• Αξιολόγηση καθαρών σειρών αρακά θήρας (Lathyrus sativus) έναντι του Bymv.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
    Συγγραφείς: Αλεξιάδου, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Γραμματικάκη, Γαρυφαλιά
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 06-05-2009
    Η καλλιέργεια του αρακά Θήρας είναι μια παραδοσιακή καλλιέργεια της νησιωτικής αιγαιοπελαγίτικης χώρας. Η παραγόμενη φάβα που καταναλώνεται ευρέως στη χώρα μας, στηρίζεται αποκλειστικά στην αξιοποίηση τοπικών σπορομερίδων ...
  • Η πολιτιστική κληρονομιά μια νέα μορφή τουρισμού: το παραδειγμα της Σαντορίνης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Παπαλέξη, Φλώρα
    Επιβλέπων καθηγητής: Ξηρουδάκη, Ευαγγελία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 04-05-2009
    Στον εναλλακτικό τουρισμό σημαντική θέση κατέχει η πολιτιστική μας κληρονομιά και όπως -έλεγε η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη «Η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι ταυτόχρονα η ευτυχία και η δυστυχία της χώρας μας. Ευτυχία γιατί ...
  • Θρησκευτικός τουρισμός η περίπτωση της Σαντορίνης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Καραμολέγκου, Μαρία; Μιχαλακάκου, Σταυρούλα
    Επιβλέπων καθηγητής: Τερζάκης, Δημήτριος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 05-02-2009
    Η αλληλεξάρτηση της θρησκείας και του ανθρώπου εφόσον απασχολεί τα γνωστικά επίπεδα του ανθρώπου είναι δυνατόν να ενδιαφέρει και την επιχειρηματική δραστηριότητα που διαμορφώνουν αυτά. Στην εργασία αυτή γίνεται προσπάθεια ...
  • Καταναλωτική συμπεριφορά στα προϊόντα οίνου. Η περίπτωση της Σαντορίνης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Δαρζέντα, Αικατερίνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Κουργιαντάκης, Μάρκος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 16-12-2015
    Η αγορά του οίνου θεωρείται ιδιαίτερα ανταγωνιστική και πολύπλοκη, ενώ οι προτιμήσεις και η συμπεριφορά των καταναλωτών στα προϊόντα είναι οίνου επηρεάζονται απο πολλούς παράγοντες. Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας ...
  • Ο ιαματικός τουρισμός και η ανάπτυξη του στην περίπτωση της Σαντορίνης.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων
    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Καραμολέγκου, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκούλης, Αντώνιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 30-03-2012
    Η παρούσα εργασία παρουσιάζει την μορφή του ιαματικού τουρισμού και την ανάπτυξη αυτού στο νησί της Σαντορίνης. Προτείνονται τρόποι και σχέδιο ανάπτυξης με προστασία στο περιβάλλον αλλά και με στόχο την επιμήκυνση της ...
  • Χρήση συστημάτων διαχείρισης ποιότητας σε ξενοδοχειακές μονάδες της Θήρας.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)
    Συγγραφείς: Δαμίγου, Μαρία-Αυγερινή
    Επιβλέπων καθηγητής: Ρομπογιαννάκης, Ιωάννης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 24-06-2015
    Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η παρουσίαση των συστημάτων διαχείρισης ποιότητας και η χρήση τους στις επιχειρήσεις γενικότερα και στα ξενοδοχεία ειδικότερα. Στο πρώτο κεφάλαιο θα γίνει εννοιολογική προσέγγιση του όρου ...