Πλοήγηση ανά Λέξεις κλειδιά "διατροφική εκτίμηση"
Αποτελέσματα 1-5 από 5
-
Βαριατρική χειρουργική και μετεγχειρητική διατροφική και ψυχολογική εκτίμηση
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-05-09Η παχυσαρκία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα παγκόσμια προβλήματα της Δημόσιας Υγείας. Είναι μια πολυπαραγοντική νόσος που μπορεί να οφείλεται σε γενετική προδιάθεση, σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, στην αυξημένη κατανάλωση ... -
Διατροφική εκτίμηση και παρακολούθηση ασθενών που υποστηρίζονται με εντερική διατροφή σε μονάδα αυξημένης φροντίδας (ΜΑΦ) σε κέντρο αποκατάστασης - κάλυψη διατροφικών αναγκών - διαχείριση του ενεργοπρωτεϊνικού ελλείμματος.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-03-2013Εισαγωγή :Η διατροφική υποστήριξη περιλαμβάνει τη βελτίωση/εμπλουτισμό των παρεχόμενων γευμάτων, την εντερική και την παρεντερική διατροφή. Η τεχνητή εντερική διατροφή ενδείκνυται σε όλες εκείνες τις περιπτώσεις, που ενώ ... -
Διατροφική εκτίμηση νεφροπαθών τελικού σταδίου: Συγκεντρώσεις αδιπονεκτίνης και λεπτίνης και συσχέτιση τους με ανθρωπομετρική εκτίμηση της σύστασης σώματος των ασθενών.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 17-10-2008Η λειτουργία των νεφρών επηρεάζει τα επίπεδα των συγκεντρώσεων των αδιποκινών λεπτίνης και αδιπονεκτίνης. Τα υψηλά επίπεδα λεπτίνης που εμφανίζουν οι ασθενείς με ΤΣΧΝΑ, συνδέονται με τις αλλαγές στη σύσταση σώματος και με ... -
Εκτίμηση θρέψης ασθενών 3ου και 4ου σταδίου με Χρόνια Νεφρική Νόσο
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-05-20Υπόβαθρο: Ο επιπολασμός της ΧΝΑ αγγίζει το 8 – 16% σε παγκόσμια κλίμακα. Η εκτίμηση και αξιολόγηση της θρεπτικής κατάστασης ασθενών με ΧΝΝ είναι μείζονος σημασίας για τον έγκαιρο εντοπισμό πρωτεϊνοενεργειακής δυσθρεψίας, ... -
Εργαλεία ελέγχου θρεπτικής κατάστασης: διερεύνηση στη χρήση των ευρέως χρησιµοποιούµενων από τους διαιτολόγους.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-07-2014ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Αν και το φαινόµενο του ενδο-νοσοκοµειακού υποσιτισµού πρωτοπεριγράφηκε τη δεκαετία του ’70, ωστόσο τα ποσοστά παραµένουν ακόµη υψηλά. Η υποθρεψία έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του ασθενή, ενώ παράλληλα ...