Πλοήγηση ανά Λέξεις κλειδιά "olive oil"
Αποτελέσματα 21-30 από 30
-
Πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης δεδομένων παραγωγής ελαιόλαδου του Συνεταιρισμού Λέσβου
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-04-18Η πτυχιακή περιλαμβάνει την σχεδίαση και υλοποίηση διαδικτυακού συστήματος διαχείρισης παραγωγής ελαιολάδου: Καρτέλες παραγωγών, προϊόντος και στοιχεία διαδικασίας παραγωγής και οικονομικής διαχείριση με την δυνατότητα ... -
Ποιότητα και νοθεία ελαιολάδου.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-01Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να καταγραφούν στοιχεία για τη διαδικασία παραγωγής του ελαιολάδου, την ποιότητα και τη νοθεία του. Θα γίνει προσπάθεια να παρουσιαστούν τα κριτήρια και οι παράμετροι που χρησιμοποιούνται ... -
Προσέγγιση στην διατροφική αξιολόγηση της αξίας του Ελαιόλαδου μέσα από το πρόγραμμα Aristoil.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2022-07-14Το ελαιόλαδο συμπεριλαμβάνεται στα υγειοπροστατευτικά προϊόντα που σχετίζονται με τη μεσογειακή διατροφή. Μέσω της συστηματικής κατανάλωσης ελαιόλαδου ασκούνται αντιοξειδωτικές δράσεις στο DNA, αντιφλεγμονώδεις δράσεις ... -
Σύγχρονες πρακτικές μάρκετινγκ στο χώρο των αγροτικών προϊόντων: Η περίπτωση του ελαιολάδου.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 09-07-2015Στα πλαίσια της παρούσας μελέτης θα παρουσιασθεί στο πρώτο μέρος η έννοια και η εξέλιξη της επιστήμης του Μάρκετινγκ και στη συνέχεια πιο αναλυτικά το Αγροτικό Μάρκετινγκ και το Μάρκετινγκ Τροφίμων. Θα παρουσιασθούν τα ... -
Συμπεριφορά ελαιολάδου, φυτικών λίπων και ελαίων στην θερμική καταπόνηση (τηγάνισμα).
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 05-11-2010Η συγκεκριμένη εργασία έχει στόχο την μελέτη του βαθμού αύξησης των υπεροξειδίων σε διαφορά εμπορικά έλαια και λίπη μαγειρέματος, την μελέτη ρυθμού αύξησης των υπεροξειδίων κατά τα διαδοχικά τηγανίσματα με τα χρησιμοποιούμενα ... -
Το ελαιόλαδο και η συμβολή του στο πεπτικό σύστημα του ανθρώπου.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2024-02-12Απώτερος σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη της συμβολής του ελαιόλαδου στο ανθρώπινο πεπτικό σύστημα. Αποφασίστηκε η ενασχόλησή μας με το συγκεκριμένο ζήτημα, λόγω των πολλαπλών ωφελειών που έχουν ... -
Το ελαιόλαδο και η συμβολή του στην υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος.
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-03-03Το ελαιόλαδο είναι η κύρια πηγή λίπους στη Μεσογειακή διατροφή, η οποία συνδέεται με χαμηλή θνησιμότητα για καρδιαγγειακές παθήσεις. Παρ 'όλα αυτά, τα δεδομένα σχετικά με την κατανάλωση ελαιόλαδου και τα πρωτεύοντα τελικά ... -
Το ελαιόλαδο της επαρχίας Σητείας, οι πολυφαινόλες του και οι ευεργετικές-φαρμακευτικές ιδιότητές του. Νεότερες ενδείξεις.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-11-13Ο σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας, όπως μαρτυρά και ο τίτλος της, είναι να γνωστοποιήσει τη σπουδαιότητα του σητειακού ελαιολάδου και να το αναδείξει ,αν όχι ως το βέλτιστο, ως ένα τουλάχιστον από τα κορυφαία στη ... -
Τουρισμός και κρητική διατροφή, μία σχέση με προοπτικές.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 21-06-2010Η Ζωή των Κρητικών είναι απλή µα συνάµα πολύ όµορφη. Υπάρχουν αρκετές σκοτούρες καθηµερινά όµως όλα ξεχνιούνται µόλις βρεθούν µε καλή παρέα, παίξουν τάβλι, πιούν ένα ποτηράκι κρασί και γευτούν ένα καλό µεζέ. Είναι από τις ... -
Χρηματοοικονομική ανάλυση επιχειρήσεων. Μελέτη περίπτωσης κλάδου παραγωγής ελαιόλαδου.
Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
Συγγραφείς:
Επιβλέπων καθηγητής:
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2018-06-18Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποτέλεσε το αντικείμενο μελέτης μας εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα και θεωρούμε ότι λόγω της σπουδαιότητας του θέματος θα αποτελέσει πολύ σημαντικό εφαλτήριο για την μετέπειτα πορεία μας στον ...