• Διατροφική καταγραφή και παρέμβαση σε τριάντα ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Κελαϊδίτη, Ειρήνη; Τουμπή, Μαρία
    Επιβλέπων καθηγητής: Φραγκιαδάκης, Γεώργιος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-02-2008
    Η διπλωματική μελέτη επικεντρώνεται στις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων που προσβάλλονται από νεοπλασίες του παχέος εντέρου. Επιπλέον, γίνεται προσπάθεια και αξιολόγησης των συνηθειών αυτών και διατροφικής παρέμβασης, ...
  • Καρκίνος παχέος εντέρου και ανεπαρκής κατανάλωση φυτικών ινών.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας
    Συγγραφείς: Μακρή, Αναστασία
    Επιβλέπων καθηγητής: Χατζάκης, Νικόλαος
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 05-05-2008
    Η πτυχιακή εργασία εστιάζεται στη σπουδαιότητα της κατανάλωσης των φυτικών ινών καθώς και στο μηχανισμό δράσης αυτών για την πρόληψη του καρκίνου του παχέως εντέρου. Στο εκπόνημα αυτό θα συγκεντρωθούν οι πιο πρόσφατες ...
  • Νοσηλευτική φροντίδα ογκολογικών ασθενών με καρκίνο παχέος εντέρου.

    Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π), Τμήμα Νοσηλευτικής
    Συγγραφείς: Αγγελάκη, Χρυσή; Στασινού, Ειρήνη
    Επιβλέπων καθηγητής: Κωνσταντινίδης, Θεοχάρης
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 28-05-2009
    Σκοπός της παρούσας έρευνας είναι η αξιολόγηση της παρεχόμενης νοσηλευτικής φροντίδας από νοσηλευτές που φροντίζουν ασθενείς με καρκίνο παχέος εντέρου.