• Αμπελογραφική μελέτη των λευκών τοπικών οινοποιήσιμων ποικιλιών (V. Vinifera L.) της Κρήτης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Κονταξάκης, Εμμανουήλ
    Επιβλέπων καθηγητής: Φυσαράκης, Ιωάννης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 23-05-2008
    Σκοπός της εργασίας είναι η αμπελογραφική μελέτη με βάση τους αμπελογραφικούς κώδικες του διεθνή οργανισμού αμπέλου και οίνου των τοπικών λευκών οινοποιήσιμων ποικιλιών.
  • Διερεύνηση της δράσης φυσικών αντικαταστάτων του θειώδους σε λευκή οινοποίηση.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Μπάτσιου, Άννα
    Επιβλέπων καθηγητής: Φυσαράκης, Ιωάννης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 03-07-2013
    Οι προσπάθειες κατάρριψης του μύθου, ότι το διοξείδιο του θείου είναι η μοναδική λύση στην οινοποίηση, έχουν εντατικοποιηθεί. Τα έτη 2010 και 2011 πραγματοποιήθηκε μια μελέτη διερεύνησης φυσικών αντικαταστατών του θειώδους ...
  • Επίδραση της αφαίρεσης του άκρου της σταφύλης και της χαραγής της πορεία ωρίμανσης και στην παραγωγή της σουλτανίνας (Vitis vinifera L.), καλλιεργημένης υπό κάλυψη.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Κουφαλιτάκης, Παντελεήμων
    Επιβλέπων καθηγητής: Φυσαράκης, Ιωάννης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008
    Στην εργασία αυτή μελετήθηκε η επίδραση της αφαίρεσης του άκρου της σταφυλής και της χαραγής στην πορεία ωρίμανσης και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της επιτραπέζιας Σουλτανίνας (Vitis Vinifera), καλλιεργημένης υπό κάλυψη. ...
  • Επίδραση της μετανθικής εφαρμογής N6-Benzyladenine (BA), σε συνδυασμό ή όχι με εφαρμογή Γιββερελλικού οξέος (GA3), στα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά της σουλτανίνας (Vitis Viniferal L).

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Μανετάκης, Χρήστος
    Επιβλέπων καθηγητής: Φυσαράκης, Ιωάννης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008
    H πτυχιακή αυτή εργασία αποτελεί μία προσπάθεια που έγινε με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας της επιτραπέζιας Σουλτανίνας. Ώθηση για την πραγματοποίηση αυτής της μελέτης δόθηκε από τον οξύ ανταγωνισμό που υπάρχει στην ...
  • Επίδραση του υποκείμενου σε χαρακτηριστικά της βλάστησης και της παραγωγής στην Σουλτανίνα (Vitis vinifera).

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Γουβιανάκης, Νικόλαος
    Επιβλέπων καθηγητής: Φυσαράκης, Ιωάννης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 15-05-2009
    Ο αμπελώνας της Κρήτης είναι τόσο παλιός όσο και ο πολιτισμός της. Το κλίμα και τα εδάφη της θεωρούνται κατάλληλα για την αμπελοκαλλιέργεια, φιλοξενώντας ένα μεγάλο αριθμό ποικιλιών, που για αιώνες καλλιεργούνταν αυτόρριζες. ...
  • Η καλλιέργεια της επιτραπέζιας σουλτανίνας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Μαυρογιαννάκης, Γεώργιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Φυσαράκης, Ιωάννης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 13-09-2010
    Η ποικιλία Σουλτανίνα αποτελεί µια εξαιρετική ποικιλία τριπλής χρήσεως (επιτραπέζια-οινοποιήσιµη-σταφιδοποιήσιµη), υψηλής σηµασίας για την αµπελοκαλλιέργεια και τους παραγωγούς που την καλλιεργούν. ∆εν θα ήταν βέβαια γνωστή ...
  • Καλλιέργεια της αμπέλου υπό κάλυψη.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Νικολαντωνάκης, Νικόλαος
    Επιβλέπων καθηγητής: Φυσαράκης, Ιωάννης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-01-2011
    Η αμπελουργική παραγωγή του Νομού Ηρακλείου αντιμετωπίζει, σοβαρά προβλήματα διάθεσης των προϊόντων με αποτέλεσμα οι τιμές στα χέρια του παραγωγού να είναι απαράδεχτα χαμηλές. Αυτά ισχύουν τόσο για τα οινοστάφυλα όσο και ...
  • Ο αμπελώνας της Σάμου. Προβλήματα-προοπτικές.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Χρήστου, Κωνσταντίνος
    Επιβλέπων καθηγητής: Φυσαράκης, Ιωάννης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 10-02-2011
    Στο Νομό Σάμου η αμπελοκαλλιέργεια και ιδιαίτερα η καλλιέργεια της ποικιλίας Μοσχάτο άσπρο, αποτελεί τον βασικότερο κλάδο της γεωργίας. Η Σάμος φημίζεται για την ποιότητα των κρασιών της, τα οποία παράγονται από την ...
  • Ορθολογική πρακτική άρδευσης αμπελώνα.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Μαθιουδάκης, Γεώργιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Φυσαράκης, Ιωάννης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 31-05-2010
    Η πτυχιακή αυτή μελέτη αποτελεί μια προσπάθεια που έγινε με σκοπό την αποσαφήνιση ενός σημαντικού κεφαλαίου στην Αμπελουργία, αλλά και γενικότερα όλων των καλλιεργειών, το οποίο είναι η άρδευση, και η ορθολογική διαχείριση ...
  • Προοπτικές βελτίωσης της διαδικασίας σταφιδοποίησης της σουλτανίνας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Χατζηδάκης, Δημήτριος
    Επιβλέπων καθηγητής: Φυσαράκης, Ιωάννης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-02-2008
    Αυτή την περίοδο η σταφίδα περνάει μια από της μεγαλύτερες κρίσεις στην Ελλάδα με αποτέλεσμα το προϊόν να έχει γίνει προβληματικό, αφενός λόγω του ότι έχει μεγάλο παραγωγικό κόστος και αφετέρου, το προϊόν που παράγεται ...
  • Συμβατική και βιολογική καλλιέργεια αμπελιού στη Σαντορίνη.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Ρούσσου, Άννα
    Επιβλέπων καθηγητής: Φυσαράκης, Ιωάννης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 08-02-2011
    Στην εργασία αυτή γίνεται αναφορά στην βιλογική και συμβατική καλλιέργεια του αμπελιού στην σαντορίνη για τις ποικιλίες αθήρι ασύρτικο Μαυρούδη, καθώς και στα Οινοποιεία της