• Αξιολόγηση προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης στο δήμο του Αγ. Δημητρίου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών (Σ.Εφ.Ε), Τμήμα Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Τ.Ε.
    Συγγραφείς: Προεστάκης, Φραγκίσκος
    Επιβλέπων καθηγητής: Καλδέρης, Δημήτρης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 26-01-2016
    Η πτυχιακή εργασία έχει σαν σκοπό να παρουσιάσει τις μεθόδους επεξεργασίας αστικών αποβλήτων καθώς και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, επίσης παρουσιάζει την διαδικασία κομποστοποίησης και τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.
  • Διαχείριση των ΑΗΗΕ* στην Ελλάδα. *απόβλητα ηλεκτρικού ηλεκτρονικού εξοπλισμού

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών (Σ.Εφ.Ε), Τμήμα Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Τ.Ε.
    Συγγραφείς: Μαγόπουλος, Μάριος
    Επιβλέπων καθηγητής: Σταυρουλάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 06-05-2011
    Η εργασία αυτή καταγράφει την υφιστάμενη κατάσταση των ΑΗΗΕ στην Ελλάδα την περίοδο 2002 - 2007. Παρουσιάζονται οι ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις στην ΕΕ καθώς και οι εγχώριες. Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα για την ...
  • Επεξεργασία βίντεο με το πρόγραμμα Max/MSP/Jitter.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.
    Συγγραφείς: Γεννάρης, Βασίλειος
    Επιβλέπων καθηγητής: Παλαμάς, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 02-09-2011
    Η πτυχιακή εργασία αναφέρεται στην δημιουργία ενός προγράμματος μέσω του λογισμικού Max/MSP/Jitter της εταιρίας cycling’74, το οποίο μπορούμε να βρούμε και να αγοράσουμε μέσα από την ιστοσελίδα της εταιρίας http://cycling74.com/ ...
  • Επεξεργασία και απεικόνιση περιβαλλοντικών δεδομένων με χρήση Matlab.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών (Σ.Εφ.Ε), Τμήμα Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Τ.Ε.
    Συγγραφείς: Δραμουντάνη, Μαρία; Δραγουμάνη, Αθανασία
    Επιβλέπων καθηγητής: Κόκκινου, Ελένη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 18-07-2012
    Στα πλαίσια της συγκεκριμένης πτυχιακής εργασίας αναπτύχθηκαν αλγόριθμοι για την επεξεργασία και γραφική απεικόνιση περιβαλλοντικών δεδομένων.
  • Επεξεργασία του φυσικού λόγου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών (Σ.Εφ.Ε), Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών Τ.Ε.
    Συγγραφείς: Δέσης-Λουκάς, Στέφανος; Μωυσίδης, Παύλος
    Επιβλέπων καθηγητής: Πλιάκης, Δημήτρης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 16-12-2015
    Η ιστορία της επεξεργασίας του φυσικού λόγου, εφαρμογές που χρησιμοποιείται, βασικές της έννοιες και ένα παράδειγμα τμηματοποιητή.
  • Επίδραση της επεξεργασίας στην διατροφική αξία των τροφίμων: Η περίπτωση των πράσινων λαχανικών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Βασιλάκης, Σταύρος
    Επιβλέπων καθηγητής: Γκισάκης, Βασίλης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-04-03
    Η σημαντικότητα των πράσινων λαχανικών λόγω προστατευτικών δράσεων στην διατροφή και η πλέον μειωμένη πρόσληψη τους Αναφορά των επεξεργασιών που διενεργούνται στα τρόφιμα γενικά και η χρήση τους και έπειτα ειδικότερα ...
  • Παραγωγή ηχητικού βιβλίου (audio book) βασισμένο στο παραμύθι “Σι Σου Ντο ή σ'ένα ξεχασμένο πιάνο" του Αντώνη Παπαθεοδούλου.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΠΤΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ (ΣΜΟΤ), Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής
    Συγγραφείς: Περόντζης, Δημήτριος
    Επιβλέπων καθηγητής: Βαλσαμάκης, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-06-10
    Η παρούσα πτυχιακή εργασία αφορά την εκτέλεση της παραγωγής ενός ηχητικού βιβλίου. Πρόκειται για την ακουστική έκδοση του παραμυθιού “ΣΙ ΣΟΥ ΝΤΟ ή σ' ένα ξεχασμένο πιάνο” του Αντώνη Παπαθεοδούλου. Περιλαμβάνει την έρευνα ...
  • Τεχνολογία γυαλιού.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε.
    Συγγραφείς: Λαγουδάκης, Γεώργιος
    Επιβλέπων καθηγητής: Σαββάκης, Κωνσταντίνος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2016-12-08
    Το γυαλί αποτελεί ένα υλικό στερεό και σε γενικές γραμμές άμορφο, με την έννοια ότι δεν παρουσιάζει κάποια κρυσταλλική δομή. Σε πρωτογενή μορφή είναι ημιδιάφανο ή διάφανο και συνήθως εύθραυστο, άκαμπτο και σκληρό. Από την ...
  • Το χαρούπι και τα παράγωγά του: τρόποι επεξεργασίας, διατροφολογικές και φαρμακευτικές εφαρμογές.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κουρμούλη, Στυλιανή; Χαλεπάκη, Άρτεμης
    Επιβλέπων καθηγητής: Λαπιδάκης, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-03-29
    Το χαρούπι είναι ένα φυτό το οποίο συναντάται στη λεκάνη της Μεσογείου και γίνεται ολοένα και πιο γνωστό τα τελευταία χρόνια για τις πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητές του καθώς και τις χρήσεις του στη βιομηχανία τροφίμων, ...
  • Τύποι καφέ, μέθοδοι επεξεργασίας και επιδράσεις στην ανθρώπινη υγεία.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μαργέλος, Παναγιώτης; Σαμαριτάκης, Ιωάννης; Τριανταφυλλόπουλος, Νικόλαος
    Επιβλέπων καθηγητής: Σπυριδάκη, Ασπασία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2021-04-20
    Η παρούσα εργασία κάνει αναφορά στον καφέ, τις ποικιλίες του, τον τρόπο επεξεργασίας του, τη χημική σύσταση και πως το καβούρδισμα επηρεάζει αυτήν καθώς και τις επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου από την κατανάλωση. Ο καφές ...