• Ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες του χαρουπιού στον άνθρωπο.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κωνσταντάκης, Ανδρέας Γεώργιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-11-10
    Το χαρούπι αποτελεί ένα από τα αρχαϊκά όσπρια, τα οποία χρησιμοποιούνταν ως τροφή για τους ανθρώπους και τα ζώα. Η λατινική του ονομασία είναι ‘Ceratonia silique’ και ανήκει στην οικογένεια ‘Leguminosae’. Εδώ και πολλά ...
  • Ρόδι: Βιοδραστικά συστατικά και οφέλη στην υγεία.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ρουμελιώτη, Σταματία
    Επιβλέπων καθηγητής: Σπυριδάκη, Ασπασία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2017-12-05
    Το ρόδι σήμερα θεωρείται από τις πιο υγιεινές και ωφέλιμες τροφές για τον άνθρωπο και η σπουδαιότητά του αναγνωρίζεται από την αρχαιότητα. Από τότε μέχρι και σήμερα θεωρείται σημαντική η δράση του έναντι πολλών νοσημάτων ...