Πλοήγηση ανά Λέξεις κλειδιά "καλλιέργεια"
Αποτελέσματα 1-20 από 23
-
H καλλιέργεια του Λίτσι (Litchi chinensis, Sapindaceae).
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008Σ΄ αυτό το εγχειρίδιο, με επιτυχία συνοψίζει την ιστορία και την επίκαιρη κατάσταση της καλλιέργειας του Λίτσι στις περιοχές όπου καλλιεργείται και αποτελεί μεγάλο βοήθημα τόσο για τους καλλιεργητές, για τους οποίους θα ... -
Αξιολόγηση παραγωγικών χαρακτηριστικών υβριδίων τομάτας θερμοκηπίου.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη της συμπεριφοράς της καλλιέργειας της τομάτας στο θερμοκήπιο κατά την καλοκαιρινή περίοδο και η εύρεση των αντιπροσωπευτικότερων για εμπορία καρπών. Αντικείμενο της ... -
Διαδραστική βάση δεδομένων ως διαγνωστικό εργαλείο για την αναγνώριση εχθρών των καλλιεργούμενων φυτών.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΣΓΕΠ), Τμήμα Γεωπονίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-11-12Οι εχθροί των καλλιεργειών αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες ποσοτικής και ποιοτικής υποβάθμιση της παραγωγής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των εσόδων για τους παραγωγούς, ενώ δημιουργείται η αναγκαιότητα ... -
Δυνατότητες καλλιέργειας της χουρμαδιάς στην Κρήτη.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008Η Κρήτη διαθέτει κατάλληλες εδαφοκλιματικές συνθήκες για την καλλιέργεια αρκετών ειδών καρποφόρων δένδρων τόσο της Εύκρατης όσο και της Τροπικής και Υποτροπικής ζώνης. Εκτός από την καλλιέργεια της Ελιάς, η οποία κατέχει ... -
Επίδραση μαγνητικών πεδίων, ανόργανης και οργανικής λίπανσης σε καλλιέργεια υπαίθριας τομάτας.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 12-01-2015Από το Μάρτιο έως το Δεκέμβριο 2010 μελετήθηκε η επίδραση μαγνητικού πεδίου στην παραγωγή και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά τομάτας (Solanum lycopersicum) σε ασβεστούχο έδαφος με αρχική ηλεκτρική αγωγιμότητα στην πάστα ... -
Η καλλιέργεια της επιτραπέζιας σουλτανίνας.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 13-09-2010Η ποικιλία Σουλτανίνα αποτελεί µια εξαιρετική ποικιλία τριπλής χρήσεως (επιτραπέζια-οινοποιήσιµη-σταφιδοποιήσιµη), υψηλής σηµασίας για την αµπελοκαλλιέργεια και τους παραγωγούς που την καλλιεργούν. ∆εν θα ήταν βέβαια γνωστή ... -
Η καλλιέργεια της καστανιάς, προβλήματα και προοπτικές.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 27-09-2011Κάνοντας μία ιστορική αναδρομή, διαπιστώνουμε πως ανέκαθεν η καστανιά αποτελούσε πολύτιμο αντικείμενο εκμετάλλευσης για τον άνθρωπο, τόσο για τον πλούσιο, θρεπτικό καρπό της, όσο για την ανθεκτική ξυλεία της. Η καστανιά ... -
Η καλλιέργεια της συκιάς. Νέες τεχνικές και προοπτική ανάπτυξης των εξαγωγών.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 19-05-2015Η συκιά με επιστημονική ονομασία Ficus carica ανήκει στην οικογένεια Moraceae και είναι ιθαγενές φυτό της Ασίας. Καλλιεργείται ευρέως στην Ελλάδα σε περιοχές όπως η Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια, τα νησιά του ... -
Η καλλιέργεια του αβοκάντο (persea americana) στο νομό Χανίων: Υφιστάμενη κατάσταση, προβλήματα και προοπτικές
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-06-15H βιβλιογραφική αυτή ανασκόπηση είχε ως στόχο να διερευνήσει τα πρόσφατα στοιχεία και τη σημασία της καλλιέργειας του αβοκάντο στο Νομό Χανίων καθώς και να κάνει μια ανασκόπηση για την πορεία της καλλιέργειας τα τελευταία ... -
Η καλλιέργεια, η αξιοποίηση και οι οικονομικοί παράμετροι της μαστίχας Χίου.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 06-06-2011Η Χίος, το νησί της μαστίχας, βρίσκεται στο ανατολικό Αιγαίο και σήμερα μαζί με τα γειτονικά νησιά, τις Οινούσες, τα Ψαρά και τα Αντίψαρα αποτελεί τον Νομό Χίου που ανήκει διοικητικά στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Η ... -
Καλλιέργεια «Pak choi».
