• Μελέτη απομονώσεως του βακτηρίου Clavibacter Michiganensis Subsp. Michiganensis παθογόνου αίτιου του βακτηριακού έλκους της τομάτας κατά το διάστημα 2010-2013.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Ανταλουδάκη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Γκούμας, Δημήτριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 08-01-2015
    Το «βακτηριακό έλκος» αποτελεί μία από τις πιο σοβαρές ασθένειες που αντιμετωπίζει η τομάτα σήμερα. Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή αδροβακτηρίωση η οποία περιγράφηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το 1909 ενώ στην Ελλάδα διαπιστώθηκε ...
  • Φυσικοχημικές και διαιτολογικές ιδιότητες της λικοπένης κατά την επεξεργασία της ντομάτας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Σφήκα, Ευθυμία
    Επιβλέπων καθηγητής: Ιγνατιάδης, Παναγιώτης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Το τελευταίο διάστημα οι ερευνητές εστιάζουν την προσοχή τους στην ταπεινή τομάτα. Η επιστήμη έχει αποκαλύψει ότι η εφαρμογή μιας δίαιτας πλούσιας σε τομάτες μπορεί να βοηθήσει στη μείωση ασθενειών του προστάτη καθώς και ...
  • Φυτοπαθολογική κλείδα τομάτας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Χατζηστεφάνου, Μιχάλης
    Επιβλέπων καθηγητής: Γκούμας, Δημήτριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008
    Στην εργασία γίνεται προσπάθεια, µε τη χρησιµοποίηση διαδοχικών δοµηµένων ερωτήσεων – απαντήσεων και µε τη µεθοδολογία της εις άτοπον απαγωγής, περιορισµού και οριοθέτησης του προβλήµατος, από ένα γενικότερο σύνολο - ...