• Ανασκόπηση των ελεύθερων σε θερμίδες δημοφιλών εμπορικών διατροφικών σχημάτων και των επιδράσεων τους στην υγεία.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Φαρδελάκη, Αικατερίνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-06-2012
    Σκοπός της παρούσας εργασίας, είναι να περιγραφούν λεπτομερώς οι εμπορικές δίαιτες Montignac, Atkins και South Beach, οι οποίες έχουν ως βασικό κοινό χαρακτηριστικό το ότι είναι ελεύθερες θερμίδων, και να περιγραφεί αναλυτικά ...
  • Διατροφικές συνήθειες και επίπεδα φυσικής δραστηριότητας ενηλίκων που γυμνάζονται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Φεένστρα, Ίων
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29-06-2012
    Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι οι διατροφικές συνήθειες, τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας και ο τρόπος ζωής γενικότερα αλλάζουν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά και ...
  • Διατροφικές συνήθειες παιδιών Ε’ και ΣΤ’ τάξεως πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε αστική και ημιαστική περιοχή.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Νοικοκύρη, Ευπραξία
    Επιβλέπων καθηγητής: Μπορμπουδάκη, Λένα; Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 01-07-2013
    Οι διατροφικές συνήθειες και προτιμήσεις διαμορφώνονται σε μεγάλο βαθμό κατά την παιδική ηλικία, συμβάλοντας στην καλή υγεία του ατόμου καθόλη τη διάρκεια της ζωής του. Οι διατροφικές συνήθειες του παιδιού επηρεάζονται από ...
  • Εκτίμηση Κατάστασης Θρέψης Ηλικιωμένων που Διαμένουν σε Οίκους Ευγηρίας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μηναίος, Αλέξανδρος; Πύργου, Μαρία-Ευρυδίκη; Σιαμπέκα, Βικτωρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Μαρκάκη, Αναστασία; Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 01-07-2013
    ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Οι ηλικιωμένοι ορίζονται ως άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών. Χαρακτηρίζονται ως ευάλωτη ηλικιακή ομάδα λόγω των πολλών διατροφικών ελλείψεων που παρατηρούνται συχνά. Τα προβλήματα που πιθανώς οφείλονται για τις ...
  • Κίνδυνοι υγείας από την απώλεια βάρους μέσω προϊόντων αδυνατίσματος.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Καλαφατίδου, Σεβαστή
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 27-06-2012
    Στην παρούσα πτυχιακή μελέτη αρχικά έγινε αναφορά στην παχυσαρκία, στα διαγνωστικά της κριτήρια, στα επιδημιολογικά στοιχεία, στις αιτίες της, καθώς και στις επιπλοκές που δημιουργεί στον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά και στους ...
  • Κοιλιοκάκη και διατροφική αντιμετώπιση.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αρβανιτίδου, Παναγιώτα; Παππά, Αγγελική
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 13-03-2013
    Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να εξεταστεί ο ρόλος της διατροφής στην αντιμετώπιση της κοιλιοκάκης, καθώς αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα για τη βελτίωση της κλινικής εικόνας της ασθένειας και της ποιότητας ζωής ...
  • Μελέτη του επιπέδου υγείας και των διατροφικών συνηθειών των φοιτητών του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Κρήτης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αναστασίου, Αγγελική; Κατσαρού, Θεοδώρα; Κληματσάκη, Ευαγγελία
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-06-2012
    Οι φοιτητές αποτελούν μια σημαντική και ιδιαίτερη ομάδα ατόμων, η οποία έχει υπάρξει αντικείμενο μελέτης για πολλούς ερευνητές. Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι η μελέτη των διατροφικών συνηθειών και το επίπεδο υγείας των ...
  • Ο ρόλος της διατροφής, με έμφαση στη μεσογειακή διατροφή, στην πρόληψη του Alzheimer.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Σαρδελή, Αθανασία
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 13-03-2013
    Η νόσος του Alzheimer αποτελεί περισσότερο από το μισό όλων των περιπτώσεων άνοιας στους υπερήλικες κι επίσης είναι μία από τις κύριες αιτίες θανάτου. Το οικονομικό κόστος της νόσου αυτή τη στιγμή είναι υψηλότερο από το ...
  • Παχυσαρκία και δείκτης κωνικότητας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Αναστασάκη, Σταματίνα; Καρούσου, Αικατερίνη-Κλεοπάτρα
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 26-06-2012
    Η παχυσαρκία είναι μια από τις συχνότερα εμφανιζόμενες ασθένειες στις ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες, όπου ο υποσιτισμός θεωρείται το κυριότερο διατροφικό πρόβλημα και το ποσοστό των υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων ...
  • Πρόσληψη ασβεστίου στις φοιτήτριες του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Κρήτης και διαφορές στην πρόσληψη ανάμεσα στις πρωτοετείς και τις τελειόφοιτες φοιτήτριες του τμήματος.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μπαφάκη, Ελένη
    Επιβλέπων καθηγητής: Παπαδάκη, Αγγελική
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 15-03-2013
    Η υγεία των οστών απαιτεί προσοχή ιδιαιτέρως για τις γυναίκες, από την παιδική έως την αναπαραγωγική ηλικία, καθώς ο κίνδυνος κατάγματος από οστεοπόρωση αποτελεί βασικό πρόβλημα, αν αναλογισθούμε ότι οι παγκοσμίως οι ...