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008Το Pac choi ανοίκει στο είδος Brassica oleracea, όμως έχει μερικές ιδιαίτερες ιδιομορφίες που το διαφοροποιούν από τις άλλες ποικιλίες και τα υβρίδια. Αντίθετα πολλά φυσιολογικά και μορφολογικά χαρακτηριστικα είναι τυπικά ... -
Καλλιέργεια και διακίνηση των εσπεριδοειδών στα Δωδεκάνησα.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008Στο νοτιοανατολικό άκρο του νοτίου Αιγαίου και δίπλα στα μικρασιατικά παράλια βρίσκεται ο νομός Δωδεκανήσου. Παρόλο που ένα μεγάλο του μέρος είναι ορεινό και άγονο, με αποτέλεσμα η καλλιεργήσιμη γη να είναι περιορισμένη, ... -
Καλλιέργεια και πολλαπλασιασμός της ροδιάς.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008Το Ρόδι συνδέεται με τον αρχαιότερο πολιτισμό στη Μέση Ανατολή. Κρίνοντας από μερικά από τα πιο πρόωρα αρχεία, το Ρόδι είναι εγγενές στην Περσία και την γύρω περιοχή. Καλλιεργήθηκε επίσης στην αρχαία Ελλάδα και αναφέρθηκε ... -
Καλλιεργητική τεχνική και αξιοποίηση των καρπών του λωτού.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 06-07-2010Ο Λωτός είναι ένα καρποφόρο είδος που παρουσιάζει μεγάλες δυνατότητες εξάπλωσης στην Ελλάδα. Ανήκει επί του παρόντος στις καλλιέργειες «ελάσσονος σημασίας», αν και τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον των καλλιεργητών έχει ... -
Μελέτη ελαιοκαλλιέργειας, αμπελοκαλλιέργειας και πατατοκαλλιέργειας, σε ότι αφορά καλλιεργητικές τεχνικές και πρακτικές εφαρμογές με επιπτώσεις, στο παραγόμενο προϊόν και στο περιβάλλον, μέσω ερωτηματολογίων και στατιστικής ανάλυσης.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., Σχολή Γεωπονικών Επιστημών (ΣΓΕΠ), ΠΜΣ Εφαρμοσμένη Επιστήμη και Τεχνολογία στη Γεωπονία
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-05-15Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως σκοπό, την εξέταση του αγροτικού χώρου ερευνώντας δύο βασικές καλλιέργειες της Κρήτης, που είναι η ελιά και το αμπέλι, καθώς και μια τρίτη, που είναι σημαντική κυρίως για το οροπέδιο ... -
Μελέτη εφαρμογής του compost ιλύος βιολογικού καθαρισμού και της κουτσουλιάς ως βελτιωτικά υλικά εδάφους στην καλλιέργεια χρυσανθέμου ποικιλίας red dark.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008Στην παρούσα πτυχιακή εργασία, παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της διερεύνηση υποστρωμάτων compost ιλύος και της κουτσουλιάς, στην ποιότητα των χρυσανθέμων ποικιλίας Red Dark για δρεπτά άνθη. Τα αποτελέσματα προέρχονται ... -
Μορφολογικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά γενοτύπων ροδιάς που επιλέχθηκαν απο τον εντόπιο πληθυσμό διάσπαρτων δένδρων στο νομό Ηρακλείου.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 10-10-2011Στο πρώτο μέρος της εργασίας (θεωρητικό μέρος) παρουσιάζεται το δένδρο της ροδιάς με την ιστορία του, τα μορφολογικά χαρακτηριστικά του, την καλλιεργητική τεχνική του και τις ποικιλίες του. Στο δεύτερο αφορά το πειραματικό ... -
Ολοκληρωμένη φυτοπροστασία.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 30-05-2008Αν ανατρέξουμε στις μεταβολές που επήλθαν τα τελευταία 30 χρόνια στη γεωργία με την εφαρμογή των νεότερων τεχνολογικών μεθόδων θα παρατηρήσουμε ότι παράλληλα με τις προόδους που συντελέσθηκαν, παρουσιάστηκαν και πολλές ... -
Προσδιορισμός ποιοτικών χαρακτηριστικών εδαφών για καλλιέργεια αβοκάντο και προετοιμασία εδαφολογικών χαρτών.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών (Σ.Εφ.Ε), Τμήμα Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Τ.Ε.
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-11-16Ο σκοπός της πτυχιακής εργασίας ήταν να μελετηθούν τα χαρακτηριστικά των εδαφών των περιοχών του Νομού Χανίων στις οποίες εγκαταστάθηκαν ή πρόκειται να εγκατασταθούν νέες καλλιέργειες αβοκάντο. Το ενδιαφέρον προέκυψε ... -
Προσυλλεκτικοί και μετασυλλεκτικοί χειρισμοί που επηρεάζουν την ποιότητα της αγγινάρας του νομού Αργολίδος και της περιοχής των Ιρίων.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-26Η αγκινάρα (Cynara candunculus L. var. scolumus (L.) Fiori = F scolumus L.) είναι ένα ποώδες φυτό, ιθαγενές στη λεκάνη της Μεσογείου, που ανήκει στην οικογένεια Asteraceae, στην τάξη των Dicotyledonae. Η καταγωγή του φυτού ...