• Οι διατροφικές συνήθειες των φοιτητών/τριών του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π), Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας
    Συγγραφείς: Κοντοχρήστου, Αναστασία; Μαλασιώτη, Κωνσταντίνα; Παπαδοπούλου, Κυριακή
    Επιβλέπων καθηγητής: Γαλενιανού, Ελένη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 30-10-2012
    Η διατροφή αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την υγεία του ατόμου. Αν και η Μεσογειακή Διατροφή θεωρείται ιδανική δεν ακολουθείται πλήρως από τους φοιτητές. Οι διατροφικές συνήθειες των φοιτητών έχουν αλλάξει λόγω της ...
  • Οι διατροφικές συνήθειες, η κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π), Τμήμα Νοσηλευτικής
    Συγγραφείς: Πολύζου, Μαρία; Πρίφτη, Ματίνα; Συγλέτου, Ελευθερία
    Επιβλέπων καθηγητής: Ζηδιανάκης, Ζαχαρίας
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-09-2010
    Ο σκοπός της εργασίας είναι η συλλογή στοιχείων όσον αφορά την κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα και την καφεΐνη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επιπλέον σκοπός είναι να διαπιστωθούν οι διατροφικές συνήθειες των γυναικών ...
  • Σύγκριση διατροφικών συνηθειών µεταξύ φοιτητών πρώτου και εβδόµου Εξαµήνου του ΤΕΙ Σητείας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Πούλιου, Ελισσάβετ
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαρκάκη, Αναστασία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 25-07-2014
    Εισαγωγή: Οι έφηβοι είναι ευάλωτοι από διατροφικής άποψης, εξαιτίας του ιδιαίτερου τρόπου ζωής και διατροφικών συνηθειών. Η καταγραφή και η παρακολούθηση των διατροφικών συνηθειών των πρωτοετών και τελειόφοιτων φοιτητών ...
  • Σύγκριση διατροφικών συνηθειών παιδιών ηλικίας 10-12 ετών και συσχέτιση αυτών με τους δείκτες παχυσαρκίας σε δύο περιοχές της Ελλάδας

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γεροντίδου, Νικολέτα
    Επιβλέπων καθηγητής: Ψαρουδάκη, Αντωνέλλα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-04-08
    Εισαγωγή: Η εικόνα που έχουμε από τις συνήθειες της διατροφής των παιδιών στην Ελλάδα είναι δυνατό να έχει διαφοροποιηθεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της μείωσης του εισοδήματος τα τελευταία χρόνια. Στην παρούσα ...
  • Συσχέτιση ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια και διατροφικές συνήθειες 100 ατόμων.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αθανασάτου, Σταυρούλα; Βενέτης, Ιωάννης; Κούφη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Αικατερίνα
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-07-05
    ΣΚΟΠΟΣ. Ο σκοπός της παρούσας πτυχιακής μελέτης είναι μέσω ανασκόπησης της διεθνούς βιβλιογραφίας και αρθρογραφίας και με τη βοήθεια των κατάλληλων ερευνητικών μεθόδων κι εργαλείων να μελετηθούν οι διατροφικές συνήθειες ...
  • Συσχέτιση ποιότητας ζωής με σωματομετρικά χαρακτηριστικά και διατροφικές συνήθειες σε αιμοκαθαρόμενους ασθενείς - συμβουλευτική και διαιτολογική αντιμετώπιση.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αγγελή, Μαρία; Μεϊντάνη, Ιωάννα
    Επιβλέπων καθηγητής: Χαρωνιτάκη, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2012
    Η εξέλιξη της Ιατρικής και Διαιτολογικής επιστήμης καθώς και της Συμβουλευτικής Θεραπείας συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των αιμοκαθαιρόμενων ασθενών. Η καλή ή η κακή ποιότητα ζωής όμως εξαρτάται από ...
  • Τα κλινικά χαρακτηριστικά του σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ και οι διατροφικές συνήθειες των ασθενών πριν και μετά τη διάγνωση της νόσου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Γκιουμέ, Αργυρώ; Ορφανουδάκη, Αναστασία; Πετρίδη, Αικατερίνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Η συχνότητα του σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ είναι ιδιαίτερα αυξημένη σε χώρες με μεγάλο ποσοστό παχύσαρκων και μάλλον βαίνει αυξανόμενη και στην Ελλάδα. Αυτή η αύξηση της διάδοσης επέρχεται μέσω της «σύγχρονης διατροφής ...
  • Χειρουργική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας: Διατροφικές συνήθειες και προτιμήσεις μετά την επέμβαση.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Σακκάτος, Παναγιώτης; Σωτηροπούλου, Γεωργία
    Επιβλέπων καθηγητής: Γαλάνης, Χρήστος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2012
    Η παχυσαρκία αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα διατροφικά προβλήματα στις μέρες μας και έχει πάρει μορφή επιδημίας. Αρκετοί είναι οι παράγοντες που συμβάλλουν στην αύξηση της συχνότητας με την οποία εμφανίζεται. Έχει ...