• Η θρεπτική αξία του χαρουπιού και τα πιθανά οφέλη του στην υγεία.

    ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΣΕΥ), Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κηπαράκη, Δήμητρα; Τσιροπούλου, Αδαμαντία
    Επιβλέπων καθηγητής: Σφακιανάκη, Ειρήνη
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 2020-05-26
    Η χαρουπιά (Ceratonia siliqua L.) είναι ένα αειθαλές δέντρο το οποίο ανήκει στην οικογένεια Leguminosae (υποοικογένεια Caesalpiniodeae). Η καλλιέργεια της χαρουπιάς εξυπηρετεί πολλαπλούς σκοπούς και έχει μεγάλη κοινωνικοοικονομική ...
  • Το λίπος στην ποιότητα και τη θρεπτική αξία του κρέατος και η επίδρασή του στην ανθρώπινη υγεία.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Ασημιανάκη, Μαρία; Κτιστάκη, Αικατερίνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 07-05-2008
    Το θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας αφορά την ποιότητα του λίπους των ζωικών τροφίμων, το οποίο έχει καταλάβει εξέχουσα θέση στη σύγχρονη διατροφή δεδομένου ότι αποδεδειγμένα συσχετίζεται άμεσα με τη δημόσια υγεία. ...