Θέματα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στη γεωργία με έμφαση σε καλλιέργειες ελιάς και τομάτας θερμοκηπίου.
Health and safety issues of agricultural workers with an emphasis on olive groves and greenhouse tomato.
Date
2020-04-28Author
Θεοδωρογλάκη, Αικατερίνη
Theodoroglaki, Aikaterini
Metadata
Show full item recordAbstract
Στη συγκεκριμένη διπλωματική εργασία γίνεται ανάπτυξη διαφόρων μεθόδων και τεχνικών ασφαλείας και υγιεινής των εργαζομένων σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις και πιο συγκεκριμένα σε καλλιέργειες ελιάς και θερμοκηπιακής τομάτας.
Αρχικά στο 1ο κεφάλαιο γίνεται συζήτηση σχετικά με τη σημασία της Γεωργίας στην Ελλάδα και αναδεικνύεται ο σημαντικός ρόλος αυτής για την ανάπτυξη της οικονομίας και του ΑΕΠ της Ελλάδος.
Στο 2ο κεφάλαιο γίνεται ανάπτυξη διαφόρων κανονισμών που έχουν θεσπιστεί τόσο για καλλιέργειες ελιάς όσο και για τη θερμοκηπιακή τομάτα, σχετικά με μέτρα πρόληψης ατυχημάτων, εκτιμήσεις επικινδυνότητας και όρια ουσιών, καθώς και εκτίμηση των σημαντικότερων κινδύνων.
Στο 3ο κεφάλαιο γίνεται αναφοράη πιο ευρέως γνωστήπιστοποίηση που σχετίζονται με την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων και συγκεκριμένα η πιστοποίηση ISO 45001.
Στο 4ο κεφάλαιο αναπτύσσονται κάποια ειδικά θέματα υγιεινής και ασφάλειας στην γεωργία που συνδέονται με την αντιμετώπιση κάποιων οριακών καταστάσεων και εκτάκτων γεγονότων, με σκοπό να αναφερθούμε στο σχεδιασμό πρόληψης αυτών.
Τέλος στο 5ο κεφάλαιο αναπτύσσεται ένα παράδειγμα για κάθε καλλιέργεια σχετικά με τον έλεγχο της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων σε αυτήν και η συμβολή των ομάδων παραγωγών για την ορθή και άμεση πρόληψη της ασφάλειας των εργαζομένων In this diploma thesis there are developed various methods and techniques of safety and hygiene of the employees on farms and more specifically on olive and greenhouse tomatoes.
Initially, the first chapter discusses the importance of Farming in Greece and highlights its important role in the development of the Greek economy and GDP.
Chapter 2 develops various regulations for both olive and greenhouse tomatoes farming, on accident prevention measures, risk assessments and chemical substances limits, as well as an assessment of the most important risks.
In Chapter 3, reference is made to more widely known certification relating to worker safety and hygiene, namely ISO 45001certification.
Chapter 4 develops some special health and safety issues in agriculture related to the treatment of certain marginal situations and emergencies in order to refer to the prevention of these.
Finally, chapter 5 develops an example of each crop related to the control of the health and safety of workers and the contribution of producer teams to the proper and immediate prevention of the safety of workers.
Collections
The following license files are associated with this item:
This website uses cookies to ensure you get the best browsing experience.
Continue
More info