίσματα για τον μεταβολισμό και τον λειτουργία της μυϊκής μάζας, επηρέασαν έντονα τις επιστήμες της εργοφυσιολογίας, της προπονητικής και της διαιτολογίας. Οι νέες κατευθύνσεις για ... -
Ο ρόλος της σωστής διατροφής για την πρόληψη της οστεοπόρωσης.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π), Τμήμα Νοσηλευτικής
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 30-05-2012Μέσα από την πτυχιακή εργασία, μας δόθηκε η δυνατότητα να εξετάσουμε και παράλληλα να ενημερωθούμε για ένα αρκετά σημαντικό κλάδο που είναι ο ρόλος της σωστής διατροφής για την πρόληψη της οστεοπόρωσης. Οι διατροφικές ... -
Ο ρόλος των αλιευμάτων στη διατροφή και έρευνα επιπολασμού ως προς την κατανάλωσή τους σε τρείς περιοχές : Ηράκλειο, Ιθάκη, Κόρινθος.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 06-05-2008Στην παρούσα εργασία πραγματοποιείται μια βιβλιογραφική αναφορά σε ιστορικά στοιχεία σχετικά με την κατανάλωση των αλιευμάτων στην Ελλάδα από την Μινωική εποχή και την Κλασσική Ελλάδα μέχρι την σύγχρονη εποχή. Παρακάτω ... -
Ο ρόλος των οσπρίων στην υγεία.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 04-08-2014Σκοπός της εργασίας αυτής ήταν να παρουσιάσει μια εκτενή αναφορά σχετικά με τον ρόλο των οσπρίων στην πρόληψη ορισμένων χρόνιων ασθενειών (καρδιαγγειακά νοσήματα, υπέρταση, παχυσαρκία, διαβήτης, καρκίνος) καθώς και να ... -
Ο ρόλος των φυτικών ινών στην υγεία και στην ασθένεια.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-03-2013Η παρούσα πτυχιακή θα αποτελέσει βιβλιογραφική ανασκόπηση σύγχρονων, αλλά και παλαιότερων έγκυρων ακόμη ευρημάτων, με στόχο την παρουσίαση της ανάλυσης της λειτουργίας των διαιτητικών ινών και των αποτελεσμάτων της δράσης ... -
Ο σχολικός εκφοβισμός και διατροφική συμπεριφορά.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-16Το υπερβολικό βάρος και η παχυσαρκία ορίζεται ως ανώμαλη ή υπερβολική συσσώρευση λίπους που μπορούν να βλάψουν την υγεία. Η παχυσαρκία και το υπερβολικό βάρος προκαλείται είτε από την κατανάλωση τροφίμων που είναι υψηλά ... -
Οι διατροφικές προτιμήσεις των εγκύων και των λεχοϊδων και η συσχέτισή τους με την μείζονα κατάθλιψη (πριν τον τοκετό) και την επιλόχεια κατάθλιψη (μετά τον τοκετό).
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-07-11Η εγκυμοσύνη είναι μια κατάσταση που συνδέεται άρρηκτα τόσο με την διατροφή όσο και με την ψυχολογία και την ψυχοπαθολογία της γυναίκας. Τα πιθανά συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσει η γυναίκα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης ... -
Οι διατροφικές συνήθειες νηπίων και οι παράγοντες που τις επηρεάζουν: Μελέτη σε παιδικό σταθμό της Σητείας.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-10-03Σκοπός της έρευνας είναι η συγκέντρωση πληροφοριών σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών του παιδικού σταθμού της Σητείας. Θα μελετηθούν επίσης οι παράγοντες που επηρεάζουν τις διατροφικές τους επιλογές και θα ... -
Οι διατροφικές συνήθειες των νοσηλευτών/τριών στο ΠΑΓΝΗ Ηρακλείου.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π), Τμήμα Νοσηλευτικής
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-05-2009Η διατροφή του ανθρώπου συνδέεται στενά με τη υγεία του την οποία και επηρεάζει. Η μεσογειακή είναι το πρότυπο μιας ισορροπημένης διατροφής καθώς έχει αποδειχθεί ως ο πλέον υγιεινός τρόπος διατροφής που προστατεύει από ... -
Οι επιδράσεις διάφορων τύπων δίαιτας σε παχύσαρκους εφήβους.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-10-05H εφηβική παχυσαρκία αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα υγείας, τόσο στον ανεπτυγμένο όσο και στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Πρόκειται για μια κατάσταση υπερβολικής συσσώρευσης λίπους στο λιπώδη ιστό. Ποικίλοι ... -
Οι επιδράσεις της διατροφής και του τρόπου ζωής στην υγεία του δέρματος.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-27Το δέρμα αποτελεί το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και διακρίνεται σε τρία στρώματα: την επιδερμίδα, το χόριο και το υπόδερμα. Τα συστατικά των στρωμάτων αυτών αλλά και τα διάφορα εξαρτήματα, αγγεία, και νεύρα του δέρματος ... -
Οι επιδράσεις της κατανάλωσης βασιλικού πολτού στην εγκυμοσύνη και το θηλασμό.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 01-07-2013Τα τελευταία χρόνια οι καταναλωτές δείχνουν ένα αυξημένο ενδιαφέρον για τα προϊόντα που σχετίζονται με την προαγωγή της υγείας και προκύπτουν από διάφορες φυσικές πηγές. Μεταξύ αυτών, τα προϊόντα της μέλισσας όπως η πρόπολη, ... -
Οι επιδράσεις των θυρεοειδικών ορμονών στον ανθρώπινο μεταβολισμό και η επιρροή τους στον τομέα της διατροφής -«Θυρεοειδισμός».
