• Η βερτισιλλίωση της τομάτας και τρόποι αντιμετώπισης της.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Κατζουράκης, Γεώργιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Λιγοξυγκάκης, Ελευθέριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008
    Η βερτισιλλίωση είναι μια πολύ διαδεδομένη ασθένεια η οποία έχει μεγάλο εύρος ξενιστών (καλλιεργούμενα και αυτοφυή φυτά). Στην Ελλάδα αναφέρθηκε πρώτη φορά το 1935 από τον Sarejanni, ενώ τα τελευταία 25 χρόνια έχει αρχίσει ...
  • Η επίδραση της άρδευσης με διαφορετικές συγκεντρώσεις NaCI και της προσθήκης ή μη, σκευάσματος μυκορριζών σε φυτά τομάτας ποικιλίας nemesis και γογγυλιού ποικιλίας maximus στο θερμοκήπιο.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Γιατζάκη, Σταυρούλα-Όλγα; Σηφάκη, Όλγα
    Επιβλέπων καθηγητής: Δραγασάκη, Μαγδαληνή
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2019-05-13
    Στην παρούσα πτυχιακή διατριβή προσπαθήσαμε μέσα από το πείραμά μας να διερευνήσουμε αν η προσθήκη σκευάσματος μυκορριζών και βακτηρίων επηρεάζει την ανάπτυξη φυτών τομάτας Lycopersicon esculentum L. ποικιλίας Nemesis και ...
  • Η Εφαρμογή της ολοκληρωμένης διαχείρισης καλλιεργειών σε τομάτα θερμοκηπίου σύμφωνα με τα πρότυπα Agro 2-1 και Agro 2-2 στην περιοχή της Ιεράπετρας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Ζυγάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008
    Η εντατικοποίηση της γεωργίας όπως συντελέσθηκε τα τελευταία χρόνια εκτός από τις θετικές επιδράσεις (αύξηση της γεωργικής παραγωγής κ.λπ.), είχε και αρνητικές, όπως την αύξηση των εισροών σε ενέργεια, νερό, λιπάσματα και ...
  • Η ολοκληρωμένη διαχείρηση των μυκητολογικών ασθενειών της τομάτας σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Μαρής, Γεώργιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Βακαλουνάκης, Δημήτριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008
    Τα καταναλωτικά και οικολογικά κινήματα που άνθισαν τα τελευταία χρόνια άρχισαν να πιέζουν προς κάθε κατεύθυνση ώστε να σταματήσει η αλόγιστη χρήση χημικών μέσων. Έτσι, οι κυβερνήσεις των κρατών και παραγωγικοί φορείς ...
  • Θέματα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στη γεωργία με έμφαση σε καλλιέργειες ελιάς και τομάτας θερμοκηπίου.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΣΜΗΧ), Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών
    Συγγραφείς: Θεοδωρογλάκη, Αικατερίνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Μονιάκης, Μύρων
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-04-28
    Στη συγκεκριμένη διπλωματική εργασία γίνεται ανάπτυξη διαφόρων μεθόδων και τεχνικών ασφαλείας και υγιεινής των εργαζομένων σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις και πιο συγκεκριμένα σε καλλιέργειες ελιάς και θερμοκηπιακής τομάτας. ...
  • Μελέτη απομονώσεως του βακτηρίου Clavibacter Michiganensis Subsp. Michiganensis παθογόνου αίτιου του βακτηριακού έλκους της τομάτας κατά το διάστημα 2010-2013.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Ανταλουδάκη, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Γκούμας, Δημήτριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 08-01-2015
    Το «βακτηριακό έλκος» αποτελεί μία από τις πιο σοβαρές ασθένειες που αντιμετωπίζει η τομάτα σήμερα. Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή αδροβακτηρίωση η οποία περιγράφηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το 1909 ενώ στην Ελλάδα διαπιστώθηκε ...
  • Μελέτη της συμπεριφοράς των εποικονιαστών bombus terrestris σε καλλιέργεια τομάτας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Νικολαϊδη, Βασιλεία
    Επιβλέπων καθηγητής: Ροδιτάκης, Εμμανουήλ
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 27-09-2012
    Το πείραμα που πραγματοποιήθηκε για την δημιουργία της παρακάτω πτυχιακής εργασίας ασχολήθηκε με την μελέτη της συμπεριφοράς των εποικονιαστών Bombus terrestris μέσα σε θερμοκηπιακή καλλιέργεια τομάτας κατά τους μήνες ...
  • Φυσικοχημικές και διαιτολογικές ιδιότητες της λικοπένης κατά την επεξεργασία της ντομάτας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Σφήκα, Ευθυμία
    Επιβλέπων καθηγητής: Ιγνατιάδης, Παναγιώτης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Το τελευταίο διάστημα οι ερευνητές εστιάζουν την προσοχή τους στην ταπεινή τομάτα. Η επιστήμη έχει αποκαλύψει ότι η εφαρμογή μιας δίαιτας πλούσιας σε τομάτες μπορεί να βοηθήσει στη μείωση ασθενειών του προστάτη καθώς και ...
  • Φυτοπαθολογική κλείδα τομάτας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Χατζηστεφάνου, Μιχάλης
    Επιβλέπων καθηγητής: Γκούμας, Δημήτριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008
    Στην εργασία γίνεται προσπάθεια, µε τη χρησιµοποίηση διαδοχικών δοµηµένων ερωτήσεων – απαντήσεων και µε τη µεθοδολογία της εις άτοπον απαγωγής, περιορισµού και οριοθέτησης του προβλήµατος, από ένα γενικότερο σύνολο - ...