Πλοήγηση ανά Λέξεις κλειδιά "μετασυλλεκτική φυσιολογία"
Αποτελέσματα 1-6 από 6
-
Aξιοποίηση αιθέριου έλαιου απο δίκταμο για τη διατήτηση της ποιότητας καρπών πιπεριάς (capsicum annuum l. cv. sammy) μετασυλλεκτικά.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-11-08Ένα σημαντικό ποσοστό της παγκόσμιας παραγωγής φρούτων και λαχανικών χάνεται στα διάφορα στάδια παραγωγής, μετασυλλεκτικής διαχείρισης, μεταποίησης και κατανάλωσης των προϊόντων. Για το στάδιο της μετασυλλεκτικής οι απώλειες ... -
Είναι ιδανικές οι συνθήκες συντήρησης κατά την λιανική πώληση των δρεπτών τριαντάφυλλων για την βελτίωση της μετασυλλεκτικής τους διατηρησιμότητας;
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-07-12Η υποβαθμισμένη ποιοτικά παραγωγή, οφειλόμενη στην μικρή διάρκεια ζωής των δρεπτών ανθέων, αποτελεί ένα από τα κυριότερα προβλήματα του κλάδου της ανθοκομίας, με συνέπεια τις χαμηλές τιμές και την μείωση των εξαγωγών. Είναι ... -
Η επίδραση της αντιδιαπνευστικής ουσίας SNP στην διατηρησιμότητα μερικώς αφυδατωμένων δρεπτών τριαντάφυλλων
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-05-25Η μετασυλλεκτική διατηρησιμότητα των δρεπτών τριαντάφυλλων επηρεάζεται κυρίως από την υδατική καταπόνηση. Η υδατική ισορροπία εξαρτάται από τη σχέση μεταξύ απορρόφησης και διαπνοής. Ένας λόγος τερματισμού της διατηρησιμότητας ... -
Καταγραφή των περιβαλλοντικών συνθηκών κατά τη καλλιέργεια και χονδρική διάθεση των δρεπτών τριαντάφυλλων : δυνητικές επιδράσεις στη διατηρησιμότητα.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-07-05Η μικρή διάρκεια ζωής των κομμένων τριαντάφυλλων αποτελεί ένα από τα κυριότερα προβλήματα του κλάδου της ανθοκομίας, με συνέπεια τις χαμηλές τιμές και την μείωση των εξαγωγών. Είναι πιθανό το πρόβλημα αυτό να ξεκινάει ή ... -
Νωπές σαλάτες λαχανικών, ένας νέος κλάδος της μετασυλλεκτικής φυσιολογίας και τεχνολογίας, και ένας νέος τρόπος κατανάλωσης λαχανικών. Σύγκριση των καταναλωτικών προθέσεων ανάμεσα στο Ηράκλειο Κρήτης και το Βορμς της Γερμανίας.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΣΓΕΠ), Τμήμα Γεωπονίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-05-13Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι προϊόντα φυτικής προέλευσης τα οποία μπορούν να καταναλωθούν στη αρχική τους μορφή χωρίς να υποστούν κάποια επεξεργασία ή μετατροπή. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια υπήρξαν σημαντικές αλλαγές ... -
Προσυλλεκτικοί και μετασυλλεκτικοί χειρισμοί που επηρεάζουν την ποιότητα της αγγινάρας του νομού Αργολίδος και της περιοχής των Ιρίων.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-07-26Η αγκινάρα (Cynara candunculus L. var. scolumus (L.) Fiori = F scolumus L.) είναι ένα ποώδες φυτό, ιθαγενές στη λεκάνη της Μεσογείου, που ανήκει στην οικογένεια Asteraceae, στην τάξη των Dicotyledonae. Η καταγωγή του φυτού ...