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 05-05-2008Το ενδοκρινολογικό σύστημα είναι ένα κύριο ρυθμιστικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού. Επιβάλλει τον έλεγχο των λειτουργιών και των σχέσεων του οργανισμού με το εξωτερικό περιβάλλον. Υπάρχουν ειδικά κύτταρα, τα « ενδοκρινικά ... -
Οι επιπλοκές της παχυσαρκίας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στον 8ο και 9ο μήνα.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π), Τμήμα Νοσηλευτικής
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 05-10-2010Στόχος της παρούσας μελέτης είναι η διερεύνηση της σχέσης μεταξύ της παχυσαρκίας της εγκύου, των επιπλοκών, τις επιπτώσεις της διατροφής, τη ψυχολογία της και τον τρόπο που βιώνει την εγκυμοσύνη με τα παραπάνω κιλά. Επίσης, ... -
Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην κατάσταση θρέψης μαθητών Δ' δημοτικού στο λεκανοπέδιο Αττικής.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 24-02-2015Ο σκοπός της παρούσας έρευνας είναι η διερεύνηση πιθανής συσχέτισης ανάμεσα στην οικονομική κρίση και στην κατάσταση θρέψης παιδιών ηλικίας 10 ετών λαμβάνοντας υπόψη το κοινωνικοοικονομικό επίπεδο. Το δείγμα της έρευνας ... -
Οι ξηροί καρποί στην ανθρώπινη διατροφή.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 30-03-2011Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά και θεωρούνται ιδανική πηγή ενέργειας. Αποτελούν βασικό τρόφιμο της μεσογειακής διατροφής. Σύγχρονες κλινικές - επιδημιολογικές μελέτες έχουν αποδείξει την προστατευτική ... -
Οι στάσεις και οι αντιλήψεις των φοιτητών του ΤΕΙ Ηρακλείου ως προς τα παχύσαρκα άτομα.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π), Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 21-07-2010Βασικός σκοπός της μελέτης ήταν να διερευνηθούν οι στάσεις και οι αντιλήψεις των φοιτητών για τα παχύσαρκα άτομα. Συγκεκριμένα μας ενδιέφερε να δούμε αν από τις στάσεις των φοιτητών προκύπτουν στερεότυπες αντιλήψεις για ... -
Οικονομική κρίση 21ου αιώνα: Επιπτώσεις στην πρόσληψη τροφής των Ελλήνων.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 27-06-2012Η τρέχουσα οικονομική κρίση έχει χαρακτηριστεί ως η σοβαρότερη των τελευταίων ετών. Η υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και η επιβάρυνση της δημόσιας ψυχικής υγείας ασκούν δυσμενή επιρροή στον τρόπο σίτισης των καταναλωτών. ... -
Παράγοντες κινδύνου και καρδιοαγγειακά νοσήματα.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π), Τμήμα Νοσηλευτικής
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 10-06-2009Στόχος της παρούσας μελέτης είναι η διερεύνηση της σχέσης μεταξύ καρδιοαγγειακών νοσημάτων, δείκτες παχυσαρκίας, διατροφή, σακχαρώδη διαβήτη και υπερλιπιδαιμία. Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν τη βασική αιτία θνησιμότητας ...